Ανταπόκριση: Long Beach Festival 2.0 : VIC, Rotting Christ, Planet of Zeus, Naxatras, Bonzai @ Terra Republic – Πύδνα, Κατερίνη (25/07/2020)

 

 

Η μάχη της Πύδνας ήταν η τελευταία αποφασιστική μαχη του τρίτου Μακεδονικού πολέμου μεταξυ Ρωμαίων και Μακεδόνων και έγινε στις 22 Ιουνίου του 168 π.Χ..

Η νέα ‘’μαχη’’ της Πύδνας έγινε στις 25 Ιουλίου του 2020 με ονομασία ‘’The Long Beach Festival’’ και παρά τις όποιες δυσκολίες έγινε με επιτυχία!

 

 


Επηρεασμένοι όλοι μας προφανώς από τον Covid 19 που τον περασμένο Μάρτιο μπήκε με το έτσι γουστάρω στην ζωή μας και έχοντας φάει ένα δίμηνο lockdownκλεισμένοι στα σπίτια μας χάνοντας την επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο χάνοντας τις δουλείες μας λόγω οικονομικής ύφεσης αλλά το χειρότερο από όλα χάνοντας χιλιάδες συνανθρώπους μας σε όλο τον πλανήτη από τον φονικό ίο Covid 19. Τι ζουμε ρε μαγκες; ΖΟΥΜΕ ΜΕΡΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ οπως λενε και οι VIC.

Ναι ζουμε μερες απιστευτες αυτο ειναι αληθεια οπως αληθεια ειναι οτι σχεδον ολη η συναυλιακη χρονια εχει αναβληθει. Ολα τα μεγαλα Φεστιβαλ σε Ελλαδα και Εξωτερικο εχουν αναβληθει για του χρονου αλλα και καποιες συναυλιες εχουν ακυρωθει τελειως. Φυσικά  όλοι μας ευχόμαστε να τελειώσει γρήγορα αυτό που ζούμε και ο κύριος Covid 19 να μας αφήσει ήσυχους μια και καλή.

Παρα τους φοβους και τις δυσκολιες που βρηκε μπροστα της η διοργανωση του LongBeachFestivalκαταφερε να μας εντυπωσιασει και να μας αποδειξει οτι ολοι μαζι με καλη θεληση μπορουμε να τα καταφερουμε και παρα τις ακυρωσεις των συγκροτηματων απο το εξωτερικο πραγματοποιησε μια σουπερ συναυλιακη βραδια με μπανταρες της εγχωριας σκηνης που δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο μπαντες εξωτερικου. Το ταλεντο στην χωρα μας ξεχυλιζει και αυτο δεν κρυβεται.

 

ROTTING CHRIST, VIC, PLANET OF ZEUS, NAXATRAS, BONZAI οι πέντε μπάντες που συμμετείχαν στο παρθενικό ταξίδι του LongBeachFestival. Ένας απίστευτα τεράστιος χώρος αμφιθεατρικός που ίσως μπορεί να φιλοξενήσει γύρω στις 60.000 κόσμο και όλοι μα όλοι να βλέπουν την σκηνή από όποιο σημείο θέλουν. Ο χωρος ειναι προσβασιμος ανετα διοτι ειναι κοντα στην εθνικη οδο και υπαρχει αφθονο παρκινγκ εξω απο το φεστιβαλ. Να σημειωθει οτι υπηρχαν ανθρωποι του φεστιβαλ και βοηθουσαν τους οδηγους για το παρκαρισμα οποτε στην αποχωρηση να μην δημιουργηθει χαος. Μεσα στον χωρο του φεστιβαλ αυτο που ελειπε φυσικα ηταν η σκια. Αλλα οπως ειπα στην αρχη με καλη θελησει ολά ξεπερνιουνται. Εξαλλου ειμαι σιγουρος οτι του χρονου θα εχει μπολικη σκια οπως μας ειπε ο διοργανωτης.

Εμεις του ευχομαστε να πανε ολα καλα και το Long Beach Festival με τα χρονια να γινει ενα απο τα μεγαλυτερα συναυλιακα φεστιβαλ στα Βαλκανια και γιατι οχι στην Ευρωπη. Εξαλλου εχει τις δυνατοτητες.

