Ανταπόκριση: RAGE, Emerald Sun, Enemy Of Reality στο Eightball Live Stage, Θεσσαλονίκη (28.11.15)

 Σάββατο 28 Νοεμβρίου και οι Rage έχουν την τιμητική τους, σε ένα επετειακό live για τα 20 χρόνια του "Black In Mind" το οποίο συνδιοργάνωσε το Rock Overdose γιορτάζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τα 5 χρόνια λειτουργίας του ως ηλεκτρονικό περιοδικό. Όταν μια μπάντα Γερμανικής power metal σχολής έρχεται για live, γνωρίζεις εκ των προτέρων τι θα επακολουθήσει, ιδίως όταν μιλάμε για τους μέγιστους Rage. Με νέο line up που αποτελείται από τον Marcos Rodriguez και τον δικό μας Vassilios Maniatopoulos μας υποσχέθηκαν ένα αξέχαστο live και το έπραξαν και με το παραπάνω.

 

 

 

 

 

 

Την βραδιά, άνοιξαν οι Αθηναίοι Enemy Of Reality προσφέροντας ένα πάρα πολύ καλό σόου συμφωνικού μέταλ. Η Iliana Tsakiraki μάγεψε το κοινό με την αιθέρια φωνή της και η μπάντα ικανοποίησε στο έπακρο τους οπαδούς με την επαγγελματική και άρτια εμφάνιση τους. Με ένα set list 5 κομμάτιών παρέδωσαν την σκυτάλη στους Θεσσαλονικείς Emerald Sun, κλείνοντας την εμφάνιση τους με μια εξαιρετική διασκευή στο “It’s A Sin “ των Pet Shop Boys.

Set list:

1)   Medusa/ My Own Master

2)   Needle Bites

3)   One Last Try

4)   Grief Divine

5)   It’s A Sin ( Cover)

 

 

 

Λίγα λεπτά αργότερα οι Emerald Sun ανεβαίνουν στην σκηνή γεμάτοι ενέργεια και για την επόμενη μια ώρα ακούσαμε ευρωπαϊκο power υψηλών προδιαγραφών. Οι Emerald sun μόνο τυχαίοι δεν είναι, τολμώ να πω πως βρίσκονται στην elit του ευρωπαϊκου power  και το απέδειξαν περίτρανα επί σκηνής. Από το εναρκτήριο “Scream Out Loud” μέχρι και το τελευταίο κομμάτι “ Screamers In The Storm” απολαύσαμε ένα εκπληκτικό σόου που βασίστηκε στην νέα τους δουλειά και ενθουσίασε το κοινό  δημιουργώντας  την κατάλληλη ατμόσφαιρα για τους Rage.

 

Set List :

1)   Scream Out Loud

2)   Black Pearl

3)   Metal Dome

4)   Dust And Bones

5)   You Won’t Break Me Down

6)   We Won’t Fall

7)   Speak Of The Devil

8)   Screamers In The Storm

 

 

 

 

Ενα μικρό διάλλειμα ανασυγκρότησης και η στιγμή που όλοι περιμέναμε είχε έρθει. Οι Rage ανεβαίνουν στην σκηνή και από τις πρώτες νότες του “Black In Mind συνηδητοποιείς πως στο επόμενο δίωρο θα ζήσεις ανεπανάληπτες στιγμές. Με ένα set List 18 κομματιών και παίζοντας ολόκληρο το Black In Mind λόγω της επετείου των 20 χρόνων από την κυκλοφορια του, απέδειξαν το πόσο μεγάλη μπάντα είναι κάνοντας μια εκρηκτική εμφάνιση που θα θυμόμαστε για καιρό. Άκρως επικοινωνιακόι με το κοινό και σε μεγάλα κέφια παρέδωσαν μαθήματα ατόφιου power ενθουσιάζοντας το κοινό. Η εμφάνιση τους τα είχε όλα, από moshpit και αδρεναλίνη στο φούλ, μέχρι άπλετα συναισθήματα ιδίως κατά την εκτέλεση του “All This Time”. Αξίζει να τονίσουμε πως χρέη  guest κιθαρίστα κατά τη διάρκεια των κομματιών του Black In Mind έκανε ο Markuz  Be των δικών μας Tri State Corner.

To highlight της βραδιάς ήρθε στο τέλος, όταν στο τελευταίο κομμάτι Higher Than The Sky το κοινό εκστασιασμένο τραγουδούσε το ρεφρέν και έδειχνε να απολαμβάνει στο έπακρο και την έκπληξη που μας επιφύλασαν με ένα medley από Sweet Home Alabama και “Holy Diver.

 

 

 

 

Οι ιαχές στο τέλος << we want more >> έπειτα από 2 ώρες αποδεικνύουν πως γίναμε μάρτυρες μιας συγκλονιστικής εμφάνισης με αντικειμενική βαθμολογία το άριστα. Όσοι ήταν εκει βίωσαν ένα απίστευτο live που θα μείνει ανεξίτηλο στην μνήμη τους, οι Rage τήρησαν την υπόσχεση τους , όντως η εμφάνιση τους ήταν συγκλονιστική !

Να ευχαριστήσουμε σε αυτό το σημείο και τον Ηλία τον Αραβίδη που κανόνισε για ακόμα ένα μεγάλο live στη πόλη μας και να ευχηθούμε και στο Rock Overdose να τα χιλιάσει!

 

Set List :

1)   Black In Mind

2)   The Crawling Chaos

3)   Alive But Dead

4)   Send By The Devil

5)   Shadow Out Of Time

6)   Nameless Time

7)   Forever

8)   Until I Die

9)   Price Of War

10) All this Time

11) Over And Over

12) Back In Time

13) End Of All Days

14)               No Regrets

15)               Love And Fear

16)               Down

17)               Soundchaser

18)               Higher Than The Sky

 

Για το Rock Overdose,

Παναγιώτης Κωνσταντής

Φωτογραφίες: Μαρία HD

 

 

  

 

 

 

Comments