Ανταπόκριση: Oceans Ate Alaska, Mindthreat, Skybinder, Sense of Insanity @An Club, Αθήνα (2/2/2019)

Μετά από κάποια χρόνια υπομονής, το βρετανικό συγκρότημα Oceans Ate Alaska επισκέφθηκε επιτέλους την χώρα μας. Κατά την γνώμη μου, θα έλεγα ότι ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για το πως ξεκίνησε και το πως εξελίχθηκε αυτή η εκπληκτική βραδιά στο Αn club...

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στη σκηνή και συναυλία
Την αρχή την έκανε το συγκρότημα Sense of Insanity, ένα συγκρότημα με πολύ ενέργεια και hardcoreκομμάτια όπως το Rise οπού μας ανέφεραν ότι είναι καινούριο και ακυκλοφόρητο και το παίξανε πρώτη φορά σε αυτή την συναυλία. Το κοινό έδειχνε να το απολαμβάνει. Στη συνέχεια μας αποχαιρέτησαν με το κομμάτι Runκαι υποδέχτηκαν τις επόμενες μπάντες της βραδιάς.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, γένι και κοντινό πλάνο
Τη σκυτάλη έδωσαν στους Skybinder, μια μπάντα καινούρια, την οποία χαρακτηρίζουν δυνατά growls, μελωδικά guitarsolosκαι riffαρες. Ένα από τα κομμάτια που μας ξεσήκωσαν ήταν το Deadweight, το οποίο κυκλοφόρησε το 2019. Με τον δικό τους τρόπο μας έκαναν να ζητάμε όλο και περισσότερο metalcore. Κατά τη γνώμη μου, είναι μια πολλά υποσχόμενη μπάντα.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στη σκηνή, νύχτα και συναυλία

 

Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι Mindthreat, ένα συγκρότημα που ποτέ δε θα βαρεθούμε να ακούμε. Και γιατί το λέω αυτό. Από την πρώτη στιγμή που ανέβηκαν στη σκηνή για ακόμη μια φορά απέδειξαν την αξία τους. Κατά την διάρκεια της συναυλίας υπήρξαν κάποια τεχνικά προβλήματα με το μικρόφωνο του τραγουδιστή ο οποίος έδειξε το επαγγελματισμό του συνεχίζοντας να τραγουδάει με τη βοήθεια του κόσμου. Η σκηνική παρουσία τους μας καθήλωσε. Παίξανε το KingdomofBlinds από το καινούριο τους άλμπουμ BlackDreamsκαι μας ανέφεραν ότι αυτό το κομμάτι γράφτηκε μια δύσκολη περίοδο της ζωής τους. Μας αποχαιρέτισαν με το Hideinsleep και στο τέλος καλωσόρισαν τους Oceans Ate Alaska!

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, νύχτα
Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε, λίγα λεπτά πριν τις 12 ανέβηκαν στη σκηνή οι Βρετανοί από το Birmingham, Oceans Ate Alaska! Από το πρώτο κιόλας κομμάτι έγινε ένας χαμός, με το ίδιο το συγκρότημα να κοπανιέται πάνω στη σκηνή και τον κόσμο από κατω να τους αποθεώνει. Δεύτερο κομμάτι το Vulturesandsharksκαι από κάτω ένα τεράστιο pitκατακλύζει τον χώρο με τον κόσμο να ουρλιάζει «THEYCAMETOCONQUER!».  Στη συνέχεια, έρχεται το τραγούδι BloodBrothers. Ένας μεγάλος πανικός δημιουργήθηκε! Ο κόσμος ανέβαινε στα κάγκελα και στη σκηνή, τραγουδούσε και φώναζε όλη την ώρα και ένα ασταμάτητο pitυπήρχε από κάτω! Χαμός!

 

Ο JakeNoakes, ενθουσιασμένος με εμάς σαν κοινό, συνέχισε δυναμικά να δίνει πόνο όλη τη βραδιά και τα υπόλοιπα παιδιά από τη μπάντα AdamZytkiewicz (leadguitarist), JamesKennedy (rhythmguitarist) και MikeStanton (bassist)να χοροπηδάνε συνεχώς δίνοντας μια τέλεια σκηνική παρουσία! Αξέχαστος θα μας μείνει ο αγαπημένος ChrisTurner, ο οποίος επίσης έδωσε τέλειο σόου όλη τη βραδιά, κάνοντας την εμφάνιση του με το πανέμορφο σορτσάκι του με τα φλαμίνγκο! Παρά τα τεχνικά προβλήματα του μικροφώνου κανείς δεν πτοήθηκε. Το κοινό ήταν τόσο πορωμένο που κάποιες στιγμές τραγουδούσε απλά μόνο του με μια φωνή!

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στη σκηνή και άτομα παίζουν μουσικά όργανα

 

Λίγο πριν μας αποχαιρετήσουν, έπαιξαν το Hikari. Η ατμόσφαιρα χαλάρωσε και όλοι σήκωσαν ψηλά τους φακούς τους, δημιουργώντας ένα όμορφο τέλος της βραδιάς. Έπειτα, το συγκρότημα ετοιμαζόταν να φύγει αλλά ο κόσμος με μια φωνή φώναζε «WEWANTMORE!». Έτσι γυρνάνε δυναμικά πίσω και κλείνουν αυτή την υπεροχή βραδιά με το Clocks, μια από της μεγάλες τους επιτυχίες. Όπως καταλαβαίνετε, πριν καν ξεκινήσει το τραγούδι δημιουργήθηκε σαματάς από όλους! Ένα μεγάλο pit στο κέντρο του κλαμπ με τον κόσμο να κοπανιέται στα κάγκελα και να χοροπηδάει στο ρυθμό του!

 

Στο τέλος, μας ευχαρίστησαν γι’ αυτή την βραδιά και μας είπαν ότι πέρασαν πολύ όμορφα με την ενέργεια μας και ότι ήμασταν ένα εξαιρετικό κοινό! Μετά το τέλος της συναυλίας τα φιλικά μέλη του συγκροτήματος μοίραζαν αυτόγραφα και φωτογραφίες στο κοινό του. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοργάνωση Hardtimes για τα όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα της metalcore σκηνής που έχει φέρει στην Ελλάδα! Αναμένουμε περισσότερα!

 

 

Για το Rock Overdose,
Katia Eme.

Φωτογραφίες: Γιάννης Λιβανός (JohnMetalmanPhotography/)

 

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομαΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στη σκηνήΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, παίζει ένα μουσικό όργανοΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, νύχτα και κείμενοΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομαΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομοΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στη σκηνή και νύχταΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, παίζει ένα μουσικό όργανο, νύχτα και εσωτερικός χώροςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, παίζει ένα μουσικό όργανο, κιθάρα και εσωτερικός χώροςΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στη σκηνή και άτομα παίζουν μουσικά όργαναΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στη σκηνή και άτομα παίζουν μουσικά όργαναΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομαΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα παίζουν μουσικά όργανα, κιθάρα, γένι και κείμενοΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενοΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα στη σκηνήΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα παίζουν μουσικά όργανα, κιθάρα και νύχταΗ εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα παίζουν μουσικά όργανα και άτομα στη σκηνήΗ εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα κάθονται

Comments