Ανταπόκριση: INNERWISH, Exile Of Heaven, Neperia @ Lake’s Tailor, Ιωάννινα (10/2/2017)

Έξι περίπου χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην πόλη, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, ήρθε η στιγμή οι Innerwish να επιστρέψουν στα Ιωάννινα. Μαζί τους, δυνατό support από τους Neperia και τους Exile Of Heaven.

 

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, λίγο πριν τις 22:00 και όταν οι Neperia ανεβήκαν στη σκηνή, ο χώρος του Lake’s Tailor είχε ήδη γεμίσει ικανοποιητικά με αποτέλεσμα η βραδιά να ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχοντας ξαναδεί τα παιδιά στο παρελθόν, πάνω-κάτω ήξερα τι να περιμένω, ωστόσο κατάφεραν για άλλη μια φορά να με κάνουν να απολαύσω την κάθε στιγμή τους πάνω στη σκηνή. Παίζοντας μετά από καιρό στην πόλη τους, οι Neperia μας παρουσίασαν κομμάτια εξ’ ολοκλήρου από τον πρώτο τους full-length δίσκο με τίτλο “Drawing New Worlds” που κυκλοφορεί. Εξαιρετικό symphonic metal, δουλεμένοι και άρτιοι πάνω στη σκηνή, οι Neperia ξεσήκωσαν το κοινό από το πρώτο κιόλας λεπτό. Αν και υπήρχε φοβερό θέμα με τον ήχο, με αποτέλεσμα η υπέροχη φωνή της Στέλλας Τζοβαρα για αρκετή ώρα ίσα ίσα  να ακούγεται, οι εναλλαγές των clean φωνητικών της με τα growls του κιθαρίστα Γιώργου Τζαχρήστα έκλεψαν για εμένα την παράσταση, όπως επίσης και τα μαγευτικά parts των (προηχογραφημένων) πλήκτρων που έδεναν απίστευτα μαζί τους. My cup of tea, που λέμε και στο χωριό μου, θα μπορούσα άνετα να τους έβλεπα να παίζουν για καμιά ώρα ακόμη. Άψογη δουλειά από όλους.

Neperia setlist:
Leap Of Faith (intro)
Drawing New Worlds
Doctrine Of The Wicked
Anthem
Fragile Madness
Unfeigned Emotions
Shattered Light


Τη σκυτάλη μετά από λίγο πήραν οι Exile Of Heaven. Δείχνοντας τις διαθέσεις τους από την αρχή, η μπάντα από την Κοζάνη ξεκίνησε δυναμικά το set της με το κομμάτι “Bloodstorm” από τον εξαιρετικό ντεμπούτο δίσκο τους με τίτλο “The Illusion Of Randomity” που κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο. Συνέχισαν κάνοντας ουσιαστικά μια «παρουσίαση» του δίσκου, ενώ δεν έλειψε και η διασκευή τους στο “Gutter Ballet” των Savatage που ήταν σίγουρα από τις πιο ωραίες στιγμές της εμφάνισης τους. Ο κόσμος που είχε πλεον ζεσταθεί για τα καλά, είχε θερμή ανταπόκριση από την αρχή, ενώ τα όποια τεχνικά προβλήματα συνέχιζαν να υπάρχουν, δεν πτόησαν ούτε το κοινό, ούτε το συγκρότημα. Επιβλητικοί, δεμένοι και γεμάτοι ενέργεια πάνω στη σκηνή, όχι μόνο «προθέρμαναν» κατάλληλα την ατμόσφαιρα για αυτό που θα ακολουθούσε, αλλά με τις όμορφες μελωδίες και τα heavy riffs από τα οποία χαρακτηρίζονται τα κομμάτια τους, σίγουρα κατάφεραν να κερδίσουν τόσο παλιούς, όσο και νέους οπαδούς. Από το σύνολο της εμφάνισης τους το βράδυ της Παρασκευής, φάνηκε πως οι Exile Of Heaven έχουν δουλέψει σκληρά και μπορούμε να περιμένουμε όμορφα πράγματα από αυτούς στο μέλλον. Keep it up! \m/

