Ανταπόκριση: OFF! – Corpses – Insect Radio στο An Club, Αθήνα (28/06/2015)

Και να που τα άστρα ευθυγραμμίστηκαν έτσι, ώστε η συναυλία των OFF! να συμπέσει χρονικά με το σαββατοκύριακο των bank runs. Ο πολύς κόσμος έξω στις ουρές των ΑΤΜ, μια ισχνή μειοψηφία στην ουρά για να κατέβει τα σκαλιά του Αν. Ενδεχομένως, κάποιοι από αυτούς να το είδαν και ως μια διέξοδο, για να αποφορτιστούν ψυχολογικά από το τεταμένο κλιμα των ημερών.

Ο Keith Morris πάντως, φρόντισε να κάνει την εξήγηση του από την αρχή:

 

“Αν ήρθατε εδώ για να ξεσπάσετε λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης, σας παρακαλώ μην το κάνετε. Φυλάξτε τον θυμό σας κι όταν βγείτε από δω μέσα, πηγαίντε βρείτε έναν τραπεζίτη ή έναν πολιτικό και ρίξτε του μια γροθιά στο πρόσωπο. Εδώ ήρθατε για να κάνετε νέους φίλους”

 

Δεν ξέρω πόσοι αφήνοντας το Αν, αποφάσισαν να επιδοθούν στο ευγενές άθλημα του λιντσαρίσματος εγχώριων εκπροσώπων της διεθνούς τοκογλυφίας, είδα με τα μάτια μου όμως ότι η προτροπή του εξηντάρη -πλέον- frontman για αποφυγή ακροτήτων έπιασε τόπο.

 

Και δεν ήταν ότι οι OFF! έκαναν καθόλου εύκολα τα πράγματα με την απόδοση τους. Η έναρξη με τα Void You Out”, “I Don't Belong” και I Got News For You” υπό κανονικές συνθήκες αποτελεί πρό(σ)κληση για κάθε είδους κλωτσοπατινάδα, ενώ και τα υπόλοιπα 26 κομμάτια που ακολούθησαν, δεν ήταν ακριβώς ότι φείδονταν “γκαζιών”.

 

Για περίπου μία ώρα -χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα τους- μας χτυπούσαν ακατάπαυστα με το παλαιάς κοπής μεν, ζωτικώτατο δε, hardcore punk τους, στην οποία κατάφεραν να χώρεσουν τη μεγάλη πλειοψηφία των κομματιών της σύντομης δισκογραφίας τους.

Εκείνο πάντως, που μου έκανε τρομερή εντύπωση κατά τη διάρκεια της εμφάνισης τους, είναι το πόσο επίκαιροι φάνταζαν ορισμένοι από τους στίχους τους:

 

“Are we not being terrorized?
Two faced conceit
Anesthetized
Buttoned down dollar signs
Their collective bully mind
Spreading the fear in the poison city”

 

“Panic Attack” μέσα, panic attack κι έξω.

 

Επιστρέφοντας στο καθαρά μουσικό μέρος, το σετ τους έφτασε στην κορύφωση με την πεντάδα που έκλεισε το κυρίως κομμάτι της εμφάνισης τους (Wrong”, “Red White And Black”, “Black Thoughts”, “Darkness”, “Upside Down), όπου το κοινό έβγαλε τα τελευταία καλά “γούστα” του. Το συγκρότημα δεν παρέλειψε να επανέλθει για ένα σύντομο encore, όμως η πραγματικότητα είναι ότι όλα θα ήταν στη θέση τους και χωρίς αυτό.

 

Νώρίτερα, είχαν φροντίσει να δώσουν τον τόνο της βραδιάς οι -με μέλη από Modrec και Planet Of Zeus- Insect Radio, ρίχνοντας γέφυρα μεταξύ math rock και hardcore και τοποθετώντας διάσπαρτα επάνω της αρκετά πειραματικά στοιχεία. Αντίθετη ρότα τράβηξαν οι Corpses που ακολούθησαν, οι οποίοι με το πιο άμεσο ύφος τους, που πατάει τόσο στο metal όσο και στο hardcore, έδωσαν στο κοινό τους πρώτους λόγους για να δηλώσουν “παρών” στο pit.

 

                                                           Setlist:

 

 

Για το Rock Overdose,

Δημήτρης Σούρσος

Comments