Ανταπόκριση: POEM, Emerald, Comfort In Silence @ Θερινό Θέατρο Κομοτηνής, Κομοτηνή (8/7/2017)

 

Μετά την 3η μέρα του Rockwave στην οποία εμφανίστηκαν οι Αθηναίοι Progressive Metallers Poem, την τιμητική της έχει η Κομοτηνή στην οποία ήρθαν πρώτη φορά, για μία και μοναδική συναυλία αλλά ας μην τα πολυλογώ, προχωράω στο παρασύνθημα.

 

Φτάνω στο Θερινό κατά τις 19:30, ο κόσμος να είναι λιγοστός και να γίνεται ακόμα το Soundcheck. Η ώρα 20:05, με την ζέστη να αρχίζει να αραιώνει και πρώτοι στην σκηνή ανεβαίνουν οι πολλά υποσχόμενοι Comfort In Silence, προσωπικό Instrumental Project το οποίο ίδρυσαν φέτος, τα 3 ιδρυτικά μέλη των RiVo.

Προσωπικά είναι η 5η κατά σειρά φορά που τους παρακολουθώ, σε live εμφάνιση και ομολογώ πως όσο περνάει ο καιρός βελτιώνονται με περισσότερες ιδέες αλλά και με όρεξη για να παίξουν μουσική κάτι που το ένιωσα χθές, άσχετα αν καθόμουν με ένα ποτήρι μπύρα στο χέρι και τους απολάμβανα.

Το καλύτερο πάντρεμα για μένα ήταν στο The Sun Refused To Shine στο οποίο ήταν ως Guest ένα παλικάρι που έπαιζε λύρα, ο λόγος για τον Γιώργο Κελεσίδη. Παίξανε περίπου στα 45 λεπτά καινούργια κομμάτια και από το πρώτο τους προσωπικό ντεμπούτο Demo.

Ο ήχος να τους δικαιώνει εξαιρετικά και με αισιοδοξία από όσους τους παρακολουθούσαν. Ωραία τεχνικό παίξιμο στα ντράμς, καλές εναλλαγές από το πιο ρίφ ήχο στο πιο μελωδικό και μπασογραμμές που παντρεύουν υπέροχα όλο αυτό το μελαγχολικό σύνολο. Προσωπικά ελπίζω στο αίσιο μέλλον να τους ξαναδώ.

 

Comfort In Silence Setlist:

 

Hugs Of Mist

Poseidon’s tears

The Sun Refused To Shine (George Kelesidis Guest)

Track 4

Age Of Anxiety

 

   

 

20:55 η ώρα και χωρίς πολλές καθυστερήσεις σειρά έχουν οι Hard Rockers, Emerald με καινούργιο τραγουδιστή από ότι φαίνεται στο line-up τους, με πολύ όρεξη ξεκίνησαν να παίζουν με πρώτο κομμάτι όπως έχουν συνηθίσει το Now I Know και στο καπάκι I Could Be There.

Μέτρια εμφάνιση από τον τραγουδιστή ο οποίος δεν ήταν σχεδόν καθόλου ομιλητικός, πολύ στάσιμος στην θέση του και ντύσιμο λές και πάς σε jazz να χορέψεις, τέλος πάντων δεν μένω εκεί.

Παίξανε κομμάτια από το Demo τους “Stay On The Track” , δικά τους κομμάτια τα οποία θα βρίσκονται στην επερχόμενη δισκογραφική δουλειά τους, την οποία ελπίζουν να κυκλοφορήσουν γύρω στο Φθινόπωρο και παίξανε 4 κομμάτια διασκευές. Ο κιθαρίστας & ιδρυτικό μέλος της μπάντας Γιώργος εφραϊμίδης αρκετά επικοινωνιακός με το κοινό, άψογο παίξιμο στην κιθάρα, καλό το παίξιμο στα ντράμς διότι δεν άκουγα μπότα, χαλαρό παίξιμο, με αποτέλεσμα να πώ ότι συνολικά είχαν μία απλά καλή εμφάνιση, σύμφωνα με όσες φορές τους έχω παρακολουθήσει ήταν εξαιρετικοί.

 

Emerald Setlist:

 

 Now I Know

I Could Be There

Open Your Eyes

Lady Of The Lake (Rainbow Cover)

China Riders

What You’re Looking For

Moonchild (Rory Gallagher Cover)

Happy Birthday

Easy Livin (Uriah Heep Cover)

Stay On The Track

Don’t Break My Heart Again (Whitesnake Cover)

Escape From Neverland

           

 

Κάπως έτσι η νύχτα άπλωσε τα μαύρα της πέπλα, η ώρα 22:00, το σκηνικό να στήνεται και το ποίημα να είναι έτοιμο να δώσει την έμπνευση του προς όλους εμάς με δημιουργούς του, τους Αθηναίους Poem.

Ο Κιθαρίστας & frontman της μπάντας, Γιώργος προκόπου φώναξε τον κόσμο που ήρθε να τους παρακολουθήσει να έρθουν μπροστά, η ανταπόκριση του κόσμου όμως ήταν απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ , οι περισσότεροι καθόντουσαν σε μία μεριά και παρακολουθούσαν τέλος πάντων, αυτό δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι είχαν μία πολύ καλή εμφάνιση.

Πολύ πάθος, τρελά κέφια η μπάντα, ωραίες παύσεις στα φωνητικά από τον τραγουδιστή, όμορφα σόλο που σε ανατριχιάζουν,  και ένα πανέμορφο Concept από πίσω το οποίο τους δικαίωσε αρκετά στο όλο στήσιμο, η καλύτερη στιγμή για μένα ήταν όταν ζητήθηκε να τραγουδήσουν όσοι ξέρουν το κομμάτι Weakness, ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια τους.

Προσωπικά θα είμαι ειλικρινής δεν είμαι πολύ του συγκεκριμένου είδους φάν αλλά με έκαναν να τους σεβαστώ, διότι ήταν πρωτότυποι και διαφορετικοί σε σχέση με άλλες Progressive μπάντες που εμένα προσωπικά με κουράζουν, οι συγκεκριμένοι μου έφεραν στο μυαλό έναν πιο Alternative χαρακτήρα και πιο σταθερό στον ήχο τους.

Παίξανε κομμάτια απο την νέα τους ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο, “Skein Syndrome” και από το “The Great Secret Show” του 2008.

Συνολικά μπορώ να πώ πως ως πρώτη καλή εντύπωση live που είδα τους Poem ήταν απλά πολύ καλή και μακάρι να τους ξαναδώ live.

 

Poem Setlist:

 

Passive Observer

Fragmets

The End Justifies The Means

The End Of Season

Desire

Bound

Instict

Weakness

Giant

Remission Of Breath

 

Καταρχήν να πώ ένα μπράβο στον Γιάννη τον Grendel που έφερε τους Poem και στον κόσμο να πώ ότι είναι απαράδεκτος που δεν έδειξε ΟΥΤΕ μία ανταπόκριση προς τους Poem και να κάθονται σε ένα κάθισμα και απλά να τους ακούνε η από όσο μάλλον να μην δίνουν σε τέτοιες μπάντες είναι κρίμα και πραγματικά λυπάμαι πολύ που ο κόσμος περισσότερο δίνει βάση στα κλαμπάκια και την καλοπέραση παρά στην μουσική η στην συναυλία κατά τα άλλα ένα μεγάλο μπράβο σε όλη την διοργάνωση.

 

Για το Rock Overdose,

Φάνης Βιλαέτης

   

 

 

Comments