 

 

 

Φτανοντας λοιπον γυρω στις 16:45 στο φεστιβαλ υπηρχε ηδη κινητηκοτηταεξω απο την εισοδο. Εξαλλου οι πορτες ανοιγαν στις 17:00 για να υποδεχθουν τους επισκεπτες του 1ου Long Beach Festival. Με την εισοδο μας στον τεραστιο χωρο του φεστιβαλ το ματι ολων επεσε κατευθειαν στην σκηνη και φυσικα στις καρεκλες που ηταν μπροστα απο αυτην. Τα πρωτα πηγαδακια ξεκινησαν και εννοειται εστησα αυτι να ακουσω εντυπωσεις. Κάποιοι το πήραν χαλαρά λέγοντας αστεία κάποιοι δεν ασχολήθηκαν καθόλου κάποιοι ήταν πιο aggressiveκαι κάποιοι τρέξανε κατευθείαν και αραξανε μπροστά στην σκηνή περιμένοντας τους ανερχόμενους  Bonzai να βγουν να παίξουν. Φτάνοντας λοιπόν και γω μπροστά στην σκηνή σκάνε μύτη οι Bonzaiκαι η πρώτη νότα του LongBeachFestivalειναι γεγονος. Τι και αν ειχε καρεκλες δεν ενοχλησε κανεναν. Ήδη αρκετοί ήταν στο αγαπημένο μας κάγκελο και χόρευαν στους ήχους των δυναμικών Bonzai. Αν και έχουν μόλις έναν δίσκο στο ενεργητικό τους 2019 SEEDS TO ROOTS η μουσική των Bonzai δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Καθαροαιμες stonerμελωδιες με ενταση δυναμικοτητα ψυχεδελεια και ‘’βρωμια’’.

 

Μετά από τους Bonzaiτην σειρά τους στην σκηνή πήραν και οι άλλοι αγαπημένοι Θεσσαλονικείς Naxatras. Η ψυχεδελεια σε ολο της το μεγαλειο. Τι να πει κανείς για τους ταλαντούχους Naxatras. Οι τονοι επεσαν και οι μπαντα ξεκινησε. Σαν αιλουρος προσαρμοστηκε αμεσα στο moodτου κοινου και αρχισε να μας ταξιδευει με τις υπεροχες ψυχεδελικες μελωδιες της. Η έκπληξη που μας είχαν οι Naxatras ήταν να μας παρουσιάσουν 2 ολοκαινουρια τραγουδια  και φυσικα το δεχθηκαμε με χαρα. Η μπαντα απεδειξε οτι δεν εχει ταβανι και θα συνεχισει να δουλευει σκληρα και να μας χαριζει μουσικαρες για πολλα χρονια ακομη.

Τελειώνοντας το σετ των Naxatras και έχοντας μείνει από καύσιμα (μπύρες) πλησίασα τα μπαρ που είχαν στηθεί περιμετρικά για προμήθειες. Στο δεκαλεπτο που περασε πριν κατευθηνθω και παλι μπροστα στην σκηνη ξαφνικα συννεφιασε. Ωραια λοιπον ο Διας ειναι εδω και βγηκε στο μπαλκονι του να απολαυσει τα παιδια του. Πρωτες σταγονες βροχης και δεν μασαμε τιποτα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι μπαρουτοκαπνισμένοι Planet of Zeus σκανε στην σκηνή και το πάρτι ξεκάνει. Macho Libre λοιπόν και τα μυαλά στα κάγκελα. Ο κόσμος διψασμένος για ενέργεια και οι Planet την προσφέρουν απλόχερα. Παλιές επιτυχίες μαζί με καινούριες από την τελευταία δουλειά τους ‘’ Faith in Physics’’και όσο και να βρέχει δεν φεύγει κανείς. Η φάση είναι Loyal to the Pack κανονικα και με τον νόμο. Η μπάντα έδωσε ένα καταπληκτικό show οπως πάντα και έστρωσε τον δρόμο με την δυναμική του για τους αγαπημένους μας Rotting Christ.

