Ανταπόκριση: PLANET OF ZEUS, Deaf Radio @Gagarin 205, Αθήνα (13/05/2018)

Από τους 30 «πολεμιστές» στο Rodeo, τα 100 «μούσια» στο After Dark, μέχρι τους 3000 στην Ιερά οδό, συνέβησαν πολλά. Κοιμήθηκαν σε όλα τα πατώματα της Ευρώπης, ζήσανε χαρές, λύπες, εντάσεις, χάσανε ανθρώπους στην μακρά τους πορεία, μα η κοινή τους ανάγκη να πηγαίνουν μπροστά μουσικά, αλλά και στη ζωή, οδήγησε τα «εγώ» τους στο παρασκήνιο.

Με αυτές τις σκέψεις σαν οδηγό, αλλά και με αφορμή το κλείσιμο μιας δισκογραφικής ενότητας για εκείνους, αποφασίσανε να ηχογραφήσουν το παρθενικό τους live άλμπουμ στο Gagarin. Έχοντας προηγηθεί το sold out του Σαββάτου, η Κυριακή ήταν θείο δώρο για εμάς. Οι PLANET OF ZEUS έτοιμοι για το μεγάλο κόλπο.

 

 

O κόσμος μαζευόταν όταν οι Deaf Radio πάτησαν σανίδι από τις 20:45 ως τις 21:30. “Revolving Doors” για αρχή από το ντεμπούτο τους, “Alarm”, και η βραδιά ξεκινά. Καλός ήχος και όρεξη, παρότι και το προηγούμενο βράδυ ήταν εκεί. 6 τραγούδια του προαναφερθέντος δίσκου μαζί με 3 καινούργια συνέθεσαν το πρόγραμμα της εμφάνισής τους. Πρώτο εκ των 3 νέων ήταν το “Animal Lover” που μπήκε εμβόλιμα παρέα με τα “Lizard” και “Astypalea” (!) στον εναλλακτικό, ψυχεδελικό stoner κορμό των όσων είχαν να μας παρουσιάσουν οι ενδιαφέροντες Deaf Radio. Καταχειροκροτούμενοι έκλεισαν το σετ τους με το “Backseats” και μας ώθησαν στην υποδοχή των Planet of Zeus.

Setlist:
1. Revolving Doors
2. Aggravation
3. Flowerhead
4. Animal Lover
5. Lizard
6. Vultures & Killers
7. Astypalea
8. Anytime
9. Backseats

 

 

Ήταν 22:00 όταν η προηχογραφημένη εισαγωγή του “Unicorn Without a Horn” προλόγισε τη δυάδα-φωτιά των “Macho Libre” και του εκπληκτικού, χορευτικού και άκρως συναυλιακού “Doteru”. Μπροστάρης ο Μπάμπης, το κοινό σχεδόν γέμισε ξανά το χώρο και αφήνεται στη μαγεία του αγαπημένου “The Great Dandolos”. Mέχρι τις 23:45 ζήσαμε όλο το μεγαλείο των Planet of Zeus στο σύνολο της δισκογραφίας τους, καθώς κάθε άλμπουμ εκπροσωπήθηκε από 3, τουλάχιστον, κομμάτια.

 

 

Ο ήχος ήταν εξαρχής αντάξιος του live album που θα απολαύσουμε σε λίγο καιρό και η αλληλεπίδραση μεταξύ μπάντας και κόσμου ιδανική. Κορυφώσεις υπήρξαν στο “Leftovers”, όπου κυριολεκτικά χόρευε μέχρι και το προσωπικό ασφαλείας, στο “Little Deceiver” που αφιερώθηκε στο γυναικείο πληθυσμό, στο “Loyal to the Pack” που ταρακούνησε συθέμελα για πρώτη φορά το Gagarin και στο “Something's Wrong” για το άγριο του ξέσπασμα.

 

 

Τελευταίο κομμάτι της «κανονικής διάρκειας» ήταν το “Vanity Suit” και αφού προηγήθηκε ένα πολύ γκρουβάτο ντραμ σόλο από τον Σεραφείμ. Η συνέχεια δόθηκε με το “The Beast Within” το οποίο ξεχειλώθηκε από τα σολίδια του Στέλιου και, τέλος, το “Vigilante”, η δικιά μας στιγμή, η στιγμή που δώσαμε περισσότερη δύναμη στους PoZ, οι οποίοι βρίσκονταν ένα μήνα στο δρόμο της Ευρώπης και το διήμερο αποτέλεσε το κλείσιμο της περιοδείας. Ιστορικές νύχτες αμφότερες, νύχτες που γράφτηκε ιστορία, συναυλίες-ΕΠΗ που αναδεικνύουν το μεγαλείο της «φάρας» μας. Ραντεβού του χρόνου και με νέο δίσκο.

Setlist:
1. Macho Libre
2. Doteru
3. The Great Dandolos
4. A Girl Named Greed
5. Loyal to the Pack
6. Devil Calls My Name
7. Something's Wrong
8. Them Nights
9. Your Love Makes Me Wanna Hurt Myself
10. Little Deceiver
11. Stab Me
12. No Tomorrow
13. Leftovers
14. Woke Up Dead (William H. Bonney)
15. Vanity Suit
Encore:
16. The Beast Within
17. Vigilante

 

 

 

 

Για το Rock Overdose ,
Μιχάλης Τσολάκος

Φωτογραφίες: Καταστρόφος Αλέκος

 

Comments