Ανταπόκριση: Metal All Stars , Σόφια (23-3-2014‏)

  Κυριακή πρωί και το λεωφοριάκι  μας ξεκινάει για Σόφια για το διαφημιζόμενο ως γεγονός της χρονιάς, τη συναυλία των Metal All Stars.
   Τα ονόματα στην αφίσα, από το Νοέμβριο που ανακοινώθηκαν, προμήνυαν για κάτι εντυπωσιακό, για ένα, έτσι κι αλλιώς, πρωτόγνωρο εγχείρημα.
   Τόσα μεγάλα ονόματα από όλο σχεδόν το φάσμα του Metal, πώς θα χωρούσαν , πώς θα ταίριαζαν στο πρόγραμμα, τί setlist θα ακούγαμε, τόσα άλλα ερωτήματα.
   Η παρέα μας αποτελούνταν από φίλους που είχε ο καθένας λαχτάρα να ακούσει και να δει τον δικό του αγαπημένο καλλιτέχνη.
    Μετά το καθιερωμένο τσιμπούσι στα Happy, φτάσαμε στο χώρο της συναυλίας, τη μεγαλοπρεπή Arena Armeec.
 
 
    Άριστη οργάνωση , για μια ακόμη φορά, από τους Βούλγαρους με πολλά happening στους γύρω χώρους και γύρω στους 7000 fans είμαστε έτοιμοι και περίεργοι να δούμε και να ακούσουμε.
 
   Εκεί όμως φτάνουν τα πρώτα άσχημα μαντάτα. Ο Phil Anselmo ακύρωσε την εμφάνιση του και απογοήτευσε πολλούς. Πάρα πολλούς θα έλεγα μιας και από ό,τι έμαθα, πολύ ντόπιοι δεν ήρθαν ή πούλησαν τα εισιτήρια τους στους τριγύρω χώρους. Το ίδιο ακύρωσε και ο Cronos των Venom και ο Menza (Ex-Megadeth).
 
 
 
 
 
   Την αρχή έκανε ένα Βουλγάρικο συγκρότημα και ακολούθησε η μπάντα του πρώην Manowar, Ross The Boss.
   Στις 9μμ ακριβώς, έκανε την εμφάνιση της η εντυπωσιακή Kobra Paige των Kobra And The Lotus. Kings Of Metal των Manowar και Fear Of The Dark των Iron Maiden και χαμός. 
 
   Σειρά πάιρνουν οι Shadows Fall με δικά τους τραγούδια και φοβερή ενέργεια.
 
   Ακολουθεί ο λόγος που πήγα στη συναυλία. O Μέγας UDO. Metal Heart, Balls To The Wall, Fast As A Shark. Στα 62 του, αειθαλής, φωνάρα, γέμισε τη σκηνή και μας καθήλωσε. Θα μπορούσα να έχω φύγει μετά την εμφάνισή του.
 
   Ήταν όμως άλλοι που περίμεναν τον επόμενο κύριο. Max Cavalera και Chaos A.D.,Refuse, Rrimitive, Eye for an Eye. Το Στάδιο αντέχει από τον πανικό που δημιουργήθηκε. Mosh pit και ένα στάδιο να χοροπηδάει.
 
   Η φωνάρα του Beladonna μας μάγεψε. Medussa, Madhouse και η έκπληξη με T.N.T. των AC-DC  και όλοι να τραγουδάνε.
 
   Τελευταίος εμφανίστηκε ο "πολύς" Zakk Wylde. Fairies Wear Boots, N.I.B. από Black Sabbath και Stillborn από την μπάντα του τους Black Label Society. Τεράστια solo και ατέλειωτο air guitar στο πλήθος. 
 
 
 
 
   Η συναυλία κοντεύει στο τέλος της και όλοι οι τραγουδιστές βγαίνουν για ένα τελευταίο τραγούδι ο καθένας. Roots Bloody Roots ο  Max Cavalera, Man On the Silver Mountain ο Beladonna , Warpigs ο Jack Wylde, Kill With Power με Ross The Boss κιθάρα και Rhino στα drums. O Eric Adams έλειπε και Manowar θα βλέπαμε.
 
  2,5 με 3 ώρες κράτησε , 4+ με τα support. Μας ενόχλησαν τα μεγάλα κενά μέχρι να αλλάξουν τα σχήματα στη σκηνή. Και το δέσιμο των μουσικών δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Ήταν η πρώτη συναυλία του Tour και σίγουρα στις επόμενες θα παρουσιαζόταν καλύτεροι. Τα συναισθήματα στην επιστροφή, ανάμικτα. Άλλοι ξετρελάθηκαν, άλλοι απογοητεύτηκαν. Τα μεταφέρω αυτούσια. 
 
