Ανταπόκριση: POEM @Ίλιον Plus, Αθήνα (31/03/2018)

Παράξενα παιχνίδια μου παίζει η μοίρα με τους POEM. Θυμάμαι, όταν είχαν πρωτοβγάλει το "The Great Secret Show", σε μια από τις πρώτες του παρουσιάσεις στο Gagarin, σαν support τότε, να μην δίνω την πρέπουσα σημασία στην εμφάνισή τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μου άρεσαν. Δεν κατάφερα να τους δω σε κάποια συναυλία για το "Skein Syndrome", αλλά η τύχη μου το χρώσταγε.

 

Εκπληκτικός δίσκος το "Unique", το τρίτο album της μπάντας, που κοσμεί τα δισκοπωλεία από τις 23 Φεβρουαρίου 2018 και αναμένεται όχι μόνο να τους τοποθετήσει για τα καλά στον ευρωπαϊκό prog metal χάρτη, αλλά να θέσει και τις βάσεις για την καταξίωσή τους σε κάθε επίπεδο και γεωγραφικό τόπο. Και να σου πω και το άλλο; Για μένα είναι ήδη στη λίστα με τα καλύτερα της τρέχουσας χρονιάς, όπως επίσης και ακόμα καλύτερο από τους προκατόχους του. Διαφωνείς; Τότε σίγουρα δεν ήσουν το τελευταίο βράδυ του Μαρτίου στο Ίλιον Plus, εκεί όπου οι POEM εμφανίστηκαν ολομόναχοι για να μας το παρουσιάσουν ζωντανά κι επίσημα.

 

7 λεπτά μετά τις 10, μία ατμοσφαιρική εισαγωγή προλογίζει το “False Morality”. Οι μαυροφορεμένοι POEM μπαίνουν δυναμικά, με πολύ βαρύ ήχο αλλά καθαρό συνάμα. Έχουν όρεξη και πάθος, καθώς και σε εξαιρετική μέρα τον μπασίστα τους, Τάκη Φύτο. Συνέχεια με το “My Own Disorder”, όπου ο φωτισμός στολίζει το κομμάτι όπως του πρέπει. Από κοντά και το “Four Cornered God”, για να έρθει μία βουτιά στο, όχι και μακρινό παρελθόν, καθώς ακούγονται μονομιάς τα “Passive Observer” και η αδυναμία μου, το φοβερό και τέρμα μελωδικό “Fragments”.

 

To “Giant” που ακούστηκε μετά, το υποδέχθηκαν πολύ θερμά οι οπαδοί του σχήματος που, πραγματικά, έδειξαν μεγάλη αφοσίωση στο κάλεσμα του συγκροτήματος, τόσο με την παρουσία τους όσο και με την ανεβασμένη τους διάθεση…Κάτι που φάνηκε και στο “Weakness”, ένα από τα καλύτερα της δισκογραφίας τους. Ο Προκοπίου, πάντα γελαστός, μας ευχαριστεί διαρκώς για την στήριξη και τονίζει την επιθυμία του συγκροτήματος να πραγματοποιηθεί η εμφάνισή τους αυτή στην Αθήνα αμέσως μετά την ευρωπαϊκή περιοδεία τους.

 

Ξανά στο "Unique" όμως, καθώς η βραδιά είναι αφιερωμένη σε αυτό. “Discipline”, “Euthanasia”, το φοβερό ομώνυμο μπαλαντοειδές του δίσκου και φυσικά το “Brightness of Loss” με τον Προκοπίου να αφήνει την κιθάρα και να ασχολείται μόνο με τα φωνητικά. Μετά από λαϊκή απαίτηση για ένα ακόμα τραγούδι, οι POEM δεν μας χάλασαν το χατήρι και μας αποχαιρέτησαν γύρω στις 11.30 αφήνοντας ξανά τις καλύτερες εντυπώσεις, με την ευχή η επόμενη φορά να τους βρει σε μεγαλύτερο χώρο.

 

 

Setlist:
1. False Morality
2. My Own Disorder
3. Four Cornered God
4. Passive Observer
5. Fragments
6. Weakness
7. Giant
8. Discipline
9. Euthanasia
10. Unique
11. Brightness of Love
12. Remission of Breath

 

 

 

Για το Rock Overdose ,
Μιχάλης Τσολάκος

 

 

 

Comments