Ανταπόκριση: Ladies of Metal Festival vol. 2 @ HolyWood Stage, Αθήνα (30/3/2019)

Πάνω στα πρότυπα των μεγάλων female fronted metal φεστιβάλ του εξωτερικού βασίστηκε πέρσι το πρώτο Ladies of Metal Festival, προκαλώντας το ενδιαφέρον και πολλών ξένων μπαντών. Η συνέχεια δόθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου, με ακόμα ισχυρότερο line up στο Holywood Stage και ξανά όπως λέει και ο τίτλος, οι γυναίκες θα ξεχώριζαν στα μικρόφωνα.

Reasons Behind για αρχή, έμπειροι και άρτιοι τεχνικά Ιταλοί εκπρόσωποι του μοντέρνου μελωδικού metal. Με μισή ώρα στη διάθεσή τους και συνθέσεις με επιρροές από Kamelot, Sonata Arctica, Amaranthe και Lacuna Coil, oι Μπολονέζοι συνδυάζουν dance και dubstep ήχους με το heavy metal του σήμερα και το συμφωνικό rock. Frontwoman είναι η Elisa Bonafè και ηγέτης στην κιθάρα ο αρραβωνιαστικός της, Gabriele Sapori, με τους Reasons Behind να βάζουν στο κλίμα τον κόσμο που μαζευόταν.

Επόμενοι, οι Disillusive Play. Οι Αθηναίοι έχουν έναν ιδιαίτερο hard n’ heavy ήχο, συνδυάζοντας το progressive metal με το hard rock. Σε μισή ώρα κι αυτοί, μας χάρισαν άψογες εκτελέσεις των “In The Blink Of A Life” και “Open Arms”, από ένα setlist 7 κομματιών, πραγματοποιώντας μια άκρως επαγγελματική εμφάνιση.

Λίγη ξεκούραση και όρθιοι πάλι για τους Project Renegade, το πιο οικείο συγκρότημα στον γράφοντα, καθώς το “Pressure” από το “Cerebra” έχει μεγαλώσει τη φήμη τους και φυσικά τιμήθηκε δεόντως. Το concept με τις πανομοιότυπες στολές που φοράνε όλα τα μέλη της μπάντας θυμίζει λίγο το τελευταίο outfit των Lacuna Coil, οι Αθηναίοι όμως έχουν ένα δικό τους alternative metal στυλ, με heavy και groove υπόβαθρο μαζί με ambient και ηλεκτρονικά στοιχεία. Αυτό μας παρουσίασαν από την αρχή μέχρι και το “The New Joker” δίνοντας τη θέση τους στους…

Dimlight για τα επόμενα 45 λεπτά. Αρχή με “The Red King” για τους συμφωνικούς death metallers, συνέχεια με “Invoking The Hunter” και ένα σκηνικό με dark στοιχεία, επιθετικές κιθάρες και εναλλαγές ανδρικών brutal φωνητικών και καθαρών γυναικείων από την Mora μόλις έχει στηθεί. Έκλεισαν με το “We, the Bones”, αποτελώντας το πιο extreme συγκρότημα της βραδιάς.

Κλείσιμο με Meden Agan κι ένα setlist 14 κομματιών. Εισαγωγή με “Catharsis”, στο καπάκι “The Purge” για μοντέρνο symphonic/ melodic metal, εξαιρετική διασκευή στο πασίγνωστο “Maniac” και επίλογος με το “Weaver of Destiny”.

Είχαμε όμως και την έκπληξη της βραδιάς, με τις τραγουδίστριες όλων των σχημάτων να συνοδεύουν τους Meden Agan στην διασκευή του “Enjoy The Silence” των Depeche Mode, ρίχνοντας οριστικά την αυλαία στο δεύτερο Ladies of Metal Festival. Το HolyWood Stage αποδείχθηκε καλή επιλογή, συγκέντρωσε κόσμο αν και σε κάποιες μπάντες ο ήχος έπαιξε τα δικά του παιχνίδια. Τι μένει να πούμε; Και του χρόνου.

 

 

Για το Rock Overdose ,

Μιχάλης Τσολάκος

Φωτογραφίες: Χριστίνα Κατσαρού

Comments