Ανταπόκριση: NIGHTSTALKER, INK @Kyverneio, Αλεξανδρούπολη (08/04/22)

 

 

 

Η συναυλία, μια διοργάνωση της Made of Stone Productions, για άλλη μια φορά στα μέρη μας. Αφού περάσανε από άλλες δύο επαρχιακές πόλεις κατέληξαν στον “Φάρο” μας και στο “Κυβερνείο”.

 

To venue γνώριμο πολύ και ζεστό, με εξυπηρέτηση “δυνατή” και ποτά καθαρά και το τονίζω αυτό, γιατί εκείνη την ημέρα η κατανάλωση αλκοόλ χτύπησε “κόκκινα”, αφού σχεδόν όλοι ήπιανε πολύ, αποτέλεσμα του μεστού ήχου και της απόδοσης των συγκροτημάτων.

 

Από νωρίς γεμάτο ασφυκτικά, αφήνοντας πίσω τα 2 χρόνια Covid και κλεισούρας και δημιουργώντας έτσι το κλίμα για να επακολουθήσει ένα πραγματικά εξαιρετικό live.
Η αγάπη μου μεγάλη και δοκιμασμένη και για τις δύο μπάντες, αφού τους NIGHTSTALKER τους γνωρίζω από τις “χρυσές” εποχές του “Side FX” και τους τοπικούς μας “ήρωες” INK, τους οποίους παρακολουθώ από τα πρώτα τους βήματα (demo). Οι τελευταίοι μαζί με τους NIGHTSTALKER και τους ROTTING CHRIST είναι βέβαια και οι μπάντες που έχω δει τις πιο πολλές φορές live.

 

 

 

 

10 ακριβώς και οι INK ανεβαίνουν στην σκηνή έχοντας ως βασική τους αποστολή να ζεστάνουν το κοινό. Και αυτό ακριβώς το καταφέρνουν πολύ γρήγορα, αφού τα νέα τραγούδια τους, αλλά και οι παλιές γνώριμες επιτυχίες τους, ηχούν με πάθος στα “διψασμένα” αυτιά μας. Γινόμαστε μάρτυρες του νέου τους υλικού και μάλιστα τραγουδιών που δεν εμπεριέχονται σε κανένα άλμπουμ τους, κοινωνοί έτσι του άλμπουμ που θα επακολουθήσει το 2023. Αυτό που ξεχώρισα κι εγώ προσωπικά αλλά κι ο κόσμος, είναι το “Oceans”, αφού η συμμετοχή του κοινού ξεπέρασε τα αναμενόμενα. Οι κιθάρες “κοφτερές” και γυαλισμένες από τον “μάστερ” του είδους Κώστα (γνωστός και από την πορεία του με τους CROSSOVER αλλά και τους HOCUS) κι ο έτερος Κώστας (επίσης ΦΙΓΚΥΡΑΝ) στο μπάσο – ογκόλιθος όπως πάντα. Τα αδέλφια Τσάνταλη στα καλύτερα τους, αφού ο Σταύρος ήτανε πολύ καλά προετοιμασμένος και τέρμα σταθερός στα τύμπανα του, ενώ ο Χρήστος στα φωνητικά, ερμήνευε με μοναδικό τρόπο – όπως γνωρίζει να κάνει καλύτερα ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια.

 

 

 

 

 

Κορυφαίες τους στιγμές, τα ολοκαίνουρια και πρωτοεμφανιζόμενα θα λέγαμε, Golgotha, The Great Khan, Spaceman, Oceans, Zarathustra, φυσικά η διασκευή στους KYUSS αλλά και οι παλιές τους επιτυχίες Rain και Persephony, έως και το πρώτο τους άλμπουμ με το Welcome. Μία εξαιρετική εμφάνιση από τους τοπικούς μας ήρωες INK, τονίζοντας ότι όχι απλά είναι ενεργά μέλη της σκηνής αλλά και εμφανίζοντας μας, με μια Αποκάλυψη-εμφάνιση, το μέλλον τους στην ουσία.

