Ανταπόκριση: INNERWISH, Forbidden Seed, Serpent Lord @Eightball, Θεσσαλονίκη (11/2/17)

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου του 2017 κατηφορίζω στο αγαπημένο Eightball Rock Club καθώς οι εξαιρετικοί Innerwish έχουν την τιμητική τους. Πέρασαν πάνω από 10 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση τους στην πόλη της Θεσσαλονίκης και η προσμονή για να τους δούμε live επί σκηνής, δεδομένη. Έχοντας στις αποσκευές τους το εξαιρετικό περσινό ομότιτλο album τους, αναμέναμε μια εκρηκτική εμφάνιση όπως και συνέβη.

 

Την συναυλία άνοιξαν οι Serpent Lord και οι Forbidden Seed, οι οποίοι ζέσταναν το κοινό με τις άρτιες εμφανίσεις τους και δημιούργησαν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για τους Headliners.

 

Ο κόσμος είχε παρευρεθεί από νωρίς στον συναυλιακό χώρο και έπειτα από τις απαραίτητες προετοιμασίες, οι Serpent Lord ανέβηκαν στην σκηνή για την παρθενική τους εμφάνιση! Δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο του 2016 και σύντομα θα κυκλοφορήσουν ένα promo δύο κομματιών ( Blood Offering, Sacrilegium ).

 

Παρακολουθώντας προσεκτικά την εμφάνιση τους αναρωτιόμουν πως μπορεί να είναι η πρώτη τους live εμφάνιση επί σκηνής καθώς έβλεπα μια δουλεμένη μπάντα, άκρως επαγγελματική, εκτελώντας άρτια τα 6 heavy με doom καταβολές,  κομμάτια του set list που παρουσίασαν. Την μπάντα απαρτίζουν οι Γιώργος Τερζιτάνος στην ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Σαββίδης στα φωνητικά και στις κιθάρες, Κωνσταντίνος Σωτηρέλης στο μπάσο και πίσω από το drum kit έκατσε ο μπασίστας των Beyond The existence και drummer των Project Theory, Κώστας.

Επί σκηνής ακούσαμε τέσσερα δικά τους κομμάτια  και δύο εξαιρετικές επανεκτελέσεις – διασκεύες στα κλασικά “Bewitched – Solitude” των Candlemass  και “The Ripper”των Judas Priest!

 

Η εκτέλεση του “Bewitched – Solitude” μπορεί να χαρακτηριστεί και ως highlight της εμφάνισης τους, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού και αποδίδοντας εξαιρετικά ένα doom έπος. Σίγουρα αν τους παρακολουθούσε ο Leif Edling θα χαμογελούσε ικανοποιημένος.

 

Επειτα από 6 κομμάτια κατέβηκαν από την σκηνή και παρέδωσαν την σκυτάλη στους Forbidden Seed. Οι Serpent Lord έδειξαν από το πρώτο τους live πως είναι μια μπάντα η οποία δουλεύει σκληρά και μέσα από την σκληρή δουλειά και την επαγγελματική νοοτροπία τους, θα πρέπει να περιμένουμε αξιόλογες δουλειές στο μέλλον.

 

Set List:

  1. Intro-Blood Offering
  2. Bewitched – Solitude ( Candlemass cover)
  3. Existential Crisis ( instrumental )
  4. Sacrilegium
  5. The Ripper ( Judas Priest cover )
  6. Nephilim

 

Λίγα λεπτά αργότερα στην σκηνή ανέβηκαν οι Forbidden Seed οι οποίοι κυριολεκτικά έκαναν μια εξαιρετική εμφάνιση υψηλού επιπέδου. Η μπάντα είχε τρομερή ενέργεια και όρεξη πράγμα που μετέδωσε στο κοινό το οποίο συμμετείχε ενεργά καθ’όλη την διάρκεια της εμφάνισης τους. Το εξαιρετικό rhythm section των Nick Danielos (bass) και Kostas matis ( drums), ακολουθούσε ένας άψογος κιθαριστικός όλεθρος με τον George Matikas και Athan “Lyssa” Kazakis” να παραδίδουν μαθήματα σε κάθε νότα.

 

Το αμερικάνικο heavy – power με επιρροές από Iced Earth είχε την τιμητική του και ο Konstantinos Maris στα φωνητικά απογείωνε κυριολεκτικά τα κομμάτια. Δεν είναι υπερβολή να τονίσουμε το πόσο εκρηκτική και σπουδαία εμφάνιση έκαναν με το κοινό να τους χαρίζει απλόχερα το χειροκρότημα του. Η μπαντα εκτέλεσε 8 κομμάτια από την πρώτη δισκογραφική δουλειά τους “From Sand To Eternity” που κυκλοφόρησε το 2015. Ξεκίνησαν με το “Judgment Bell” και στην συνέχεια είχαμε έναν καταιγισμό από τα “ Desert Bride”, “ Oblivion”, Empire Of The Sun”, Enchanted Grace” με τα αιθέρια φωνητικά της Λίζας, “ If A Soul Is Not Free”, “Kill The Sun” και “Begging Of The End”.

 

Αδιαμφισβήτητα οι Forbidden Seed απέδειξαν το πόσο εξαιρετικοί είναι σε όλους τους τομείς. Η μπάντα έχει όραμα, οργάνωση, δουλεύει σκληρά και πλαισιώνεται από καταπληκτικούς μουσικούς με τα αποτελέσματα εμφανή. Η εμφάνιση τους ήταν ότι καλύτερο για να ακολουθήσουν οι φοβεροί Innerwish.