 
ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ METAL ALL STARS:  
 
  "Metal All stars: Ένα μεγάλο metal party βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών που πάντοτε θα ήθελαν να δούν ιερά τέρατα να τζαμάρουν μαζί επί σκηνής και να προκαλούν παραλήρημα ανά τον κόσμο... Δυστυχώς έμεινε όνειρο ή μάλλον έγινε μια πραγματικότητα πάρα πολύ φτωχή και πρόχειρη σε σχέση με αυτό που φανταζόμασταν πριν περάσουμε τις πύλες του Armeec Arena. Απροβάριστα αρκετά από τα σχήματα, φιλότιμες προσπάθειες από UDO και Belladona να σώσουν ότι σώζεται με την απουσία της τελευταίας στιγμής (;;;;) του Phil Anselmo να επισκιάζει τη συναυλία προτού καν αρχίσει. Κορυφαίες στιγμές κατά την άποψη μου, τα 4 τραγούδια που επέλξε ο Max Cavalera όπου στο στάδιο επικράτησε πανζουρλισμός αλλά και ο ''πολύς'' Ζakk Wylde στα τραγούδια των Black Sabbath. Δυστυχώς περιμέναμε περισσότερα από όλους αλλά και πάλι μένει μια γλυκιά γεύση... Yγ.Συγχαρητήρια στους Βούλγαρους για την άψογη οργάνωση !!!"
 
 
   "The show should be called Metal Falling Stars. The last minute changes disappointed as well as me as well as most of the audience. Ross The Boss was horrible. he did not know the songs that he was supposed to play. The sound was horrible and Zakk's solos were boringly long. The organizers hoped that this show could become an annual tradition. I do not believe that this is possible anymore."
 
 
"The whole show was more than boring. All of them are some people that don't have a tour right now ant try to earn more money just by playing 3 songs."
 
 
"Πήγα στο festival κυρίως για τον Aνσέλμο για να τον ακούσω να λέει PANTERA!! Oποτε η κατραπακιά ήρθε 2 ώρες πριν την έναρξη του live!οποτε πήγα "ξενερωμενος"!για μένα την παρτίδα έσωσαν ο UDO και ο CAVALERA...με κούρασαν τα μεγάλα διαλείμματα ανάμεσα στις εμφανίσεις των τραγουδιστών..και κουράστηκα και με τα απίστευτα μεγάλης διαρκειας solo του Zak Wylde!"
 
 
"Κυριακή 23/3/14 loud festival, metal all stars, Sofia. Αν και υπηρχαν ελλειψεις (Anselmo, cronos ) ηταν μια πολυ ενδιαφερουσα εμπειρια βλεποντας κατι διαφορετικο απο τοσο μεγαλα ονοματα της μεταλ σκηνης . Οι ερμηνειες των cavalera, udo, belladonna ,zak wylde και των αλλων καλλιτεχνων ηταν συγκλονιστικες.Θα επιθυμούσαμε κατι αναλογο να γινει και στην χωρα μας."
 
 
"Πάρα την απώλεια του "πολύ" Anselmo το metal all stars ήταν λίγο πολύ ότι περίμενα.. Ήταν δηλαδή ένα ασταμάτητο μεταλλικό πανηγύρι γεμάτο συγκινήσεις, κέφι και ενέργεια.. Καλή η Kobra ξεσήκωσε των κόσμο λόγω σωστής επιλογής τραγουδιών αλλά και παρουσίας. Ο Brian Fair γεμάτος ενέργεια και χαρά που βρίσκεται δίπλα στα είδωλα του.Ο Belladonna σταθερή αξία με φωνή που πάντα μαγεύει ξεδηκωσε τα πλήθη.Ο UDΟ..τι να πω..σαν να μην πέρασε μια μέρα..σίγουρα ένα από τα highlights της βραδιάς.Τώρα για τον Cavalera τα λόγια είναι περιττά...metal μπουλντόζα που έκανε όλο το γήπεδο να χοροπηδάει...Και όσο αφορά τον τελευταίο της παρέας,τον κύριο Zakk Wylde ..φρόντισε να μας κάνει να ξεχάσουμε την απουσία τoυ Anselmo...ήταν απλά ισοπεδωτικος και εξωπραγματικος!!!Με λίγα λόγια ήταν μια ευχάριστη εμπειρία με καλή μουσική,καλή παρέα,άφθονο Jack και έναν Βίκινγκ να κλέβει την παράσταση...\m/"
 
 
STAY METAL!
 
Για το Rock Overdose,
Αργύρης Τζώτζας
 
 

Comments