Ανταπόκριση: PAUL DI ANNO, Sorrowfull Angels, Gemini Act στο BLOCK 33 (Θεσσαλονίκη)

 
  Παρασκευή 4 Οκτωβρίου ,μία από τις πιο κρύες φθινοπωρινές βραδιές  κατέφτασα στο Block 33 που είχαν είδη ανοίξει οι πόρτες. Μπαίνοντας στο μαγαζί αντίκρισα  την εικόνα ενός γεμάτου χώρου  που συνέχιζε να γεμίζει με γοργούς ρυθμούς.  Σε σύγκριση με τις προηγούμενες συναυλίες του Paul Di’anno στη χώρα μας φάνηκε εξ αρχής ότι θα ήταν η πιο πετυχημένη από την πλευρά της προσέλευσης του κόσμου. 
 
 
 
 
 
 
Λίγα λεπτά μετά τις  10 ανέβηκε στη σκηνή το πρώτο συγκρότημα της βραδιάς οι σαλονικείς Gemini Act που ζέσταναν τα αυτιά των παρευρισκόμενων με κλασικές Heavy Metal μελωδίες.
 
 
 
 
Τη σκυτάλη πήραν οι Sorrowful Angels που θα επιτελούσαν διπλό έργο στη βραδιά, και παίζοντας τα δικά τους τραγούδια, αλλά και συνοδεύοντας τον Paul Di’anno.
 
Οι Sorrowful Angels λοιπόν είχαν την τύχη να παίξουν μπροστά σε ένα γεμάτο μαγαζί, απτό οποίο κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα στο μικρό Set που αφιέρωσαν στη προσωπική τους δουλειά. Ο μελωδικός Goth Heavy  Metal ήχος τους ,της Paradise Lost σχολής είναι αλήθεια πως δεν σε προϊδεάζει για την συνέχεια κα την υποδοχή του ‘Beast’ . Μετά από 30-40 λεπτά, ευχαρίστησαν τον κόσμο και τον προετοίμασαν να υποδεχτεί έναν από τους ιστορικότερους  τραγουδιστές της Heavy Metal.
 
 
 
Αφού οι τεχνικοί ετοίμασαν τη σκηνή για το κυρίως πιάτο της νύχτας ,τα φώτα έσβησαν το soundtrack του “Drakula” άρχισε να παίζει από τα ηχεία και έκανε την εμφάνισή του ο Paul Di’anno συνοδευόμενος από τους Sorrowful Angels! Χωρίς ιδιαίτερες εισαγωγές ξεκίνησε η συναυλία με το “Sanctuary”  που ακολουθήθηκε από το “Pugratory” και το επικών διαστάσεων “Wrathchild” ! Στο σημείο αυτό ο Paul είχε μία αψιμαχία με κάποιον από το κοινό που φώναξε “Bruce Dickinson” ,και αφού μας ξεκαθάρισε με τον τρόπο του ότι αυτός δεν είναι τραγουδιστής της opera συνέχισε το έργο του!
 
Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του ο Paul Di’anno έπαιξε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του με τους Iron Maiden με πιο έντονες στιγμές τα “Prowler”, “Murders In The Rue Morge”, “Running Free”, ενώ αφιέρωσε στον εαυτό του με περηφάνια το “Killers”. Επίσης δεν άφησε απέξω και τραγούδια από την προσωπική του καριέρα τονίζοντας στο μικρόφωνο ότι ο χρόνος τον έχει επηρεάσει και έχει κουραστεί να είναι τραγουδιστής πια.
 
 Kατά τη διάρκεια του “Remember Tomorrow” απέδωσε φόρο τιμής στον εκλιπόντα Clive Burr και αφιέρωσε λίγο χρόνο στην κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας βγάζοντας χολή για την πολιτική κατάσταση εντός της χώρας και της Ευρώπης.  Η συναυλία κύλησε ομαλά και ο Paul μας ευχαρίστησε για και μας αποχαιρέτησε για πρώτη φορά με το “Running Free”. Μετά από 5 λεπτά διάλυμα επέστρεψαν μόνοι τους οι Sorrowful Angels που απέδωσαν το “Transylvania” και με την επιστροφή του Di’anno σειρά είχε το “Blitzkrieg Bob” των Ramones που δεν λείπει πότε από τα live του για επίλογο. Συνοψίζοντας ήταν ένα πολύ καλό live, με μόνο θέμα λίγο τον ήχο ο οποίος σε μερικά σημεία δεν ήταν και ο καλύτερος δυνατός.
 
 
Για το RockOverdose.gr: Κώστας Νικολάου
Φωτογραφίες: Στέλιος Αλευρόπουλος
 
 
 

Comments