 

 

 

 

Όταν οι NIGHTSTALKER πάτησαν σανίδι, ήμασταν ήδη όλοι σε θέσης μάχης μπροστά μπροστά και το μαγαζί, τίγκα… Ε καλά βέβαια, τι να πούμε γι’ αυτούς τους απίστευτους μουσικούς που όρισαν τον stoner ήχο στην χώρα μας. Η μπάντα υπερδεμένη, δουλεμένη, με ένα rhythm section μπετόν αρμέ, με τον Ντίνο στα τύμπανα να είναι αλάνθαστος και σαν ένα καλοκουρδισμένο ελβετικό ρολόι να εκτελεί άψογα όλα τα τραγούδια. Οι μπασογραμμές του Αντρέα πάντα με συνεπαίρνουν. Τον θεωρώ τεράστιο μπασίστα στην Ελλάδα και τον γνωρίζω προσωπικά πολλά χρόνια (και από την πορεία του στα χρόνια των ROTTING CHRIST) και τον εκτιμώ για το ήθος του και για αυτήν την χαμηλών τόνων προσωπικότητα – εγγύηση για την καλή λειτουργία της μηχανής με το όνομα NIGHTSTALKER.

 

 

 

 

Η ατάκες του Argy υπήρχαν σε κάθε εναλλαγή τραγουδιού, απαραίτητη προϋπόθεση για το επιτυχημένο live, φιλικός και άκρως επικοινωνιακός με φοβερές αξιομνημόνευτες ερμηνείες προκαλώντας πολλές φορές το πλήθος να πάρει ενεργό μέρος και διαδραστικά μέχρι και να αντικατασταθεί, αφού τα τραγούδια του playlist ήταν όλα ένα κι ένα και πολύ γνωστά. Ο δε Τόλης στις κιθάρες ήτανε το κερασάκι στην τούρτα… Ήτανε παρών σε κάθε φάση τους και με αριστοτεχνικά παιξίματα φρόντιζε για να μας έχει κρατημένους σε επαφή με το rock ‘n roll.

 

 

 

 

Ξεκίνημα με Give Me και το άλμπουμ Use, ενώ ο κόσμος ενώνεται με την μπάντα, στο πέρασμά της από το As Above, So Below με Zombie Hour και Forever Stoned. Η συνέχεια να ακροβατεί με το καταιγιστικό Just a Burn αλλά και As Above… ακούσαμε το sabbathικό Never Know από το Ritual, ενώ κάπου εκεί κουνηθήκαμε με τα Sweet Knife και Cursed από το τελευταίο τους LP Great Hallucinations.

 

 

Από κει και πέρα τα πράγματα αγριεύουν, αφού η μπάντα αποδίδει τα μέγιστα και ο κόσμος έχει γίνει ένα μαζί της. Όταν αγγίζει το πιο πετυχημένο άλμπουμ τους (κατ’ εμέ) Dead Rock Commandos αποδεικνύεται όλο αυτό, αφού το Κυβερνείο σείεται από το πάθος και την ενέργεια που αναδύεται πάντα σε τέτοιες στιγμές. Οι μυημένοι γνωρίζουν.

 

 

 

 

 

Εδώ αξίζει να αναφερθεί η πρόσκληση του Argy στον φίλο του και τραγουδιστή των INK, Chris TS επί σκηνής, σε μία επική ερμηνευτική συνύπαρξη στο Go get some.

 

Το κλείσιμο βέβαια είχε Baby, God is Dead και φυσικά το Children of the Sun όπου οι φωνές μας ακούστηκαν μέχρι το λιμάνι σίγουρα.

 

 

 

 

 

Να ευχαριστήσουμε σαν Rock Overdose, το Κυβερνείο για την φιλοξενία και την εξυπηρέτηση, τις φιλικές μπάντες (και τις δύο) που μας πρόσφεραν απλόχερα το υλικό τους αλλά και όλους εσάς που θα αναγνωρίσετε ή και όχι, τις φάτσες σας από αυτή την αξέχαστη βραδιά.

 

Τα εύσημα τέλος στον Χρήστο και τον Γιώτη από την Made of Stone αλλά και όλα τα παιδιά του crew.

 

 

  PLAYLIST – NIGHTSTALKER

Give Me
Zombie Hour
Forever Stoned
Just a Burn
Line
The Dog That No-one Wanted
This Is U
Never Know (Supersonic)
Sweet Knife
Cursed
Go get some feat. Chris TS (INK)
Dead Rock Commandos
Trigger Happy
Great Hallucinations
[Encore] Baby, God Is Dead
Children Of The Sun

 

 

  PLAYLIST – INK

Golgotha
Pan
The Great Khan
Gardenia (KYUSS)
Exile
Rain
Persephone
Spaceman
Oceans
Welcome
Zarathustra

Comments