Ανταπόκριση: HATS OFF TO LED ZEPPELIN @ Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα (17/3/2018)

Μια εμπειρία που λίγες φορές ζεις στην Ελλάδα ...

50 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την πρώτη live εμφάνιση των Led Zeppelin (1968), η οποία έμελλε να σφραγίσει με το μοναδικό της στίγμα τη μουσική, επηρεάζοντας πλήθος άλλων συγκροτημάτων και μουσικών μέχρι σήμερα.

 

 

Δε θα μπορούσαμε να τιμήσουμε την χρυσή αυτή επέτειο καλύτερα, παρά με το live των Hats Off To Led Zeppelin στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την μπάντα που έχει ανακυρηχθεί 3 συνεχόμενες χρονιές ως η καλύτερη tribute μπάντα στους Led Zeppelin, για το Ηνωμένο Βασίλειο!

 


Το Σάββατο, 17  Μαρτίου 2018 λοιπόν, σε ένα αναμενόμενο sold out, απολαύσαμε ένα ποιοτικό υπερθέαμα από πολλές απόψεις, σε ένα χώρο που αναμφισβήτητα τιμά και σέβεται τη μουσική πάνω από όλα προσφέροντάς της απλόχερα στον θεατή - ακροατή!

Από τις πρώτες νότες αντιληφθήκαμε πως είμαστε πολύ τυχεροί - τουλάχιστον εμείς οι νεότεροι - που έχουμε την δυνατότητα να δούμε - ακούσουμε - κάτι τόσο κοντά στους Led Zeppelin ...

Άλλωστε και οι τέσσερις μουσικοί δεν είναι καθόλου τυχαίοι, καθώς έχουν συμμετάσχει σε πληθώρα διακεκριμένων παραστάσεων στο Λονδίνο πλάι σε μεγαθήρια όπως οι Queen, Ray Davies, Edwin Starr, Gerry & the Pacemakers, Iron Maiden κ.α. ενώ έχουν τολμήσει κάτι που ελάχιστοι μπορούν ...   να μεταφέρουν με άριστη τεχνική όλη αυτή την ενέργεια των Led Zeppelin , να να "φορέσουν" τα διαστημικά riffs του Jimmy Page, τις ψυχεδελικές ιαχές του Robert Plant, τα πολυβολικά σόλο του John Bonham, τις ιδέες του John Paul Jones και να τα καταφέρουν με επιτυχία!

 

Ο χαρισματικός τραγουδιστής Peter Eldridge  ερμήνευσε άψογα και με περίσσιο πάθος έναν προς έναν τους ύμνους της τεράστιας μπάντας, συνοδεία των καλόκουρδισμένων από πολλές απόψεις - κιθαρίστα Jack Tanner και πολυ-οργανίστα (μπάσο/πλήκτρα/μαντολίνο) Kevin Oliver Jones μπάσο, με τον drummer Toby Drummond να δίνει το ρυθμό!

Η επικοινωνία τους με το κοινό άκρως διαδραστική, καθώς η διάθεση όλων ήταν σε ανεβασμένα επίπεδα και δεν ήταν λίγες οι φορές που η μπάντα απευθύνθηκε στο κοινό, "παίζοντας" μαζί του ... μάλιστα κάποια στιγμή ο τραγουδιστής "άρπαξε" το κινητό ενός από το κοινό και τράβηξε βίντεο πάνω από τη σκηνή! Ακόμα ψάχνουμε τον τυχερό... 😛

Κανείς δεν πιστεύω να έμεινε απογοητευμένος από την εμφάνιση των Hats Off To Led Zeppelin, οι οποίοι μας ταξίδεψαν πίσω στη δεκαετία του '70 με εκτελέσεις σχεδόν όλων των υπερ -κλασσικών ύμνων των Zepp's, όπως τo υπνωτικό Kasmir αλλά και το ονειρικό Stairway to Heaven, το δυναμικό Whole Lotta Love, το μεθυστικό Dazed and Confused κ.ά..

Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς πέρα από το άψογο show και μουσικό μέρος, ήταν η παρουσία πλήθους μικρών παιδιών - ηλικίας κάτω των 12 τα οποία μάλιστα ήταν στην πρώτη σειρά ... και όχι μόνο απολάμβαναν το show - ζώντας το όσο πιο δυνατά μπορούσαν αλλά ήξεραν και τραγουδούσαν τους στίχους καλύτερα κι απ΄τους πιο έμπειρους !!! Εύγε στους γονείς και δασκάλους τους!

Για τον μέσο ακροατή ή καλύτερα για το μέσο ελληνικό συναυλιακό κοινό,  το Μέγαρο μπορεί να φαντάζει κυρίως ως ένας χώρος που φιλοξενεί events που απευθύνονται σε συγκεκριμένα γούστα και όχι του rock ή πιο "ακραίου" ήχου ... όπως αποδείχθηκε όμως λανθασμένα επικρατεί αυτή η άποψη, καθώς ο χώρος του Μεγάρου δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους πιο δημοφιλείς συναυλιακούς χώρους οι οποίοι μετά από αυτή την εμπειρία μπορώ άνετα να πω πως υποβιβάζουν τόσο την ποιότητα της μουσικής αλλά και την ποιότητα της απόλαυσης αυτής! Μακάρι να δούμε κι άλλα αντίστοιχα events εκεί...

Συγχαρητήρια λοιπόν στους διοργανωτές που επέλεξαν για μία ακόμη φορά να μας προσφέρουν μια τόσο ποιοτική μπάντα - έστω και σαν υποκατάστατο στην λατρεία μας για τους θρύλους Led Zeppelin, καθώς το ελληνικό κοινό δύσκολα έχει την ευκαιρία να δει μια άκρως ροκ παράσταση σε ένα τόσο ποιοτικό χώρο ...

Hats Off ... σε όλους, υποκλινόμαστε στο μεγαλείο των Zeppelin με σεβασμό!

Εις το επανιδείν! 

 

 

 

Comments