Ανταπόκριση: Nightstalker, Planet Of Zeus, Full House Brew Crew @Piraeus 117 Academy, Αθήνα (29/12/2018)

Ένα χρόνο μετά το περσινό sold out, τα μεγαλύτερα heavy rock συγκροτήματα της χώρας ενώθηκαν για μια συναυλία – γιορτή που είχε σαν σκοπό να γράψει ιστορία. Αντί για Rollin’ Dice και Villagers Of Ioannina City, φέτος ήταν οι Planet Of Zeus και Full House Brew Crew να πλαισιώσουν τους Nightstalker για μία νύχτα με ογκώδεις κιθάρες, τεράστια watt, ατελείωτο groove, ένταση στο φουλ, ταξίδια με εξωγήινη ενέργεια, τραγουδάρες και μουσικές που ηλεκτρίζουν σώμα και πνεύμα.

Η έναρξη της γιορτής για τον αποχαιρετισμό του 2018 και την πρόωρη υποδοχή του νέου έτους, ήρθε με τους Full House Brew Crew και το groove-άτο heavy rock/ southern metal τους, με ωραίο riffing και κλασσικές blues πινελιές. Ήδη από τα μέσα του Νοέμβρη το “Me Against You”, με τις 11 συνθέσεις του, κινείται απειλητικά εκεί έξω, αποτελώντας μακράν την καλύτερη κυκλοφορία του είδους και από τις καλύτερες της χρονιάς και συνάμα αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και τη διάθεση της μπάντας για δυνατές live εμφανίσεις σαν τη σημερινή. Συνθέσεις-ογκόλιθοι σαν τα “No One's Safe” και “Cannot Be Judged” βρήκαν το ταίρι τους με το παλαιότερο “Black Empty Box” και ένα πάρτυ με κομμάτια στο ύφος των Pantera, Black Label Society, Metallica και Godsmack στήθηκε από τις 20.30 κι έπειτα.

 

 

Ο κόσμος δημιούργησε μεγαλειώδη ουρά στην Πειραιώς, κάτι που έκανε το γράφοντα να παγώσει προσωρινά, καθώς ήδη από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της γιορτής βρισκόμασταν αρκετά μακριά από την είσοδο. Ευτυχώς οι Full House Brew Crew άργησαν να ξεκινήσουν και με χαρά τους πρόλαβα ολόκληρους, διαπιστώνοντας ότι ο Βαγγέλης Καρζής μπορεί να ηγείται σε κιθάρα και μικρόφωνο εξίσου καλά με το να γεμίζει με το μπάσο του τον ήχο των Rotting Christ. Επαγγελματικότατη και παθιασμένη εμφάνιση από τη μπάντα, με ήχο εκπληκτικό που μόνο support συγκρότημα δεν θύμισε. Έκλεισαν με το “No Retreat” από το “Bet It All” και πραγματικά θα ήθελα να τους δω να παίζουν όλο το νέο τους άλμπουμ το συντομότερο.

 

 

Planet Of Zeus βγήκαν με το “Unicorn Without a Horn” να προλογίζει το “Macho Libre” και το χώρο να είναι στα πρόθυρα ήδη του sold-out (κάτι το οποίο όντως κι έγινε αργότερα). Όντας πλέον μπαρουτοκαπνισμένοι και σε πολύ μεγάλες σκηνές, οι συνθήκες έμοιαζαν ιδεατές για μια ακόμη μνημειώδη εμφάνισή τους, με το επιπλέον δέλεαρ της παρθενικής συναυλίας τους στο Piraeus Academy και όλων όσων θα συνέβαιναν τούτη τη νύχτα να αυξάνει τον πήχη για μπάντα και κοινό, με την πιο ευεργετική έννοια πάντα.
Άψογο στήσιμο, πολλοί τόνοι από κιθάρες και το “Loyal to the Pack” παρέα με το “The Great Dandolos” να συνεχίζουν απτόητα την επίδειξη ισχύος, ενώ το “Your Love Makes Me Wanna Hurt Myself” με συναρπάζει όσες φορές κι αν το ακούσω ζωντανά. Έχοντας πλέον δει ζωντανά τους Planet Of Zeus τέσσερις φορές και με ισάριθμους δίσκους στην πλάτη τους, από το Gagarin στο Νιάρχος και τώρα στην καρδιά της πόλης, το άμεσο και ακλόνητο συμπέρασμα είναι πως ό,τι και να συμβεί, θα περάσεις παραπάνω από καλά βλέποντας τους. Το “Leftovers” φροντίζει πάντα να στο θυμίζει αυτό και κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος άλλης μια εμφάνισης της παρέας του Μπάμπη. Εύχομαι η επόμενη να είναι με το διάδοχο του φετινού “Live In Athens”.

