Ανταπόκριση: HAWKWIND – Solar Music Library @ Principal, Θεσ/νίκη (20/5/2016)

Το βράδυ της Παρασκευής, πέρα από ψιλόβροχο, το μενού για κάποιους είχε Hawkwind στο Principal Club Theater. Όταν πρόκειται για ένα συγκρότημα με τέτοια ιστορία στο χρόνο, τέτοιους μουσικούς πειραματισμούς και τέτοια επιρροή σε μεταγενέστερες μπάντες, το δέος δεν μπορεί παρά να είναι μεγάλο και η προσμονή ακόμα μεγαλύτερη.

 

Ο χώρος του Principal ήταν διαμορφωμένος με stands- γεγονός που μάλλον αφαιρούσε από την ατμόσφαιρα αλλά μας βόλεψε κιόλας. Ούτως ή άλλως η προσέλευση δεν ήταν ίση του βεληνεκούς της μπάντας. Συγκεκριμένα, στο support το κοινό δεν πρέπει να ξεπερνούσε τα 40 άτομα- αριθμός που στη συνέχεια προφανώς αυξήθηκε. Το κοινό, σε γενικές γραμμές, φάνηκε δύσκολο και –πέρα κάποιων εξαιρέσεων που έβγαζαν γούστα κατά τη διάρκεια όλου του live- άργησε να εκδηλωθεί.

 

Τη συναυλία άνοιξαν οι Solar Music Library. Επί σαράντα πέντε περίπου λεπτά ετοίμασαν το έδαφος για την εκτόξευση που επόταν. Ο ιδιαίτερος ήχος τους, επηρεασμένος από διάφορα ρεύματα και γεμάτος λούπες και άλλο ηχογραφημένο και οπτικό υλικό, ήταν «ένα καλό ορεκτικό» για την περίσταση.

 

Στην ώρα τους (22:15) βγήκαν και οι Hawkwind δυναμικά με ψυχεδελικά visuals να παίζουν πίσω τους, synthια να χτυπάνε κατευθείαν στο τρίτο σου μάτι και γενικά πολλά υποσχόμενη ενέργεια.

 

Οι  Hawkwind του 2016 είναι πιο διαστημικοί και sci-fi από ποτέ. Τα κομμάτια που έπαιξαν ήταν από τον νέο τους δίσκο «The Machine Stops» (Synchronised Blue, Lost In Science, The Machine, A Solitary Man) αλλά και από προηγούμενες δουλειές τους (Shot Down In The Night, Assault & Battery κ.α.). Το live είχε τόσο εκρηκτικές όσο και πιο «αδιάφορες» στιγμές, οι οποίες εναλλάσσονταν χωρίς κάποια κορύφωση (μέχρι το encore, βέβαια).

 

Το μυσταγωγικό κλίμα ανετράπη και η κορύφωση ήρθε επιτέλους στο encore όπου έγινε όντως ο χαμός που όλοι περίμεναν. Οι γνώριμοι ήχοι του Hashis hashin και του Silvermachine ξεσήκωσαν όσους παρακολουθούσαν. Μακάρι όλο το live είναι τόσο ξεσηκωτικό.

 

Τα συναισθήματα είναι ελαφρώς ανάμικτα, είναι η αλήθεια. Όμως το δίδαγμα της νύχτας είναι μάλλον ότι μια μπάντα όσες δεκαετίες και να κουβαλάει στην πλάτη της, δεν μπορείς να την προβλέψεις ποτέ.

 

Setlist δεν σας δίνουμε. Να ήσασταν εκεί.

 

Για το Rock Overdose,
Νομική Παπαδέα

Φωτογραφίες: Λάμπρος Φλιούκας

 

hawkwind 20 hawkwind 19 hawkwind 18 hawkwind 17 hawkwind 16 hawkwind 15 hawkwind 14 hawkwind 13 hawkwind 12 hawkwind 11 hawkwind 10 hawkwind 9 hawkwind 8 hawkwind 7 hawkwind 6 hawkwind 5 hawkwind 4 hawkwind 3 hawkwind 2 hawkwind 1

Comments