Ανταπόκριση: MINISTRY @ Principal Club, Θεσσαλονίκη ( 2/6/2017 )

Οι αρχιερείς του industrial, η μπάντα η οποία δημιούργησε ένα ολόκληρο ιδίωμα, η μπάντα του εξαιρετικού επαναστάτη Al Jourgensen εμφανίστηκε στην χώρα μας σε δύο εκρηκτικές συναυλίες που θα μνημονεύουμε για καιρό.

Αδιαμφισβήτητα ήταν ένα μουσικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα και οφείλω να ομολογήσω πως παρακολούθησα ένα από τα καλύτερα live στην ζωή μου!

Το Principal Club Theater την Παρασκευή (2/6) είχε την τιμητική του καθώς η πρώτη εμφάνιση των Ministry στην πόλη της θεσσαλονίκης, ήταν γεγονός.

Η προσμονή ήταν μεγάλη και έχοντας ακούσει τα διθυραμβικά σχόλια από την εμφάνιση τους στην Αθήνα, αναμέναμε καρτερικά την στιγμή που θα δούμε αυτή τη σπουδαία μπάντα επί σκηνής.

Λίγα λεπτά μετά τις δέκα ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε, ο Al Jourgensen και η παρέα του ανέβηκαν στην σκηνή και για τα επόμενα εκατό περίπου λεπτά μας πρόσφεραν ένα απίστευτο εξαιρετικό show που θα θυμόμαστε για καιρό.

Έναρξη με το “Psalm 69” και το υπέροχο industrial ταξίδι ξεκίνησε. Η μπάντα σε τρελά κέφια απέδιδε εξαιρετικά επί σκηνής, με τον master mind Al να αποδεικνύει το πόσο μεγάλος performer είναι.

Ακολούθησαν τα  “PermawWar” και “Punch In The Face”, ο ήχος ήταν τέλειος και η αδρεναλίνη  στα ύψη.

Στη συνέχεια η μπάντα επιφύλαξε μια έκπληξη καθώς ακούσαμε για πρώτη φορά ζωντανά το νέο ακυκλοφόρητο κομμάτι “Antifa” το οποίο έκλεψε τις εντυπώσεις και έλαβε θερμή ανταπόκριση.

Το κοινό έδειχνε εκστασιασμένο με την  σκηνική παρουσία και το άρτιο παίξιμο της μπάντας και αυτό που ακολούθησε ήταν πραγματικά απίστευτο!

Το set list της μπάντας άνετα μπορεί να κυκλοφορήσει και ως best of και είχε έρθει η στιγμή της κατεφάδισης του Principal καθώς παίχτηκαν στην σειρά τα “Supermanic  Soul” από το “Dark Side Of The Moon”, τα έπη “Rio Grande Blood”, “Senior Peligro” ( όλεθρος), “Lies,Lies, Lies” και “Let’s Go” με την κατάσταση να ξεφεύγει και τα αμέτρητα circle pits να έχουν την τιμητική τους.

Οι Ministry έχουν σκοπό να μας αποτελειώσουν και συνεχίζουν με τα “Waiting”, “Worthless”, “Bad Blood” μέσα σε τρελό πανικό.

Εκεί που πιστεύεις ότι τα έχεις δει όλα κυριολεκτικά και έχεις μείνει άναυδος από το οπτικοακουστικό υπερθέαμα, ακολουθούν τα fan favorites “N.W.O”, “Just One Fix” και το “Thieves” τα οποία δημιούργησαν μια μουσική πανδαισία άνευ προηγουμένου.

Αυτή η μπάντα παραδίδει μαθήματα επαγγελματισμού, σέβεται τους οπαδούς και εκτελεί τα απαιτητικά κομμάτια του πλούσιου set list σαν να μην υπάρχει αύριο!

Άλλωστε πάντα ο μέγας Al Jourgensen περιστοιχιζόταν από παιχτούρες όπως απέδειξαν για ακόμη μια φορά πως είναι οι Soto, Quirin, Holtgreve, Christofer και Bechdel!

Ένα μικρό διάλλειμα και ακολούθησε το encore με τα “Filth Pig” (μεγάλη έκπληξη), “So What” ( πρώτη εκτέλεση από το 1995 παρακαλώ) και “Khyber Pass” το οποίο έμελλε να είναι και το τελευταίο κομμάτι που ολοκλήρωνε μια απίστευτη συναυλιακή εμπειρία!

Οι Ministry απέδειξαν το πόσο μεγάλη μπάντα είναι, παρέδωσαν μαθήματα μουσικής παιδείας ( ναι παιδείας) , δίχως ροκ σταριλίκια και υπερβολές. Μας πρόσφεραν ένα εκπληκτικό, εκρηκτικό show το οποίο θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη μας.

Με το τέλος της συναυλίας παρατηρούσα γύρω μου χαρούμενα άτομα, ικανοποιημένα στο έπακρο, άτομα που για 100 λεπτά περίπου ξέχασαν την μιζέρια και την καθημερινή ρουτίνα, άφησαν πίσω τα προβλήματα τους και έγιναν ένα με την μπάντα περνώντας καλά, χαμογελώντας και αυτό οφείλεται σε μέγιστο βαθμό στον Al Jourgensen και την τρελοπαρέα του!

Όσοι δεν παρευρεθήκατε στο live χάσατε μια εμπειρία ζωής, οι υπόλοιποι γνωρίζεται ήδη πως ζήσατε κάτι ανεπανάληπτο!

Set List:

  1. Psalm 69
  2. PermaWar
  3. Punch In The Face
  4. Antifa
  5. Supermanic Soul
  6. Rio Grande Blood
  7. Senor Peligro
  8. Lies,Lies,Lies
  9. Let’s Go
  10. Waiting
  11. Worthless
  12. Bad Blood
  13. NOW
  14. Just One Fix
  15. Thieves
  16. Filth Pig
  17. So What
  18. Khyber Pass

Για το Rock Overdose,

Κείμενο: Παναγιώτης Κωνσταντής

Φωτογραφίες: Γιάννης Αντωνίου

 

 

Comments