Ανταπόκριση: PELICAN @Fuzz Club, Αθήνα (11/10/2019)

Απίστευτα μεγάλη η προσμονή των δώδεκα ετών για να ξαναδούμε τους Αμερικανούς post metallers Pelican. Ύστερα από αυτή την αδικαιολόγητη απουσία,(όπου μέχρι και ο ευγενικός κιθαρίστας, mainman της μπάντας, Trevor de Brauw μας ζήτησε συγγνώμη για αυτό), αυτής της μεγάλης μπάντας, από τα «συναυλιακά» δρώμενα στη χώρα μας, ήρθε επιτέλους η ώρα για την μεγάλη επιστροφή!

 

 

Οι Pelican από την αρχή του σετ τους, που βγήκαν κανονικά στις 22:35 μας απέδειξαν ότι επέστρεψαν δριμύτεροι. Οι Pelican,μια μπάντα συνώνυμο της έμπνευσης, με πολλές κυκλοφορίες στο δυναμικό της αλλά και με πολλές ατυχίες και τραγικά συμβάντα στην πορεία της, επέστρεψαν ακόμα πιο δυνατοί, σοφοί και ενωμένοι, κάτι που ήταν εμφανές πλήρως, με την απόδοση τους πάνω στην σκηνή. Με νέο, πιο ψυχεδελικό, δίσκο στις αποσκευές τους (“Nighttime stories”) ξεκίνησαν δυναμικά με το “Midnight and Mescaline” μέσα από αυτόν. Στη συνέχεια μας «διηγήθηκαν» ακόμα περισσότερες «νυχτερινές ατμοσφαιρικές ιστορίες» από το νέο άλμπουμ τους αλλά και της υπόλοιπης δισκογραφίας τους, παίζοντας μας αυθεντικό, με πάρα πολλές συναισθηματικές εξάρσεις, progressive post metal.

 

 

Ο ήχος ήταν πεντακάθαρος, τα φώτα άψογα και απόλυτα εναρμονισμένα με τη μουσική των Pelican. Το συγκρότημα έδωσε ένα πάρα πολύ καλό εαυτό, αφού χτυπιόντουσαν ασταμάτητα, καθ’ όλη τη διάρκεια του 80λεπτου σετ τους. Ένα σχεδόν γεμάτο Fuzz Club, αποσβολωμένο και εκστασιασμένο από την μουσική και το θέαμα που προσέφεραν οι Pelican, δεν είχε καταλάβει για πότε είχαν περάσει εξήντα λεπτά και είχε φθάσει η ώρα του encore!

 

 

Οι Pelican μας αποζημίωσαν για αυτή την μακροχρόνια προσμονή μας δίνοντας μας δυο encore! Highlight της βραδιάς το φοβερό "Cold" παγωμένο και ψυχρό σαν λεπίδα με τα κοφτερά riffs από τις κιθάρες των Trevor de Brauw και Dallas Thomas. Τελικός επίλογος με το υπέρ hit τους “Arteries of Blacktop”. Σε αυτό το πολύ σκοτεινό κομμάτι, με αυτά τα φοβερά heavy μεταλλικά ντραμς, που έμοιαζε πάρα πολύ με το “Ζe Nigmar” των μεγάλων Rotting Christ από το “Ritual” δίσκο, η μπάντα τα έδωσε όλα! Έπαιζαν δίχως αύριο, δίνοντας μας μια αξέχαστη ανάμνηση, που θα την θυμόμαστε για αλλά δώδεκα χρόνια αν χρειαστεί!

 

 

Εν κατακλείδι, από άποψη ήχου, φωτισμού, απόδοσης μπάντας και προέλευσης κόσμου ήταν ένα άκρως επιτυχημένο live post metal μουσικής και αξίζουν συγχαρητήρια στην διοργάνωση για αυτό. Όλοι οι post metal lovers μείναμε ευχαριστημένοι, με αποτέλεσμα να άξιζε όλη αυτή η μακροχρόνια αναμονή. Ελπίζουμε στο μέλλον για συχνότερες επισκέψεις της μπάντας στην χώρας μας. Μέχρι τότε αναμένουμε και γεμίζουμε το συναισθηματικό κενό μας, με τον ερχομό των πολυβραβευμένων Baroness στην χώρα μας το επόμενο Σάββατο!

 

 

Setlist
1. Midnight and Mescaline
2. Deny the Absolute
3. Abyssal Plain
4. Nighttime Stories
5. Darkness on the Stairs
6. Vestiges
7. Full Moon, Black Water
Encore 1ο
8. Cold Hope
Encore 2ο
9. Arteries of Blacktop

 

 

Για το Rock Overdose
Νίκος Μαθιόπουλος

Φωτογραφίες: Καταστρόφος Αλέξανδρος 

 

 

Comments