Ανταπόκριση: JAG PANZER – Crosswind στο Eightball Club, Θεσ/νίκη (22/4/2014)

Οι θρυλικοί JAG PANZER, βρέθηκαν στο EIGHTBALL club στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 22 Απριλίου 2014 και μας ενθουσίασαν όλους με το early days set τους. Ας πάρουμε τα πράγματα απ'την αρχή...
Γύρω στις 9 ανέβηκαν στη σκηνή οι θεσσαλονικείς power metallers, CROSSWIND, οι οποίοι μας παρουσίασαν όλο το νέο τους CD 'VICIOUS DOMINION' που θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιουνίου 2014. Ένα πολύ καλό συγκρότημα που απαρτίζεται από πολύ καλούς μουσικούς και ικανότατο τραγουδιστή, που με το αγνό, μελωδικό αλλά ταυτόχρονα, αρκετά γρήγορο και εκρηκτικό Heavy Metal που έπαιξαν,αλλά και τον πολύ καλό τους ήχο, κέρδισαν επάξια και δίκαια το σεβασμό και το χειροκρότημα όλων μας, ζέσταναν την ατμόσφαιρα στα 45 λεπτά που βρέθηκαν στη σκηνή  και μας προετοίμασαν για τους headliners της βραδιάς. Τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο και έχουν σίγουρα τα προσόντα να αναδειχτούν και να επιτύχουν σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Η ελληνική Metal σκηνή είναι εδώ πιο ακμαία και πιο δυνατή από κάθε άλλη φορά και σιγά σιγά, όλο και περισσότερα ελληνικά Metal συγκροτήματα γνωρίζουν επιτυχία και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Well done, guys !!!
 
CROSSWIND – setlist :
1.From Ashes Reborn (intro)
2.Lords of Deceit
3.The Order
4.Angels At War
5.Legion Lost
6.Vicious Dominion
7.Aeons
8.Grim Steeds
9.Eye of the Storm
 
 
 
...Και ήρθε η ώρα που όλοι περιμέναμε. Στις 10:30 ακριβώς, ανέβηκαν στη σκηνή οι Αμερικάνοι JAG PANZER, κι έγινε πανδαιμόνιο!!! Ό,τι και να πεις γι'αυτούς, είναι λίγο. Λες και δεν πέρασε μια μέρα, από το 1981 που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά, γεμάτοι ενέργεια, δύναμη, ποιότητα και εμπειρία, μας ταξίδεψαν σε υπέροχους N.W.O.B.H.M. ήχους, από τους οποίους κι έχουν πολύ επηρεαστεί και είναι διάχυτοι στη μουσική τους. Κρυστάλλινος ήχος, εκπληκτικά φωνητικά από τον TYRANT, τελειότητα από τον μεγάλο JOEY TAFOLLA-ελπίζουμε κι ευχόμαστε να τον δούμε και μόνο του σε instrumental συναυλία εδώ στην Ελλάδα αυτόν τον μεγάλο guitar hero- και πάρα πολύ καλός στη ρυθμική κιθάρα ο MARK BRIODY, αλάνθαστο και πολύ δυνατό rhythm section από τους JOHN TETLEY στο μπάσο και RIKARD STJERNQUIST στα ντραμς. Μία καλοκουρδισμένη Heavy Metal μηχανή που ξερνούσε φωτιές κι εκρήξεις, μας παρέσυρε όλους στο διάβα της σ' ένα ανελέητο headbanging. Όλα τα ωραία ταξίδια όμως κάποτε τελειώνουν, έτσι κι αυτό, μετά από 90 λεπτά και 2 encores, ολοκληρώθηκε. Ο Shadow Thief με τη μάσκα του, ή αλλιώς ο Harry "The Tyrant" Conklin μαζί με την υπέροχη μπάντα του, τους JAG PANZER, αφού μας ταξίδεψαν στα 80s & 90s με το υπέροχο αυτό early days set τους, μας αποχαιρέτησαν αφήνοντάς μας πλήρως ικανοποιημένους αλλά και ''πεινασμένους'', λαχταρώντας και περιμένοντας με ανυπομονησία την επόμενη μας συνάντηση μαζί τους. Το συγκρότημα, χωρίς κανένα σνομπισμό και χαϊλίκι, έξω από το EIGHTBALL, για πάρα πολύ ώρα, αγόγγυστα, και με το χαμόγελο στα χείλη, υπόγραφε αυτόγραφα και έβγαινε φωτογραφίες με τους fans. 
 
 
Να σημειώσουμε στα θετικά τον για ακόμη μία φορά, πεντακάθαρο, κρυστάλλινο ήχο του EIGHTBALL, την άρτια οργάνωση της συναυλίας από τον Μανώλη Καραζέρη που έφερε τους JAG PANZER στη Θεσσαλονίκη, το EIGHTBALL club και το Βαγγέλα που τους φιλοξένησε στον υπέροχο αυτό χώρο, και να  πούμε πολλά συγχαρητήρια στον Μανώλη για τα υπέροχα λάιβ και για τα ανεπανάληπτα UP THE HAMMERS FESTIVALS που διοργανώνει. Όπως ξέρετε το επόμενο είναι το επετειακό 10 ο UP THE HAMMERS festival που θα γίνει 6 & 7 Μαρτίου 2015 στο ΚΥΤΤΑΡΟ, στην Αθήνα με τεράστια γκρουπ να εμφανίζονται, όπως  MANILLA ROAD, OMEN, TITAN FORCE και πολλά πολλά άλλα. Γιατί να μη γίνονται τέτοια φεστιβάλ και στη Θεσσαλονίκη...;
Στα αρνητικά  να αναφέρουμε την έλλειψη merchandise, από τους headliners, αλλά και την αλμυρή τιμή του εισιτηρίου που στους πάρα πολύ δύσκολους καιρούς που διανύουμε, απέτρεψε πολλούς, από το να έρθουν να παρακολουθήσουν αυτό το υπέροχο λάιβ. Σίγουρα, τα έξοδα για να έρθουν τα συγκροτήματα και να οργανωθούν σωστά τα λάιβ είναι πολλά, αλλά ίσως κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στα γκρουπ που έρχονται, την τραγική οικονομική κατάσταση όλων των Ελλήνων αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, ώστε να μειώνουν το κέρδος τους και να έχουν χαμηλότερες τιμές στα εισιτήρια, σαν μια ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης και κατανόησης σε ό,τι περνάμε όλοι μας, στην Ελλάδα. Τα τηλεοπτικά κανάλια στην Αμερική ελάχιστα πράγματα αναφέρουν για την έκταση της φτώχειας και της οικονομικής εξαθλίωσης στην Ελλάδα και είναι απολύτως λογικό τα συγκροτήματα που έρχονται από κει, να μην γνωρίζουν παρά ελάχιστα πράγματα, για την πραγματική έκταση του προβλήματος.
 
JAG PANZER – setlist:
1.Battle Zones 
2.Death Row 
3.When Metal Melts the Ice 
4.Licensed to Kill 
5.Warfare 
6.Symphony of Terror 
7.Harder Than Steel 
8.Generally Hostile 
9.The Watching 
10.Reign of the Tyrants 
11.Cardiac Arrest 
12.The Crucifix 
13.Shadow Thief 
14.Black 
15.Call of the Wild 
16.Future Shock 
17.Tyranny 
18.Encore:
18.Chain of Command 
19.Fast as a Shark 
(Accept cover)
20.Encore 2:
20.Harder Than Steel 
 
 
Για το Rock Overdose,
Γιάννης 'North'

Comments