Ανταπόκριση: HORNS UP FESTIVAL 2 @ Μανδραγόρας, Τρίκαλα 5/5/2017. Ημέρα 1η

Το Horn’s Up ξεκίνησε πέρσι ως διήμερο φεστιβάλ. Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία επιπλέον μέρα και πολλές, πολλές ημερήσιες δραστηριότητες στο πρόγραμμα, τις οποίες δυστυχώς λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων δεν θα μπορέσω να ακολουθήσω σχεδόν καθόλου. Χθες, η ημέρα ξεκίνησε με μεσημεριάτικες τσιπουροκαταστάσεις σε κατάστημα της πόλης και στις 7 τα guitar clinics και τα ακουστικά show στο μικρό θεατράκι δίπλα στον ποταμό Ληθαίο. Ευτυχώς ο καιρός μας έκανε τη χάρη και με το παραπάνω, καθώς ήταν η μέρα ήταν πολύ ζεστή.

 

Έφτασα στο χώρο περίπου στις 7 και τέταρτο και ο Kiriakos Gp είχε ήδη αρχίσει την παρουσίασή του, οπότε το πρόγραμμα τηρήθηκε κατά γράμμα. Ο κόσμος ήταν ήδη αρκετός με ανθρώπους όλων των ηλικιών, ακόμη και μικρά παιδιά! Για μιάμιση ώρα περίπου ο Kiriakos Gp και ο Theodore Ziras παρουσίασαν τεχνικές, έπαιξαν κομμάτια, μίλησαν με τον κόσμο και απάντησαν σε απορίες. Δεν ξέρω αν έχω ξαναγίνει guitar clinic στα Τρίκαλα, εγώ προσωπικά δεν έχω παρακολουθήσει ξανά. Πολύ ενδιαφέρουσες και οι δύο παρουσιάσεις, έδωσαν μία διαφορετική νότα στο ξεκίνημα του φεστιβάλ.

Kiriakos Gp

Theodore Ziras

 

Με το φως να μειώνεται σιγά-σιγά στη σκηνή ανέβηκαν οι Valor για να ξεκινήσουν το ακουστικό τους πρόγραμμα, το οποίο περιλάμβανε τέσσερα δικά τους κομμάτια και τέσσερεις διασκευές. Οι αναμμένες δάδες στη σκηνή σε συνδυασμό με τη θέα στο ποτάμι και τα τεράστια πλατάνια καθιστούσε το σκηνικό απλά ιδανικό για το ακουστικό set. Μάλιστα, ήταν ένα full band set, κάτι το οποίο δεν το περίμενα, καθιστώντας τον ήχο της μπάντας γεμάτο και πλούσιο. Πολύ καλό το αποτέλεσμα που παρουσίασαν τα παιδιά με τη φωνή του Βαγγέλη να ξεχωρίζει με την όμορφη χροιά της. Από τη στιγμή που το ευχαριστήθηκα εγώ, που δεν ακούω καθόλου heavy/epic, πιστεύω ότι το ευχαριστήθηκαν όλοι.

 

Setlist: Game of Thrones, The Answer’s Yonder, The Hunging Tree, Joan Crawford, Into the Night, 16th Century Greensleeves, Thoughts of Greatness, Choices, The Bard’s Song.

Valor

 

Συνέχεια με τους Dead Creed, το Θωμά των The Psalm δηλαδή, που θα παρουσίαζε το γνωστό ατμοσφαιρικό/μυστικιστικό του set. Και λέω γνωστό γιατί το έχω παρακολουθήσει άλλες δύο φορές. Οπότε το στοιχείο της έκπληξης δεν υπήρχε… Πολύς κόσμος πάντως που δεν το είχε ξαναδεί έμεινε εντυπωσιασμένος. Ήταν και το σκηνικό εντελώς ταιριαστό, καθώς η νύχτα είχα απλωθεί γύρω μας, ήταν και η σκηνική παρουσία, με τα κεριά, τη μαύρη ρόμπα και τον καπνό πολύ απόκοσμη - όλα συνηγορούσαν σε μία πετυχημένη εμφάνιση. Η μουσική των Dead Creed, σαν βγαλμένη από κάποιο καταχθόνιο μοναστήρι, μας κράτησε συντροφιά για περίπου μισή ώρα.

Dead Creed

 

Ώρα για πιο χαλαρές καταστάσεις με το ντουέτο που ακούει στο όνομα Blue2black. Ο Kiriakos Gp, δηλαδή, μαζί με τον Jimmy Aggelou και τις δύο ακουστικές κιθάρες τους. Αν και έχουν δώσει μερικά live στην πόλη, δεν έτυχε να τους ακούσω μέχρι χθες. Τα κομμάτια τους καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μουσικών πεδίων, από κλασσικό ροκ μέχρι… Pantera! H τεχνική κατάρτιση σε συνδυασμό με την ωραία ακουστική ενορχήστρωση των κομματιών και τη ζεστή φωνή του Κυριάκου πρόσφεραν στη βραδιά ένα ακόμα όμορφο σετ. Με τον κόσμο να σιγοτραγουδάει αρκετά από τα κομμάτια η βραδιά κύλισε όμορφα προς το τέλος της…

 

Setlist: Temple of the King-Rainbow, Cemetery Gates-Pantera, Blood Brothers-Iron Maiden, Heart of Steel-Manowar, Bard's Song-Blind Guardian, Angel-Judas Priest, Restless king-Crom, Best Days of my Life-Heaven’s gate Running Blind-Godsmack, Civil War-GunsnRoses In this River-BLS, Stillborn-BLS, Hey joe-Jimi Hendrix.

 

….ή τουλάχιστον έτσι πίστευαν όλοι, καθώς μετά το τέλος του set των Blue2Black δύο νεαροί, ο Κώστας και ο Φίλλιπος ανέβηκαν στη σκηνή. Παίξανε το Tribute των Tenacious D ως ντουέτο και στο τέλος ο Κώστας μόνος του το Anubis των Septic Flesh σε μία περίεργη ακουστική διασκευή! Τέλος καλό, όλα καλά!

Blue2black

 

Αποστολή εξετελέσθη, αποτέλεσμα άρτιο από κάθε άποψη! Η πρώτη και πιο «πειραματική» μέρα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! Ώρα για ξεκούραση, καθώς μπροστά μου έχω άλλες δύο μέρες «πολεμικών» ανταποκρίσεων! Τα λέμε αύριο!

 

 

Για το Rock Overdose

 

Γιώργος Νημάς

 

Comments