 

Track List:

  1. Judgment Bell
  2. Desert Bride
  3. Oblivion
  4. Empire Of The Sun
  5. Enchanted Grace
  6. If A Soul Is Not Free
  7. Kill The Sun
  8. Beginning Of The End

 

Διάλειμμα ολίγων λεπτών για ανασυγκρότηση και οι Innerwish ανεβαίνουν στην σκηνή μέσα σε επευφημίες! Η μπάντα έχοντας στις πλάτες της 20 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας απέδειξε για ακόμη μια φορά γιατί θεωρείται μια από τις καλύτερες και επιδραστικότερες μπάντες της ελληνικής και διεθνής σκηνής. Για τις επόμενες σχεδόν 2 ώρες και με ένα set list είκοσι κομματιών, παρέδωσαν μαθήματα μουσικής και σκηνικής παρουσίας.  Εχοντας μοιραστεί την σκηνή με μεγαθήρια του χώρου όπως οι Judas Priest, Helloween, UDO, Therion k.a οι Innerwish διαθέτουν την εμπειρία, τον επαγγελματισμό και την άνεση να πραγματοποιούν εκπληκτικά live!

 

Ξεκίνησαν με το “Machines Of Fear” και ακολούθησαν τα “Eye Of The Storm “, “Chosen One”, “Modern Babylon”, “Travellers In Time”, “Lord Of Truth”, με το κοινό να εκστασιάζεται από το μεστό και άρτιο παίξιμο τους. Η φωνή του Γιώργου Εικοσιπεντάκη είναι εξαιρετική και μάγευε το κοινό με τις τέλειες ερμηνείες του όπως επίσης το κιθαριστικό δίδυμο των Θύμιο Κρίκου και Μανώλη τσίγκου που κυριολεκτικά απογείωναν τις εκτελέσεις. Ο Φραγκίσκος Σαμοίλης μαζί με τον Αντώνη Μαζαράκη αποτελούσαν τον ογκόλιθο του rhythm section και ο Γιώργος Γεωργίου χρωμάτιζε τα κομμάτια και πρόσδιδε ατμόσφαιρα με τα πλήκτρα του.

 

Στη συνέχεια ακούσαμε τα “Sirens”, “Broken”, “Rain Of A Thousand Years”, “Feel The Magic”, “Lonely Lady”, “If I Could Turn Back Time”, “Burning Desires”, “ Silent Faces”.

 

Η επικοινωνία της μπάντας με το κοινό ήταν εξαιρετική με την μπάντα στα διαλλείματα των κομματιών να μοιράζεται μαζί μας ιστορίες από το παρελθόν!

 

Είχε έρθει η στιγμή για το highlight της βραδιάς καθώς η μπάντα έπαιξε το “Needles In My Mind” με το κοινό να κάνει χρέη φωνητικών. Το συγκεκριμένο κομμάτι παίχτκε δύο φορές με την δεύτερη εκτέλεση του να κλείνει την εξαιρετική εμφάνιση τους.

 

Επίσης ακούσαμε τα “Kingdom Of The Prime”, “Inner Strength”, “Waiting For The Dawn”, “Tame The Seven Seas” και “Ready For Attack”.

 

Οι Innerwish ικανοποίησαν στο έπακρο τις προσδοκίες μας και έδειξαν το μέγεθος της μπάντας, έχοντας την τιμή να γνωρίζω την πλειοψηφία των μελών τους προσωπικά, έχω να τονίσω το εξής:

 

Ο σεβασμός τους , η ταπεινότητα τους και η μεγαλοσύνη της ψυχής τους, πραγματικά με ωθεί να τους θαυμάζω όλο και περισσότερο.

 

Όσοι βρέθηκαν το Σάββατο στο Eightball έγιναν μάρτυρες ενός εκπληκτικού show, όσοι δεν τα καταφέρατε προσπαθήστε την επόμενη φορά να τους δείτε Live, όπως επίσης δώστε και την δέουσα σημασία στους Serpent Lord και Forbidden Seed. Άλλωστε το έχουμε πει αρκετές φορές, η ελληνική σκηνή δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εξωτερικό και οι Innerwish είναι ένα τρανό παράδειγμα.

 

Track List:

  1. Machines Of Fear
  2. Eye Of The Storm
  3. Chosen One
  4. Modern Babylon
  5. Travellers In Time
  6. Lord Of Truth
  7. Sirens
  8. Broken
  9. Rain Of A Thousand Years
  10. Feel The Magic
  11. Lonely Lady
  12. If I Could Turn Back Time
  13. Burning Desires
  14. Silent Faces
  15. Needles In My Mind
  16. Kingdom Of The Prime
  17. Inner Strength
  18. Waiting For The Dawn
  19. Tame The Seven Seas
  20. Ready For Attack
  21. Needles In My Mind (bonus).

 

https://www.facebook.com/giorgos.harmonize/videos/10209567590641535/

 

https://www.youtube.com/watch?v=Yorwlzw-MbM&feature=youtu.be

 

 

Για το Rock Overdose,

Κείμενο: Παναγιώτης Κωνσταντής

Φωτογραφίες: Γιάννης Αντωνίου

 

Comments