Ανταπόκριση: NIGHTSTALKER, Shotgunz @Nostos Live, Ξάνθη (18/03/2017)

Όταν πρωτοανακοινώθηκε το live των NIGHTSTALKER στην Ξάνθη, στη μοναδική και πολύ καλή ροκ live μουσική σκηνή της πόλης μας, αφού οι υπόλοιπες έχουν κλείσει λόγω της κρίσης, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά και ζήτησα να είμαι μέσα για να απολαύσω αυτή την υπέροχη μπάντα που είναι σαν το παλιό καλό κρασί, όσο παλιώνει τόσο καλύτερο γίνεται. Ένα τεράστιο stoner desert ROCK group με μεγάλη ιστορία και δισκογραφία, με αμέτρητα live εντός και εκτός Ελλάδας και μεγάλη εμπειρία στις ζωντανές εμφανίσεις. Ήταν η πρώτη τους εμφάνιση στο NOSTOS LIVE παρότι δεν ήταν η πρώτη τους εμφάνιση στην Ξάνθη, την οποία και τιμούν συχνά με τις εμφανίσεις τους εδώ και τους ευχαριστούμε γι αυτό. Το νέο τους cd που κυκλοφόρησε το 2016 ‘As above , So below’ περιμέναμε να ακούσουμε και τα νέα τραγούδια τους μαζί με όλα τα παλιά. Ας δούμε λοιπόν τι έγινε και αν το συγκρότημα ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις μας.

 
Λίγο μετά τις 11 ανέβηκαν στη σκηνή οι Θεσσαλονικείς SHOTGUNZ τους οποίους είχα ξαναδεί στον ίδιο χώρο ως support group στους ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ. Έχουν βελτιωθεί αρκετά από τότε, άρεσε πολύ ο ήχος τους, το δέσιμο τους και το τελικό αποτέλεσμα. Καταχειροκροτήθηκαν απ όλους μας, χορέψαμε με τα τραγούδια τους και την καθολική αποδοχή τους από το κοινό της Ξάνθης την έλαβε απλόχερα το συγκρότημα και παρότι έπαιξε για λίγο,κάπου 40 λεπτά, το καταευχαριστήθηκε και τα έδωσε όλα. Πολύ καλοί οι 2 κιθαρίστες και ο Γιάννης που είχε τα περισσότερα σόλα τα έκανε αλάνθαστα και έδειξε πραγματικά μεγάλο ταλέντο. Πολύ καλός frontman o τραγουδιστής Johnny Bakas που ξεσήκωσε αρκετές φορές τον κόσμο. Οι φωνητικές του δυνατότητες θεωρώ ότι είναι μεγαλύτερες απ αυτές που βγάζει στα live και θα χαρώ να γράψουν και πιο απαιτητικά και δύσκολα κομμάτι ώστε να τις ξεδιπλώσει ακόμα περισσότερο γιατί «το χει». Πολύ καλό το rhythm section τους, πολύ δυνατό, ρυθμικό και καλοδουλεμένο. Ο ήχος του καθαρό και βρώμικο hard-heavy rock με πολλές και διαφορετικές επιρροές, που δύσκολα μπορείς να τους κατατάξεις κάπου κι αυτό είναι προσόν τους. Έπαιξαν δικά τους κομμάτια και 2 απ αυτά ήταν από το νέο cd που ετοιμάζουν (“Silence”, “I don’t give a fuck”). Τους εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στα επόμενα μουσικά τους βήματα, πολλά και καλά cd και πολλές περιοδείες εντός και εκτός Ελλάδας.
SHOTGUNZ – Setlist
Rock’n’Rolla
Paper in Fire
Distance
Silence
Melodies To Your Soul
Wrong Side
I Don’t Give A Fuck

 

 

