Ανταπόκριση: PAVLOV’S DOG, Before Sunday @ Eightball Club, Θεσσαλονίκη (23/11/2019)

Ορισμένα συγκροτήματα είναι βαθιά χαραγμένα στην καρδιά του Έλληνα και αυτό φάνηκε με τους Pavlov's Dog, αν και έχουν ελάχιστα εμπορικά hits. Μετά το sold out στο Κύτταρο της Αθήνας, ήρθε αυτό στο Eightball Club Θεσσαλονίκης στις 23 Νοεμβρίου. Προσωπικά το θεωρούσα αναμενόμενο μιας και είχαν αρκετά χρόνια να επισκεφθούν την πόλη μας, μετά από εκείνη την αξέχαστη εμφάνιση στο Principal Club Theater στις 18 Μαρτίου του 2007.Στα πλαίσια της περιοδείας τους "Prodigal Dreamer" οι Pavlov's Dog ήρθαν να μας παρουσιάσουν τις μεγάλες τους επιτυχίες της 45χρονης πορείας τους,όσο και κομμάτια του τελευταίου τους album του 2018 με τον ομώνυμο τίτλο.

 

 

Τη συναυλία άνοιξε ένα ελληνικό σχήμα,οι Before Sunday σε ρυθμούς Rythm & Blues,Funk,Indie,οι οποίοι είχαν ακολουθήσει τους Pavlov's Dog σε Αθήνα και Λονδίνο.Δημιούργησαν ένα πολύ ευχάριστο κλίμα,με πολλές χορευτικές νότες,όμορφη σκηνική παρουσία και δεμένο παίξιμο.Η φωνή της Στέλλας Παντελούδη εξαιρετική,η οποία τα έδωσε όλα πάνω στη σκηνή και μοίρασε πολλά χαμόγελα.Μας ανέφερε ότι ανέκαμψε μετά το πρόβλημα που είχε η φωνή της και εμείς ευχόμαστε τα καλύτερα! Τσεκάρετε το όνομα τους στα social media γιατί πιστεύω ότι έχουν αρκετό μέλλον μπροστά τους!

 

 

Γύρω στις 22:30 οι Pavlov's Dog ανέβηκαν στη σκηνή μπροστά σε ένα κατάμεστο club!Η φωνή,ο ιδρυτής και leader του γκρούπ,ο 69χρονος πλέον David Surkamp έπιασε το μικρόφωνο και τη κιθάρα του για να μας χαρίσει απλόχερα το πολύπλευρο ταλέντο του.Όλοι όσοι τον άκουσαν για πρώτη φορά στη ζωή τους σε κάποιο ραδιόφωνο ή μπάρ,πιστεύανε ότι είναι γυναικεία φωνητικά.Κι όμως αυτή η χροιά είναι αντρική και μάλιστα ιδιαιτέρως δυναμική.Ο David ξέρει ότι δεν υπάρχουν για αυτόν Farewell Tours ή κάτι παρόμοιο,αλλά θα αφήσει την τελευταία του πνοή στο σανίδι.Αυτή είναι η μοίρα των μεγάλων καλλιτεχνών.Δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη και να καθίσουν στον καναπέ τους βλέποντας τηλεπαιχνίδια.

 

 

 

Η έναρξη του show ήρθε με μια μεγάλη τους επιτυχία που συνάδει με την εποχή που πραγματοποιείται το live,το "Late November".Το set list τους περιελάμβανε σταθμούς από όλη τη δισκογραφία τους και για encore μας επιφύλαξαν τα δύο μεγάλα hits τους το "Song Dance" και το ανυπέρβλητο "Julia",με το οποίο έγιναν παγκοσμίως γνωστοί στο ευρύ κοινό.Η βραδιά έκλεισε με φωτογραφίες και αυτόγραφα απ' όλο το γκρουπ,μέσα σε μια ατμόσφαιρα ικανοποίησης απ΄ όλες τις πλευρές.Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε πλούσιο merchandise απ' ολόκληρη τη δισκογραφία τους σε πολύ προσιτές τιμές!

Ευχόμαστε να μας ξανάρθουν σε μικρότερο διάστημα αυτή τη φορά γιατί ο κόσμος έδειξε πραγματικά μεγάλη αγάπη και εκτίμηση!

 

Για το RockOverdose, 

Δημήτρης Καραγεωργίου

 

Comments