Ανταπόκριση: Let’s Rock Festival 2019 – Gus G, SiXforNinE, Illusory, Vonavibe, Cellar Stone @Ανοιχτό Θέατρο Οινοφύτων (7/9/19)

Είναι ένα από τα πιο αξιοπρεπή και τίμια φεστιβάλ στην Ελλάδα. Έχω δει πολλά φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια, έχω δει πολλές προσπάθειες να προχωρούν και να σταματούν. Εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσει για πολλές χρονιές το Let’s Rock Festival. Η ομάδα των Beer Drinkers & Hell Raisers και οι λοιποί διοργανωτές φροντίζουν να δίνουν στον κόσμο που επισκέπτεται το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Οινοφύτων το Ροκ/Μέταλ θέαμα που πρέπει.

 

Με την άφιξή μου στο χώρο του φεστιβάλ παρατηρώ πως έχουν στηθεί ψησταριές, πως δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το πρόγραμμα, πως πάμε πίσω και θορυβούμαι ελαφρά. Δεν πειράζει… Μια ματιά στους πάγκους των συγκροτημάτων, μερικές αγορές (σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους, εμείς δεν αγοράζουμε) και σκέφτομαι να πάω να καθίσω. Άστο… Θα αφήσω τα πράγματα στην παρέα μου και θα πάω εκεί μπροστά…

 

Πρώτη μπάντα που εμφανίζεται αυτή των CELLAR STONE. Με μουσικούς που έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα σε ελληνικές και ευρωπαϊκές σκηνές και με ένα ύφος που αγαπά το Ροκ, τα γκάζια και τα μηχανάκια μεγάλου κυβισμού, το κουαρτέτο οδηγεί με δύναμη, συνοχή και πολύ ζόρικα φωνητικά. Μεγάλο Ροκ, που λέγαμε και τις παλιές εποχές. Θαυμάσια εμφάνιση! Μου άφησαν καλές εντυπώσεις και θέλω να τους ξαναδώ σε δικό τους Live.
Σετ: Lights Out, Spread Your Wings, One Fine Day, Wash My Sins Away, Breaking From Inside, I Found My Way

 

Έπονται οι VONAVIBE. Νεανικό το σχήμα, νεανικό και το ύφος και πολύ καλή η επιλογή τους να παίξουν το “Paint It Black”. Συμπαγές το δέσιμο και ενδιαφέρουσα η όλη πρόταση. Ο ενθουσιασμός χτύπησε κόκκινο και η πώρωση πήρε μαζί της και το κοινό. Νομίζω ότι έχουμε κάτι πολύ καλό εδώ και θα ήθελα πολύ να ασχοληθώ κι άλλο με τη μουσική τους.
Σετ: Left For Dead, Run N’ Hide, All That Remains, Paint It Black (The Rolling Stones), Break Your Sky, Song 9, Vonavibe

 

Στη μέση της διαδρομής εδώ στα Οινόφυτα, εμφανίζονται οι ILLUSORY. Πραγματικά θα ήθελα να ξέρω τι προετοιμασία κάνουν όταν είναι να παίξουν ζωντανά και βγαίνουν έτσι… Η απόδοση των τραγουδιών ήταν σχεδόν στουντιακή, με τη φωνή να οργιάζει πάνω στις έτσι κι αλλιώς πωρωτικές συνθέσεις. Πολύ δυναμικό rhythm section, πολύ Μέταλ οι κιθάρες και ο κόσμος σαφώς έδειξε την προτίμησή του με το να χτυπιέται από το πρώτο λεπτό.
Σετ: Pale Moonlight, Bleak, The Eyes Of Hades, Dreamshade, Odd-Y-Sea, Ivory Tower

 

Οι SiXforNinE είναι σούπερ-γκρουπ και αυτό το πιστοποιούν μόνο τα ονόματα που τους απαρτίζουν. Ο Φώτης είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους μουσικούς στον κόσμο, είναι ολοκληρωμένος και χαμηλών τόνων και η μπάντα έπαιξε με εκπληκτικό τρόπο και έδειξε ότι διψά για τη σκηνή και την αδρεναλίνη που τρέχει στις συναυλίες. Πραγματικά ένα υποδειγματικό Live. Περιμένω εναγωνίως το δικό τους Live.
Σετ: Every Cloud Has A Silver Lining, Life Devouring Demons, More Than Words Can Say, Bullet Off Its Course, Never Ending Road, Sound Of Perfection, Sea Of Lies

 

To πρόγραμμα έχει «ξεφύγει» περίπου μία ώρα και είκοσι λεπτά. Κανένα πρόβλημα. Ο Gus G, o Denis Ward και ο Johan Nunez θα φροντίσουν να μην παραπονεθούμε καθόλου. Ο μεγάλος βιρτουόζος κιθαρίστας έχει μαζί του έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς όλων των εποχών, ο οποίος παίζει και μπάσο και τραγουδά. Ο Nunez πάλι είναι ένα μηχανάκι αστρικών προδιαγραφών. Παίζουν δικά του κομμάτια, παίζουν ένα φοβερό ιντερμέδιο με Ozzy ύμνους και μας κρατούν συντροφιά μέχρι το πρωί. Κι αυτό το μπλουζάκι που είχαν στο merch… The Malaka Crew; Εννοείται ότι το πήρα χωρίς δεύτερη σκέψη!
Σετ: Fearless, My Will Be Done, Mr. Manson, Vengeance, Don’t Tread On Me, What Lies Below, Letting Go, The Fire And The Fury, Ozzy Medley, Force Majeure, Money For Nothing (D.S Cover), Cold Sweat (T.L Cover), Thrill Of The Chase, I Am The Fire, The Quest

 

Μακάρι να έχουμε κάθε χρόνο αυτό το λόγο να πηγαίνουμε στα Οινόφυτα. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που το έχω κατασυμπαθήσει και που ακόμα κι αν δεν βρίσκει σύμμαχό του το χρόνο, έχει κερδίσει εμένα, όπως και πολύ κόσμο, όπως είδα και ο ίδιος. Εύχομαι τα καλύτερα!

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Κείμενο: Παντελής Κακαβάς
Φωτογραφίες: Μαίρη Ζαρακοβίτη και Βίκυ Κουλουρά

 

 

Comments