Λίγο μετά τις 12 μέσα σ’ ένα γενικό χαμό ανέβηκαν στη σκηνή οι headliners της βραδιάς οι NIGHTSTALKER. To ιστορικό ελληνικό stoner rock συγκρότημα που απ τις αρχές της δεκαετίας του ’90 κοσμεί με την παρουσία του την ελληνική ροκ σκηνή και μας κάνει υπερήφανους με τα όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα και την παγκόσμια επιτυχία και αποδοχή που έχει. Ξεκίνησαν εκρηκτικά με το “Forever stoned” & “Zombie hour” από το νέο τους cd, και έπαιξαν συνολικά 4 τραγούδια απ αυτό (“Forever stoned” , “Zombie hour” , “Naked fire” , “The dog that none wanted”) αλλά κάλυψαν όλη τη δισκογραφία τους στα 90 λεπτά που έπαιξαν. Ένα συγκρότημα, ορισμός του αλήτικου, βρώμικου παλιομοδίτικου ροκ που ποτέ δεν έφυγε απ τη μόδα και ποτέ δεν έπαψε να έχει πολλούς και φανατικούς οπαδούς που τα δίνουν όλα στα live. Κάτι τέτοιο έγινε και εδώ. Αν και ο κόσμος ήταν λίγο σφιγμένος στην αρχή, και ο Αργύρης έκανε τις απαραίτητες παρατηρήσεις για να ξεκινήσει το πάρτι και να μην είναι τόσο σοβαρό το κοινό, τα πράγματα άλλαξαν μετά από τα πρώτα τραγούδια του νέου τους cd, και όσο το συγκρότημα έπαιζε παλιά και χιλιοτραγουδισμένα κομμάτια, τόσο πιο πολύ συμμετείχε ο κόσμος είτε τραγουδώντας τα είτε ειδικά προς το τέλος στα 3-4 τελευταία επιδόθηκαν όλοι σ ένα ανελέητο και πρωτοφανές για τα δεδομένα του συναυλιακού χώρου, mosh-pit, μιλάμε έπεσε πολύ σκούντημα και πολύ ξύλο. ΧΑΜΟΣ! Απίθανοι, υπέροχοι τύποι όλοι τους τα έδωσαν όλα και μας ξεσήκωσαν. Ο ΑΡΓΥΡΗΣ Ο ΑΕΙΘΑΛΗΣ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΣ ΕΦΗΒΟΣ, με τη μοναδική του ερμηνεία, τη συνεχή του κίνηση επάνω στη σκηνή και τις καμία δεκαριά μπύρες ολόγυρα του, που έπινε ακατάπαυστα σε όλη τη διάρκεια του live, τον ΤΟΛΗ στην κιθάρα με τα ατελείωτα υπέροχα μελωδικότατα, αλλά ταυτόχρονα τραχειά, παλιομοδίτικα και υπερδυναμικά του παραμορφωμένα σόλα και ακόρντα –κεντούσε λέμε-, τον ΑΝΔΡΕΑ που έδωσε άλλη διάσταση στο παίξιμο του μπάσου μας χάρισε και αρκετά σόλο με το μπάσο του, και τον ΝΤΙΝΟ στα τύμπανα, μια ανεξάντλητη, αλάνθαστη, ανελέητη και υπερδυναμική πηγή ρυθμού και έντασης. Δεν υστέρησε κανείς απ αυτούς τους 4 ακούραστους τρελαμένους έφηβους που τίμησαν γι ακόμη μια φορά την επαρχία με τις ζωντανές τους εμφανίσεις και χωρίς ίχνος σνομπισμού, υπεροψίας και δήθεν ψωνισμένης διάθεσης, δεν αρνήθηκαν να συνομιλήσουν και να φωτογραφηθούν με όλους εμάς που ήρθαμε να τους δούμε και να τους ακούσουμε. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στους συνεργάτες του συγκροτήματος, αυτούς που φρόντιζαν τον ήχο κι έστησαν τα όργανα επάνω στη σκηνή και σε χρόνο ρεκόρ ικανοποιούσαν όλες τις απαιτήσεις του συγκροτήματος επάνω στη σκηνή και επίλυσαν άμεσα τα ελάχιστα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στον ήχο – σχεδόν ανύπαρκτα -, αλλά και τους υπόλοιπους που ήταν στο merchandise, όλοι τους πολύ καλοί επαγγελματίες μας εξυπηρέτησαν όλους με ένα χαμόγελο και πολύ καλή διάθεση. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ και φροντίστε την επόμενη φορά να έχετε και μπλουζάκι περιοδείας με όλες τις πόλεις και τις ημερομηνίες που τις επισκέπτονται.

 

Δε θα παραλείψω να πω βέβαια, για τον ΑΛΕΞΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, του ΝΟΣΤΟΣ LIVE, που έφερε τους NIGHTSTALKER και οργάνωσε επιτυχώς ένα τόσο καλό και απαιτητικό live, που συνεχίζει και φέρνει τόσο καλά και γνωστά συγκροτήματα και καλλιτέχνες στη μοναδική ροκ μουσική σκηνή που έχει απομείνει στην Ξάνθη.

 

NIGHTSTALKER – Setlist

1. Forever Stoned
2. Zombie Hour
3. Superfreak
4. All Around
5. Just A Burn
6. Naked Fire
7. Line
8. Soma
9. The Dog That No-One Wanted
10. Use
11. Freakland
12. Never Know
13. Go Get Some
14. Baby God Is Dead
15. Dead Rock Commandos
16. Trigger Happy

Encore:
17. Children Of The Sun

 

 

Για το Rock Οverdose,

Κείμενο και φωτογραφίες
Γιάννης Νorth

Comments