Ανταπόκριση: JAMES στο Θέατρο Βράχων, ΑΘΗΝΑ (15/7/2014)

 
 
 Η σχέση των James με το ελληνικό κοινό είναι γνωστή τα τελευταία χρόνια, μας επισκέπτονται σχεδόν κάθε χρόνο. Δεν θα μπορούσε λοιπόν η χώρα μας να λείπει απο τη περιοδεία για τη προώθηση του νέου τους δίσκου ‘la petite mort’ Συγκεκριμένα στην Αθήνα φέτος βρίσκονται ξανά μετά από ένα χρόνο απουσίας, προηγούμενη εμφάνιση τους ήταν στο Ejekt του 2012.
 
Λίγο μετά τις 9 κάνουν την εμφάνιση τους οι ΜΟΑΝ.
 
 
 
 
  
 
Μια νέα Αθηναϊκή μπάντα της ψυχεδελικής σκηνής με γυναικεία φωνητικά. Στάθηκαν αρκετά καλά και με ωραία σκηνική παρουσία πήραν το χειροκρότημα του κόσμου και πρόσθεσαν μια πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό τους, μακάρι να βλέπαμε τόσο καλά support και σε άλλες συναυλίες.
 
 
 
Λίγο μετά τις 10 και ενώ το θέατρο είναι γεμάτο από κόσμο κλείνουν τα φώτα και κάνουν την εμφάνιση τους οι James, όχι όμως από μπροστά και πάνω στη σκηνή όπως περίμενε όλος ο κόσμος άλλα από πίσω και πάνω στην εξέδρα με τα καθίσματα. Προς έκπληξη όλων λοιπόν τα βλέμματα στρέφονται προς τα πίσω και βλέπουμε την είσοδο της μπάντας στο χώρο με το Lose control. Μια φοβερή βραδιά μόλις έχει ξεκινήσει και ο Tim Booth μας δείχνει από νωρίς τη διάθεση του αφού στη πορεία προς τη σκηνή χορεύει μαζί με κόσμο και δείχνει να το διασκεδάζει. Αφού ανέβηκαν στη σκηνή λοιπόν συνεχίζουν με το seven και μετά με το Come home.
 
Στη συνέχεια έρχεται η ώρα για ένα κομμάτι από το νέο δίσκο το Frozen Britain με το κοινό να δείχνει ότι γνωρίζει καλά τα νέα κομμάτια, όπως μας εξηγεί ο Τim ο νέος δίσκος αναφέρεται στα βιώματα του απο τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας του, ακολουθεί το White boy ενώ αργότερα οι τόνοι πέφτουν κάπως με το Don’t wait that long για να ανέβουν ξανά με άλλο ένα κομμάτι από το νέο δίσκο ‘Moving on’ με τον κόσμο να δείχνει ενθουσιώδης και πως να μην είναι αλώστε αφού η μπάντα δείχνει να είναι σε πολύ καλή βραδιά. Ο Tim ειναι ιδιαίτερα ορεξάτος, επικοινωνιακός και κάνει τα δικά του πάνω στη σκήνη.
 
Και έρχεται η ώρα για το γνωστό χιτάκι που το ξέρουν ακόμα και οι βράχοι του θεάτρου ‘Getting Away With It (all messed up)’ με τον Tim Booth να το τραγουδάει πάνω στα χέρια του κόσμου φτάνοντας σχεδόν μέχρι τη μέση του θεάτρου με crowd surfing. Ακολουθεί το γνωστό σε όλους Tomorrow και άλλα δυο παλιότερα και ένα νέο κομμάτι φτάνοντας σε μια ακόμα κορυφαία στιγμή της βραδιάς ‘say something’ με όλο το θέατρο να τραγουδά μαζί με τον Tim. Sound και laid για τη συνέχεια με τον Tim να κατεβαίνει με crowd surfing ξανά και τον κόσμο να ανεβαίνει στη σκηνή, το απόλυτο πάρτι. Το κανονικό σετ τελειώνει και οι James μας αφήνουν για λίγο με το κόσμο να απαιτεί να ακούσει το senorita για το encore.
 
 
To encore ξεκινά με δυο κομμάτια απ το νέο δίσκο αλλά ο Tim Booth και η παρέα του δεν μπορούν να χαλάσουν το χατίρι του κόινου που ζητά επίμονα να ακούσει το Senorita, το παίζουν λοιπόν με όλο το κόσμο να τραγουδά και μετά παίζουν το Sometimes για το κλείσιμο της συναυλίας, τελειώνουν μας αποχαιρετούν ξανά όχι όμως και οριστικά. Ξαναβγαίνουν για δεύτερο encore και κλείνουν τη βραδιά τελικά με το Out to get you.
 
Μια πολύ καλή συναυλία από αυτές που θα θυμόμαστε σίγουρα στο μέλλον όσοι ήμασταν εκεί, ο ήχος στο θέατρο βράχων ήταν άψογος, ένας πολύ ωραίος χώρος για συναυλίες και όσοι το έχουν επισκεφθεί το γνωρίζουν αυτό καλά. Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας με τους φίλους μας James που πιστεύω δεν θα αργήσουν πολύ να μας ξαναεπισκεφθούν.
 
 
Set list
 
Lose Control
 
Seven
 
Come Home
 
Frozen Britain
 
White Boy
 
Don’t Wait That Long
 
Moving On
 
Whats the world
 
Hymn from a village
 
Interrogation
 
Getting Away With It (all messed up)
 
Tomorrow
 
Jam J
 
Quicken the Dead
 
PS
 
Say Something
 
Sound
 
Laid
 
Encore
 
Walk Like you
 
Curse Curse
 
Senorita
 
Sometimes
 
Encore 2
 
Out To Get You
 
 
Για το Rock Overdose: Αλέκος Καταστρόφος
Φωτογραφίες : Γιάννης Λιβανός (https://www.facebook.com/JohnMetalmanPhotography)

Comments