Ανταπόκριση: NASTY, Eden Demise, Blood Shot Down, Kin Corruption @MODU, Αθήνα (18/3/2017)

Σε ένα εκπληκτικό hardcore party είχε την τύχη να παρευρεθεί το κοινό αυτό το Σάββατο που μας πέρασε στο MODU. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι μπάντες με το δυναμισμό τους ήταν εκπληκτική και τα έδωσαν όλα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Μεγάλη τύχη αποτέλεσε το να δούμε για πρώτη φορά τους Βέλγους NASTY με αφορμή το Rude Boys European Tour 2017, το οποίο πέρασε από διάφορες χώρες της Ευρώπης μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα, περνώντας αρχικά από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, συνεχίζοντας την αμέσως επόμενη μέρα στη Λάρισα και κλείνοντας πέντε μέρες μετά (έχοντας περάσει από Σερβία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη και Κροατία), στο Κόπερ της Σλοβενίας. Ας δούμε, όμως, πως εξελίχθηκαν τα πράματα.

 

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.
Το live ξεκίνησε με τους Kin Corruption, μια μπάντα με πολύ ταλέντο και πολύ εκρηκτικό χαρακτήρα. Αρχικά, μπήκαν με ένα instrumental intro, πριν περάσουν στο πρώτο κομμάτι που ακούσαμε, το Reprisal. Συνέχισαν με το Bear The Truth από το άλμπουμ τους με τίτλο Redwood. Έπειτα, από το ίδιο άλμπουμ ακούσαμε τα Tomahawk και Restrained, πριν μας δώσουν πολύ πετυχημένα μια διασκευή των Lionheart, το Pain, κλείνοντας τελικά με άλλο ένα δικό τους κομμάτι, το Through Pain. Να σημειώσουμε εδώ, πως οι Kin Corruption ετοιμάζουν καινούργιο single, το οποίο αναμένεται λίγο πριν το καλοκαίρι.

 

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.
Στη συνέχεια, στη σκηνή ανέβηκαν οι Γερμανοί Blood Shot Down, τους οποίους είχα την ευκαιρία να ακούσω για πρώτη φορά και μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα αρχικά με το πάθος της μπάντας και έπειτα με τα φωνητικά του Devrim, ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε για να ξεσηκώσει το κοινό, κατεβαίνοντας ακόμα και από τη σκηνή, για να χορέψει και να σπρωχτεί με τον κόσμο. Να αναφέρουμε ότι οι Blood Shot Down είχαν το δικό τους μικρό τουρ, το Demolition Tour,στο πλευρό των Nasty φυσικά, το οποίο πέρναγε από Σόφια, Σκόπια και Θεσσαλονίκη, πριν κλείσει στην Αθήνα. Οι Blood Shot Down άνοιξαν τη συναυλία με το The Entertainer και συνέχισαν με τα The Eyes Of A Child και The Legacy τα οποία είναι μέρος της δισκογραφικής τους δουλείας, που αναμένεται μετά το καλοκαίρι και φυσικά τα δύο τραγούδια του νέου τους Demo, με τίτλο Demolition, το οποίο μοίρασαν αφιλοκερδώς στους παρευρισκόμενους. Τέλος, έκλεισαν την ωραία αυτή εμφάνιση με τα The Obsession, The Shot και The So Called Charity.

 

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.
Και πριν φτάσουμε στο κυρίως θέμα, τη σκυτάλη πήραν οι Eden Demise, μια μπάντα που δείχνει ότι έχει τη δύναμη να δώσει πολλά σε αυτή τη σκηνή. Έδειξαν πολύ καλό χαρακτήρα, όπως στις περισσότερες εμφανίσεις τους βέβαια. Ξεκίνησαν με τα Descent και Retaliation από το άλμπουμ τους Triumph Over Adversity και συνέχισαν με τα Broken Inside και Willpower, κλείνοντας τελικά με τα Chains Of Slavery, Words Of Strength και Prove You Wrong από το άλμπουμ The Takeover. Μια πραγματικά πολύ καλή παρουσία από τους Eden Demise.

 

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.
Και κάπως έτσι ήρθε η στιγμή που οι NASTY ανέβηκαν στη σκηνή δείχνοντας αμέσως όλη την ενέργεια τους. Ο τραγουδιστής παρουσιάστηκε πολύ εκφραστικός και επικοινωνιακός με το κοινό. Οι fans σπρώχνονταν με πάθος με το που μπήκε το Fire. Ήταν εκπληκτικό το πόσο ασχολούνταν ο Matthias(vocalist) με το κοινό δίνοντάς τους πολλές φορές το μικρόφωνο να τραγουδήσουν οι ίδιοι τα αγαπημένα τους τραγούδια. Αποκορύφωμα ήταν η στιγμή όπου κόπηκε το καλώδιο του μικροφώνου επιβάλλοντας έτσι την αναγκαστική αλλαγή του. Οι NASTY φυσικά δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό προσφέροντάς μας μερικές από τις επιτυχίες τους. Μετά τα At War With Love, ΝΟ, Look At Me And Fuck You και My Brain Went Terribly Wrong, μας έδωσαν τα πολυαναμενόμενα Slaves To The Rich και Shokka με τους fans να επιχειρούν αρκετά stage dives κατά τη διάρκεια τους. Στη συνέχεια, μας έπαιξαν ένα νέο κομμάτι, το Chaos, πριν κλείσουν την εμφάνισή τους με τα Fire On The People και Zero Tolerance. Αυτό βέβαια δεν ήταν το φινάλε. Ο κόσμος ζήτησε ένα ακόμα τραγούδι, ,με τους NASTY να μην χαλάνε το χατίρι του κοινού, παίζοντας ως encore, το κομμάτι τους Hell On Earth, αποχαιρετώντας μας έτσι με μια καταπληκτική εμφάνιση. Φυσικά στο τέλος έμειναν να φωτογραφηθούν με το κοινό υπογράφοντας πολλά αυτόγραφα πάντα με πολύ καλή διάθεση και ευγνωμοσύνη απέναντι στον κόσμο.

 

 
Για το Rock Overdose,
Stavros Rozakis
Φωτογραφίες: Ioannis Livanos (https://www.facebook.com/JohnMetalmanPhotography/)

 

 

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.

Comments