Exile Of Heaven setlist:
Intro
Bloodstorm
Candlewish
Path of Heaven
Gutter Ballet (SAVATAGE cover)
Sky's embrace
Graveyard of Dreams
Marching for the moon
Infernal Maze
Even Warriors Fall

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, είχε πλέον έρθει σιγά σιγά η ώρα για τους headliners της βραδιάς, Innerwish. Υπό τις επευφημίες του κόσμου που ήταν ενθουσιασμένος, η μπάντα ανέβηκε στη σκηνή και ξεκίνησε το απολαυστικό, γεμάτο της set με το κομμάτι “Machines Of Fear” από το πιο πρόσφατο πονημά τους. Συνέχισαν παρουσιάζοντας κομμάτια τόσο από τον ίδιο δίσκο, όσο και από παλαιότερες δουλειές τους, όπως “Eye Of The Storm”, “Chosen One” και “Travellers In Time”. Ο επιβλητικός Φραγκίσκος Σαμοΐλης πίσω από το drumkit μαζί με τον Αντώνη Μαζαράκη στο μπάσο έδιναν το ρυθμό με ασταμάτητη όρεξη, ενώ το κιθαριστικό δίδυμο Μανώλης Τσίγκος/ Θύμιος Κρίκος έδιναν ρέστα καθ’ όλη τη διάρκεια του show, τόσο με τα απολαυστικά solos όσο και με τις riff-άρες-πρόκληση για κεφάλια πάνω-κάτω. Από την άλλη, όλο αυτό ήρθε να «απογειώσει» ο Γιώργος Γεωργίου με τις μαγικές του μελωδίες στα πλήκτρα και φυσικά ο Γιώργος Εικοσιπεντάκης σε εξαιρετική φόρμα ερμηνεύοντας με πάθος το κάθε κομμάτι.

Το κοινό των Ιωαννίνων είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα χορταστικό live, που διήρκησε σχεδόν 2 ώρες. Και ήταν χορταστικό όχι μόνο από άποψη μουσικής, αλλά και interaction, καθώς το συγκρότημα είχε απίστευτη επικοινωνία με το κοινό. Τα όποια τεχνικά προβλήματα και πάλι δεν πτόησαν κανέναν, αντ’ αυτού αντιμετωπίστηκαν με χιούμορ και γέλιο (no more tears :P) Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς, η εκτέλεση part του “Have You Ever..?” από το ντεμπούτο album τους “Waiting For The Dawn” πίσω στο μακρινό 1998, ενώ κατ’ εμέ άλλα highlights αποτέλεσαν το «ερωτικό» “Feel The Magic”, “Lonely Lady”, “Burning Desires” και “Needles In My Mind” στο οποίο έγινε χαμούλης, και φυσικά το “Ready For Attack” με το οποίο έπεσε και η αυλαία της γεμάτης αυτής βραδιάς.

Συνοψίζοντας, οι Innerwish με αυτή τους την εμφάνιση δεν πρέπει να άφησαν κανένα παράπονο, διότι πολύ απλά και από όλες τις απόψεις ήταν εξαιρετικοί. Όπως προανέφερα, το μοναδικό μειονέκτημα της βραδιάς ήταν τα προβλήματα του ήχου, ωστόσο όσοι διάλεξαν να περάσουν το βράδυ της Παρασκευής στο Lake’s Tailor, πρέπει να έφυγαν απολύτως ικανοποιημένοι, τόσο με τους Innerwish, όσο φυσικά και με τους Exile Of Heaven και Neperia που με τη σειρά τους τα έδωσαν όλα.

Η όμορφη συνέχεια δόθηκε στο Rock Bass, με πάρτυ του Rock Overdose και την παρουσία των συγκροτημάτων, γράφοντας έτσι έναν ιδανικό επίλογο σε μια βραδιά που η metal κοινότητα των Iωαννίνων θα κάνει καιρό  να ξεχάσει. Πολλά συγχαρητήρια στα συγκρότηματα και τη διοργάνωση για το αποτέλεσμα.

Πάντα τέτοια σκηνικά! \m/

Φωτογραφίες: Jim Siametis

 

Comments