Ανταπόκριση: PERTURBATOR – The Algorithm @ Gagarin205, Αθήνα (16/10/2019)

Δεύτερη σερί επίσκεψη στη χώρα μας σε διάστημα μικρότερο του έτους για τον κύριο James Kent aka Perturbator και θα έλεγε κανείς ότι πάνω κάτω αυτή τη φορά ξέραμε τι να περιμένουμε. Θα εξελίσσονταν όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα;

Δε χρειάστηκε ιδιαίτερη αναμονή για να μάθουμε την απάντηση, παρά μόνο 45 περίπου λεπτά. Όση ώρα δηλαδή βρέθηκαν στη σκηνή οι συμπατριώτες του Perturbator, The Algorithm.

Το πνευματικό παιδί του Rémi Gallego, παρουσίασε με περισσό αέρα την υβριδική μουσική του πρόταση, που μπλέκει δυο φαινομενικά ασύμβατους κόσμους: το prog metal/djent με την electronica. Με την βοήθεια του Jean Ferry στα drums, του διπόλου laptop/synths, μιας κιθάρας κι ενός μπάσου κατάφερε να ζωντανέψει σε μεγάλο βαθμό τον ψηφιακό κόσμο των The Algorithm επί σκηνής του Gagarin 205. Αν και ο ήχος ειδικά στα έγχορδα αντιμετώπισε σκαμπανεβάσματα, οι περίτεχνες synth μελωδίες και το τολμηρό της πρότασης τους εν τέλει έκλεψαν τις εντυπώσεις.

 

 

Κύριος στο ραντεβού του, στις δέκα ακριβώς εμφανίστηκε πίσω από το επιβλητικό synthesizer του, ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης του synthwave κινήματος Perturbator. Όπως και την περασμένη φορά ντυμένος στα μαύρα, πατώντας ξανά κάθε πλήκτρο, γυρίζοντας πάλι κάθε knob λες και η ζωή του εξαρτιόταν από αυτό, κάνοντας headbanging πέρα από τα όρια του “ανεμόμυλου” και γενικά ζώντας στο φουλ κάθε δευτερόλεπτο της εμφάνισης του. Τα μαγικά του χέρια φρόντιζαν ώστε να ξεχυθούν από άκρη σε άκρη του Gagarin οι γνώριμες ρετροφουτουριστικές ατμοσφαιράρες του, ενώ ταυτόχρονα συνεπικουρούμενα από τα ζωντανά triggered drums κρατούσαν το danceability στο maximum. Από κάτω ένας κακός χαμός από τον -λιγότερο σε σχέση με την προηγούμενη φορά, αλλά ακόμα πολυάριθμο- κόσμο, που είχε έρθει να το ζήσει κι αυτός με την ψυχή του. Είτε αφήνοντας τον εαυτό τους να χαθεί στο σκοτάδι του “Vantablack”, είτε χορεύοντας δίχως αύριο στους ρυθμούς των “Future Club”, “New Tokyo” και “Perturbator's Theme”.

 

 

Σε κάθε περίπτωση, ο παράγοντας που πήγε την εμφάνιση του στο επόμενο επίπεδο τούτη τη φορά ακούει στο όνομα light show. Ένας υπερμεγέθης τοίχος από κάθε λογής φώτα είχε στηθεί πίσω του και έδινε neon πόνο, σχηματίζοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, το οποίο έδενε μαεστρικά με τα θέματα που εξαπέλυε ο Kent. Αν βάλεις στην εξίσωση και την εντυπωσιακή “αρματωσιά” των τυμπάνων, το πρόσημο της εν γένει σκηνικής παρουσίας αυξάνει κατακόρυφα.

Μία ώρα κι ένα τέταρτο αργότερα κι αφού είχε καταφέρει να μας ξανασυστηθεί ανανεωμένος, μας εγκατέλειψε κάθιδρους κι αποκαμωμένους, έχοντας μας κάνει να χορέψουμε στους επιδημικούς ρυθμούς του, να “χαθούμε” στις σκοτεινές μελωδίες του, αλλά κυρίως να νομίζουμε για εβδομηνταπέντε λεπτά ότι είναι Σάββατο βράδυ.


Setlist:

Birth Of The New Model
Neo Tokyo
Future Club
She Is Young, She Is Beautiful, She Is Next
Corrupted By Design
Excess
She Moves Like A Knife
Diabolus Ex Machina
Humans Are Such Easy Prey
God Complex
Vantablack
Tactical Precision Disarray

Encore:

Welcome Back
Perturbator's Theme
The Cult Of 2112


Για το Rock Overdose,

Δημήτρης Σούρσος

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Καταστρόφος 

 

 

Comments