Ανταπόκριση: PRIMORDIAL Live @ Fuzz Club, Αθήνα 22/11/13

Παρασκευή 22/11/2013...η μέρα έφτασε για τη συναυλία των Primordial στην Αθήνα και η ατμόσφαιρα μυρίζει πόλεμο έξω απο το Fuzz...από τις 9 είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος για ν’ αρχίσει η συναυλία.

 

 

 

 

DESERT NEAR THE END

 

Στις 9:25 βγήκαν στη σκηνή οι πολύ καλά προβαρισμένοι Desert Near The End. Επικό μέταλ με αρκετές power επιρροές. Στιβαρές ρυθμικές κιθάρες, γρήγορες κάσες, μπάσο με παραμόρφωση και φωνή που θυμίζει Matt Barlow. Υποστήριξαν γερά το album τους "Crimson Dawn" απο το οποίο έπαιξαν 6 κομμάτια με το ομόνυμο "Dessert Near The End" να ξεχωρίζει.

 

 

 

 

 

 

BANDEMONIC

 

Στις 10 ακριβώς πήραν τη σκυτάλη οι Bandemonic. Τριάντα λεπτά δυνατού heavy metal από τα Γιάνεννα. Πεντακάθαρος ήχος, επικές και μελοδικές συνθέσεις, εκπληκτική φωνή από έναν τραγουδιστή ο οποίος ξέρει πως να γεμίζει μια σκηνή ενώ η άριστη δουλειά στα φώτα τόνιζε μουσική και σκηνική παρουσία. Μας έπεισαν να ακούσουμε το EP τους "Chains".

 

 

 

 

 

MAEL MORDHA

 

Όλα δείχνουν να κυλάνε κανονικά, χωρίς τεχνικά προβλήματα και καθυστερήσεις. Το club έχει σχεδόν γεμίσει. Εχει φτάσει 10:45 και από τις πρώτες νότες τους οι Ιρλανδοί Mael Mordha βαμμένοι και έτοιμοι για μάχη επί σκηνής κάνουν αισθητό το Κέλτικο black - folk ύφος τους. Εξι χρόνια από την τελευταία τους εφάνιση στην Ελλάδα, παρουσίασαν το νεο τους και τέταρτο full length "Damned when Dead" με το κοινό να δείχνει την ικανοποίησή και τον ενθουσιασμό του. Εντύπωση προκάλεσαν οι διφωνίες κιθάρας - ιρλανδικού φλάουτου (tin whistles), η "βουτιά" του τραγουδιστή στο κοινό και το επικό κλείσιμο.

 

 

PRIMORDIAL

Ο κόσμος πλέον έχει ζεσταθεί για τα καλά. Με καθυστέρηση μισής ώρας (σύμφωνα με το πρόγραμμα ποου είχε ανακοινωθεί) βγήκαν στη σκηνή οι headliners Primordial, μια μπάντα που στο live είναι πολύ καλύτερη και πιο "ζωντανή" απ ότι έχεις τολμήσει να φανταστείς όταν την ακούς μέσω της δισκογραφικής της δουλειάς. Από την πρώτη στιγμή και στη συνέχεια όλο και περισσότερο σε κερδίζει η θεατρικότητα και η ερμηνεία του τραγουδιστή Alan Averill. Αν και χωρίς τα δικά τους όργανα τα οποία έχασαν (!) απέδωσαν άριστα τα κομμάτια τους. Είχαν μοναδική επικοινωνία με το κοινό σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας. Δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για το μέγεθος του club. Έκαναν συχνές αναφορές στα προηγούμενα live τους στη χώρα μας. Δημιούργησαν τη σκοτεινή black-epic ατμόσφαιρα που έκανε την εμφάνισή τους καθηλωτική. Δεν άφησαν κανέναν δυσαρεστημένο καθώς το "epic long setlist" τους κράτησε δύο ώρες έχοντας φροντίσει να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των επτά studio albums τους. Μεγαλύτερη βαρύτητα φάνηκε να δίνουν στο προτελευταίο τους “To The Nameless Dead” (2007) από το οποίο έπαιξαν πέντε κομμάτια (As Rome Burns, Heathen Tribes, Gallows Hymn, Traitors Gate, Empire Falls με το οποίο έκλεισαν την εμφάνισή τους). Έδειξαν μια προτίμηση στον τελευταίο δίσκο τους το 2011, Redemption at the Puritan's Hand (No Grave Deep Enough, Lain with the Wolf, Bloodied Yet Unbowed), ενώ δεν έλειψαν και τα "Let the Sun Set on Life Forever", "Autumn's Ablaze", “God To The Godless”, "The Burning Season", "Sons of the Morrigan", "The Coffin Ships", "Song Of The Tomb", Η συναυλία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, "χόρτασε" τους fans και χάρισε μια πολύ όμορφη βραδιά σε όσους αποφάσισαν να την παρακολουθήσουν.
 

 

 

 

 

 

Για το Rockoverdose.gr: Spyros Constantine
Φωτογραφίες : John Metalman

Περισσότερες φωτογραφίες εδω https://www.facebook.com/media/set/?set=a.563178513757131.1073741855.319568844784767&type=1

Comments