 

 

Το κερασάκι στην τούρτα λεγόταν Nightstalker. Ένατη συνολικά και τρίτη μέσα σε ένα χρόνο, όπως και πέρσι στο ίδιο μέρος. Μου έκλεισαν το συναυλιακό 2018, όπως και το αντίστοιχο του 2017. Για αυτούς τους τέσσερις τύπους ισχύει ό,τι και για τους προηγούμενους που προανέφερα. Όσο κι αν πιστεύω ότι το “As Above, So Below” έκανε τον κύκλο του επί σκηνής και νέες σελίδες δόξας με καινούργιο LP πρέπει να γραφτούν από του χρόνου, μια ακόμα επανάληψη των κλασσικών “Just A Burn”, “Line” και των (προ τριετίας) “Zombie Hour”, “The Dog That No-One Wanted” και “Forever Stoned” θα είναι πάντα η καλύτερη συντροφιά για το Σαββατόβραδό σου.

 


Αν συνυπολογίσεις δε, το εναρκτήριο “Go Get Some” και αμέσως μετά το “Baby, God Is Dead”, τότε έχεις κάτι παραπάνω από μία απολαυστική ώρα με βαρύ stoner rock σε ένα καπνισμένο Piraeus Academy. Υπό το βλέμμα της νεκροκεφαλής του εξωφύλλου του “Superfreak” έρχονται και κολλάνε το ομότιτλο του προαναφερθέντος δίσκου, το “Dead Rock Commandos” και το “Trigger Happy”, αποδεικνύοντας γιατί η συγκεκριμένη τετράδα βρίσκεται στην κορυφή των heavy rock σχημάτων της χώρας και είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της.

 


Φυσικά, το μεγαλύτερο sing-along έγινε στο “Children Of The Sun”, το αγαπημένο μάλλον κομμάτι της νέας γενιάς οπαδών των Nightstalker. Πάντα θα λυσσάω να ακούσω ζωντανά κάποια ξεχασμένα κομμάτια όπως τα “The Boogie Man Plan”, “Back To Dirt”, “ One Million Broken Promises”, “The Light”, “The Pain Goes On” και διάφορα άλλα, πάντα όμως θα τρέχω μέχρι και στην επαρχία για να τους δω. Έτσι τελείωσε και η φετινή HIGH VOLTAGE CELEBRATION με την οργάνωση να επιμελείται το ελληνικό Metal Hammer και το αποτέλεσμα να είναι ξανά εντυπωσιακό. Καλές γιορτές και καλή χρονιά σε όλους, με την ευχή το νέο έτος να φέρει υγεία και καλές μουσικές στον κόσμο.

Setlist:
1. Go Get Some
2. Baby, God is Dead
3. Superfreak
4. Forever Stoned
5. Just A Burn
6. Voodoo U Do
7. Line
8. The Dog That No-One Wanted
9. Zombie Hour
10. Never Know (Supersonic)
11. Dead Rock Commandos
12. Trigger Happy
Encore:
13. Children of the Sun

 

 

 

Για το Rock Overdose ,
Μιχάλης Τσολάκος

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Καταστρόφος

 

Comments