Ανταπόκριση: Heidenfest 2013 – Μιλάνο (Μέρος Πρώτο)

 Heidenfest 2013… Ένα απ’ τα μεγαλύτερα φεστιβάλ φιλοξένησε φέτος τέσσερα εκπληκτικά συγκροτήματα.. Ensiferum, Turisas, Equilibrium, Suidakra και πολλές άλλες ‘guest’ εμφανίσεις μικρότερων συγκροτημάτων αλλά εξίσου αξιόλογων, κατά την άποψή μου.

 

Φτάνοντας στον συναυλιακό χώρο του Live Club, το οποίο βρισκόταν αρκετά μακριά απ’ το Μιλάνο οφείλω να ομολογήσω, οι περισσότεροι  οπαδοί βρίσκονταν ήδη εκεί. Περιττό να πω ότι όλοι σχεδόν ήταν με μία ή και δύο μπύρες στα χέρια τους, γελώντας και τραβώντας φωτογραφίες -ξέρετε πώς είναι στις συναυλίες συνήθως! Καταλαβαίνετε, φυσικά, και τί γίνεται όταν περιμένεις και έχεις αγωνία να ανοίξουν αυτές τις ριμάδες τις πόρτες για να τρέξεις να πιάσεις καλή θέση στο ‘κάγκελο’! Ξαφνικά, από ‘κει που είσαι έξω με όλους μια ‘καλή παρέα’, κατά κάποιον περίεργο τρόπο, όταν ανοίγουν οι πόρτες, όλοι γίνονται  θηρία ανήμερα έτσι και σταθείς τυχερός και τους πιάσεις τη θέση που θέλουν! -Πραγματικά αστείο, αν το κοιτάς από μια άλλη οπτική γωνία!-

 

 

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00, ο κόσμος συγκεντρώνεται, και το φεστιβάλ ανοίγουν οι Frosttide στις 18:30.

Οι Frosttide είναι ένα Φινλανδικό melodic death/folk μέταλ συγκρότημα, το οποίο δημιουργήθηκε μόλις το 2009.

Πολύ δυναμικοί, καλοί μουσικοί και τρελαμένοι πάνω στη σκηνή, έκαναν μια ιδανική αρχή για το Heidenfest Μιλάνου!

 

Διάλειμμα: Μπύρες, φωνές, φωτογραφίες, ένας τύπος ο οποίος δεν είχε σταματήσει να γελάει από πριν αρχίσει η συναυλία και δεν έλεγε να σταματήσει, κλπ..

 

 

 

 

 

 

Η συναυλία συνεχίζεται με τους εκπληκτικούς Suidakra στις 19:15.

Οι Suidakra είναι ένα Γερμανικό φολκ μέταλ συγκρότημα, το οποίο σχηματίστηκε το 1994.

Με το που εμφανίζονται στη σκηνή και ξεκινάνε το πρώτο κομμάτι αρχίζει σιγά σιγά το ‘στριμωξίδι’-ξέρετε τώρα- ξαφνικά γινόμαστε πάλι όλοι μια χαρούμενη παρέα, ‘χτυπιόμαστε’, φωνάζουμε, τραγουδάμε (ωραία πράγματα), κάποιοι ‘χώνονται’ να σου ‘φάνε’ τη θέση.. ‘τρως’ καμιά αγκωνιά δίνεις και ‘συ καμία-καταλαβαίνετε- τα συνηθισμένα..!

Εξαιρετική η σκηνική παρουσία τους, όλα τα μέλη είχαν απίστευτη ενέργεια την οποία μετέδοσαν και σε ‘μας από την αρχή, έπαιξαν πάρα πολύ καλά και παρ’όλο που η εμφάνισή τους διήρκεσε όχι όσο θα θέλαμε, μόλις 35 λεπτά, ήταν αρκετά για να μας ‘ανάψουν τα αίματα’, όπως λένε..!  

 

Διάλειμμα: Περισσότερες μπύρες, περισσότερες φωνές, φωτογραφίες και ο τύπος που λέγαμε, είχε γίνει χαλαρά η μασκότ του μαγαζιού, καθώς συνέχιζε να γελάει και να κάνει και τους υπόλοιπους να γελάνε μαζί του! (Βρε τί έπινε και δεν μας έδινε..!!)

 

 

 

 

 

Με καθυστέρηση 15-20 λεπτών, από την προγραμματισμένη εμφάνισή τους (20:10), στη σκηνή ανεβαίνουν οι Equilibrium!!

Οι Equilibrium είναι ένα folk/symphonic μέταλ συγκρότημα από την Γερμανία, το οποίο σχηματίστηκε το 2001.

Όποιος έχει δει live τη συγκεκριμένη μπάντα, μπορεί να καταλάβει το πανδαιμόνιο που ακολούθησε με το που ξεκίνησε να τραγουδάει ο Robse!!

Πραγματικά, εκεί ήταν που είπα στον εαυτό μου-κράτα γερά-!! Όσοι τυχεροί ήμασταν στο ‘κάγκελο’, σταματήσαμε αυτόματα να είμαστε τυχεροί,  καθώς οι ‘πίσω’ έπαιρναν τώρα την εκδίκησή τους!!! Απίστευτο ‘σπρώξιμο’, mosh pit, ό,τι και να πω λίγο θα ‘ναι!

Και εκεί που είμαστε όλοι στη τρέλα μας ‘σκάει’ και σόλο από την Sandra με το μπασάκι της και μας αποτελειώνει! Πραγματικά η συγκεκριμένη κοπέλα, εκτός του ότι είναι πανέμορφη, είναι και ταλεντάρα! (Σημείωση: Όσοι από ‘σας ενδιαφέρεστε να μάθετε τα setlists αυτών των συγκροτημάτων, συγνώμη δεν τα θυμάμαι! Γι’ αυτό το λόγο υπάρχει και το ίντερνετ! Παρ’ όλα αυτά για τους Turisas και τους Ensiferum, θυμάμαι! – Τυχαίο;; - ).

Η εμφάνισή τους διαρκεί λιγότερο όπως καταλαβαίνετε, περίπου 45 λεπτά, και ο κόσμος από κάτω διαμαρτύρεται κάπως, γιατί δεν μπόρεσαν να τους δουν όσο θα ήθελαν! Προσωπικά, για ‘μένα είχε φτάσει η στιγμή που περίμενα για πολύ πολύ καιρό..!!

Τα επόμενα δύο συγκροτήματα ήταν και ο λόγος που πήγα Μιλάνο για το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Πρώτα για τους Turisas και φυσικά για τους Ensiferum!!!

 

Με πολλές λεπτομέρειες και φωτογραφικό υλικό θα μάθετε, όσοι ενδιαφέρεστε, γι’ αυτές τις δύο μπαντάρες στο δεύτερο μέρος!

 

Για το RockOverdose.gr: Έλενα Δαρζέντα

 

Comments