Πλέον έχει σκοτεινιάσει. Τα φώτα στην σκηνή χαμηλώνουν. Ιαχές πολέμου και όλοι όρθιοι. Οι μπάντα έχει πάρει θέση στην σκηνή και ήδη το XΞΣ ηχεί στα αυτιά μας. Ο κόσμος δεν κρατιέται και το Πουτανα Όλα δεν αργεί να έρθει αλλά για πρώτη φόρα στην ιστορία των Rotting Christ οχι δια στόματος Σάκη Τόλη. Καρέκλες στον αέρα head banging moshpit και όλα κύλησαν άψογα. Η μπάντα οδοστρωτήρας με ένα σετλιστ με παλιές κυκλοφορίες αλλά και νέες. Τι να πρωτοπαίξει αυτή η μπάντα έξαλλου με τόσα επιτυχημένα άλμπουμ που έχει βγάλει;

Πιστεύω όλοι μείναμε ικανοποιημένοι αλλά σίγουρα φάνηκε πόσο πολύ έλειψε αυτή η σχέση κοινού μπάντας. Φτάνοντας προς το τέλος του σετ των Rotting Christ παραλιγο ένα περιστατικό πήγε να χαλάσει την ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί. Σάκης Τόλης και Θέμης Τόλης έξαλλοι μπινελικωνουν άσχημα έναν παρευρισκόμενο ο οποίος ενοχλούσε με την συμπεριφορά του κατά την διάρκεια της συναυλίας. Ευτυχώς το θέμα έληξε και ο ανεγκέφαλος απομακρύνθηκε. Η συναυλία συνεχίστηκε και όλα πήγαν τελεία. Οι Christ μας αποχαιρέτισαν και όπως πάντα μας ευχαρίστησαν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετά την καταιγίδα έρχεται η ηρεμία αλλά για λίγο. Έτσι και έγινε λοιπόν.

Για το τέλος είχαμε τους αγαπητούς Villagers Of Ioannina City,  οι οποίοι πηγαίνουν με φρένα σπασμένα προς την κορυφή. Η μπάντα στα τέλη του 2019 έβγαλε έναν απίστευτα εκπληκτικό δίσκο ‘’Age Of Aquarius ‘’ που προσωπικα για μένα ήταν ένας από τους καλύτερους δίσκους που κυκλοφόρησε.

Τα φώτα σβήνουν και οι πρώτες νότες του εκπληκτικού τραγουδιού ‘’Age Of Aquarius ‘’ μας κάνουν να ανατριχιάσουμε και να ταξιδέψουμε με τους στίχους του. Ο Αλέξ και οι παρέα του ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και το κάνουν τέλεια πάνω από την σκηνή. Ο χορός και το τραγούδι δεν σταμάτησε καθόλου. Ίσα ίσα δυνάμωνε κάθε φορά που ο Αλεξ ζητούσε από όλους εμάς να τραγουδήσουμε μαζί του σχεδόν όλα τα τραγούδια του σετ. Φτάνοντας προς το τέλος είχαμε και crowd surfing καταστάσεις.

Τελευταίο τραγούδι Karakolia και όλο το Long Beach Festival όρθιο! Πριν τελειώσει το τραγούδι απομακρύνομαι από την σκηνή με βήματα αργά κοιτάζοντας την σκηνή πάντα. Θέλω να δω πόσο κόσμο είχε. Θέλω να δω τα πρόσωπα όλων όσων βρισκόμασταν εκεί. Θέλω να νιώσω την ατμόσφαιρα και τα συναισθήματα αυτά που βιώναμε τόσα χρονιά σε διάφορες συναυλίες και φεστιβάλ. Είδα χαρούμενους ανθρώπους και εισέπραξα όμορφα vibes. Μακάρι να τελειώσει γρήγορα αυτό που ζούμε και να είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να ταξιδεύουμε χωρίς φόβο και χωρίς ‘’έλεγχο’’.

Για το Long Beach Festival η επομένη χρονιά ελπίζω να είναι ακόμη πιο οργανωμένη και πιο επιτυχημένη. Έχει προοπτικές όπως προανέφερα να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στα Βαλκάνια για αρχή και γιατί όχι και στην Ευρώπη. Καλή αντάμωση λοιπόν για του χρόνου τον Αύγουστο!

 

Για το RockOverdose,

 

Τάσος Τσελεμπής

 

Φωτογραφίες: Τάσος Αγάπης

https://www.facebook.com/TasosAgapis/

Comments