Ανταπόκριση: NORTHWIND, Serpent Lord, Murder Angels @Eightball, Θεσσαλονίκη (3/3/2018)

Σάββατο 3 Μαρτίου λοιπόν, και το event της ημέρας ήταν η συναυλία των Northwind στο 8ball. Ιδρυθέντες το 1981, αποτελούν μία από τις ιστορικότερες ελληνικές μέταλ μπάντες και γι’αυτό η ανακοίνωση της επαναδραστηριοποίησής τους προξένησε το ενδιαφέρον στους λάτρεις του χώρου. Οι πόρτες λοιπόν άνοιξαν κατά τις 20.30 και ο κόσμος εισήλθε ανυπόμονος να ακούσει τα support, τα κλασικά τραγούδια των Northwind, αλλά και τα καινούρια που επρόκειτο να παίξουν.

 

Δίχως πολλή καθυστέρηση, οι Λαρισαίοι Murder Angels στήνουν τα σκηνικά τους, παίρνουν θέση και ξεκινάνε το set τους. Όντας δραστήρια μπάντα, η οποία μετράει ένα ντέμο, ένα δίσκο και ένα EP στη δισκογραφία τους, παρουσίασαν στο κοινό τη δουλειά τους γεμάτοι ζωντάνια και όρεξη, γεγονός που ενθουσίασε, και ζέστανε το κοινό. Ο ήχος τους εντάσσεται στο κλασικό heavy metal, με γρήγορους ρυθμούς, ψιλά και καλοδουλεμένα φωνητικά, και δυνατό κιθαριστικό δίδυμο. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των μπαντών του είδους τους, η μουσική τους έχει κάτι να πει, δεν ανακυκλώνει χιλιοπαιγμένες ακολουθίες και μελωδίες, αλλά έχει ένα όσο το δυνατόν προσωπικό στίγμα. Η σκηνική τους παρουσία αρκετά δυναμική, σίγουρα περισσότερο απ'ότι θα περίμενες από μία εναρκτήρια μπάντα σε ένα λάιβ. Αν τα παιδιά συνεχίσουν την ανοδική πορεία που ακολουθούν μέχρι τώρα, το μέλλον τους επιφυλάσσεται λαμπρό. Βέβαιο είναι πως ανυπομονούμε να τους ξαναδούμε, γιατί τέτοιες τίμιες μπάντες πλέον σπανίζουν.

 

Αμέσως μετά τη σκυτάλη παίρνουν οι Serpent Lord. Καινούριο σχετικά σχήμα, που μετρά δύο χρόνια ύπαρξης, και με ήχο που ανήκει στο πιο occult φάσμα της heavy metal, έχει κινήσει το ενδιαφέρον των ακροατών. Το δικό τους set αποτελούταν από δικά τους κομμάτια, από το ντέμο τους και από τον επερχόμενο δίσκο τους, και δύο διασκευές, το Bloodstreets των Riot και το Burnt Offerings των Iced Earth. Το συγκρότημα, έχοντας κατασταλάξει πλέον στον ήχο του, έδωσε μία πολύ καλή γεύση στον κόσμο για τον δίσκο που ετοιμάζουν. Η μπάντα έπαιξε δεμένα, ενώ ο καινούριος τραγουδιστής αποδείχθηκε φωνάρα. Ένα τεχνικό πρόβλημα του ενός κιθαρίστα τον ανάγκασε να μην παίξει για ένα κομμάτι, ωστόσο τα παιδιά το διαχειρίστηκαν ήρεμα, και δεν φάνηκε κάποιο άγχος από μεριά τους. Τέλος καλό όλα καλά όμως. Τα παιδιά στο τελευταίο κομμάτι καλούν από το κοινό τον παλιό τους τραγουδιστή, και κλείνουν τη συναυλία δυναμικότατα. Η επιτυχία για τους Serpent Lord είναι σίγουρη. Φάνηκαν τόσο δεμένοι σαν μπάντα, όσο δεμένοι σαν φίλοι. Αν έχετε την ευκαιρία να τους δείτε, μην κάνετε το λάθος να τους χάσετε.

 

Στη συνέχεια έφτασε η ώρα των Northwind να ανέβουν επιτέλους στη σκηνή. Η μπάντα εκτέλεσε άρτια υλικό από τους δύο δίσκους που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής και ικανοποίησε το κοινό που ενθουσιασμένο τραγουδούσε μαζί τους στίχους των τραγουδιών τους. Ο καινούριος τραγουδιστής, ο Δημοσθένης (ο οποίος αν μου επιτρέπεται να πω έχει δώσει έναν αέρα Whitesnake στη μπάντα, κάτι το οποίο προσωπικά με ενθουσίασε), ευγνώμων για τη θέση του σε αυτή τη μπάντα, αν και νεώτερος από τους υπόλοιπους, δηλώνει περήφανος που παίζει μαζί τους, ευχαριστεί τα μέλη, και ανακοινώνει πως ήρθε η ώρα επιτέλους οι Northwind μετά από πολλά χρόνια να παίξουν ένα καινούριο τραγούδι, το King Alexander, το οποίο αποδείχτηκε κομματάρα. Έπειτα ο Κώστας, ο κιθαρίστας, επιβεβαιώνει ότι το καινούριο τους υλικό είναι έτοιμο, και ευελπιστεί να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018. Η συναυλία τους συνεχίζεται, και η μπάντα συνεχίζει ακάθεκτη να ξεσηκώνει το κοινό, με τον χαμό να γίνεται στο αγαπημένο “Prometheus The Man”. Το event λαμβάνει τέλος με τον κόσμο να μη σταματάει να ζητάει κι άλλο συνεχώς. Σίγουρα υπήρξε αρκετός ενθουσιασμός και οι Northwind φάνηκαν πανέτοιμοι να προχωρήσουν δισκογραφικά και σαν μπάντα. Ας ελπίσουμε το μέλλον γι’ αυτούς να τους επιφυλάσσει την επιτυχία που αξίζουν.

 

Για το Rock Overdose,

Σάββας Γεωργίου

Comments