Ανταπόκριση: RedBull’s BEDROOM JAM στο Stage Volume 1 (31/5/2014)

RedBull’s BEDROOM JAM, 31 Mαίου 2014

Brightside, Schooldrivers, Inconsistencies, Mindthreat , Revenge of the Giant Face + guest: Gus G

Αυτό το Σαββατόβραδο είχαν σηκωθεί ακόμα κι οι νεκροί να βγουν βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Μυριάδες. Δρόμοι, μαγαζιά, ακόμη και τα πεζοδρόμια ήταν πηγμένα στον κόσμο. Είχα καιρό να δω τέτοιο πράμα. Γλυκιά βραδιά, καλοκαιρινή αλλά δροσερή κι ένα ωραίο vibe που θύμιζε καλύτερες εποχές ή καλυτερα: ότι εμείς οι ίδιοι τις διαμορφώνουμε οποιαδήποτε στιγμή.

“Summertime, and the living is easy”.

Ή: “not so easy?”

Αδύνατο να βρεις να παρκάρεις, στο τέλος ένιωσα «τυχερός» που βρήκα έστω και ‘στου διαόλου τη μάνα’.

 

Bedroom Jam

Όταν τελικά βρέθηκα στοStage Volume 1’ οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης μας φιλοξένησαν άψογα στη βραδιά του τελικού του διαγωνισμού Bedroom Jam.

Οι ανακοινωμένοι finalists ήταν τα συγκροτήματα: Brightside, Schooldrivers, Inconsistencies, Mindthreat και οι Revenge of the Giant Face. Τρείς από τους πέντε finalists θα έβγαιναν τελικά κερδισμένοι:  δύο συγκροτήματα με τη συμμετοχή τους στο Eject Festival, στις 25 Ιουνίου και ένας με τη συμμετοχή του στο Heavy by the Sea, 2 μερες πριν, στις 23 Ιουνίου.

Το αποτέλεσμα θα διαμορφωνόταν και από την ψήφο του κοινού αλλά και από τις ψήφους μιας κριτικής επιτροπής από τους διοργανωτές στην οποία συμμετείχαν και ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και ο Gus G.

Δεν υπάρχουν διαφορετικά λόγια για να περιγράψουν το πάθος όλων των  διαγωνιζομένων, ήταν ο κοινός παράγοντας: το πάθος – όλα τα συγκροτήματα έδωσαν σωματική ένταση που διαπερνούσε τη μουσική, παίζοντας με ακρίβεια μεν αλλά και με τσιτωμένες φλέβες. Έπαιξαν τρία κομμάτια η κάθε μπάντα, καλό stage, καλός ήχος και άμεση επαφή με το κοινό – μερικές από τις πιο δυνατές ‘νέες’ ελληνικές μπάντες να τα δίνουν όλα. Ευχάριστη κι η σκηνική παρουσία της ‘Τζένης’, της παρουσιάστριας της βραδιάς.

 

“Δεν έχω μία - αλλά θέλω να πάω Behemoth, κανονίστε!..”

Προσωπικά δε θα μπορούσα να ξεχωρίσω ‘νικητές’. Όσο χάρηκα για τους ‘Revenge of the Giant Face’ που κέρδισαν τη θέση στη λίστα του ‘Heavy by the Sea’ –(«Παιδιά, δεν ξέρω τι θα κάνετε, δεν έχω λεφτά και θέλω να πάω Behemoth» - δια στόματος του frontman των “Revenge..” )- και για τους ‘Πάνος Μπόγδανος’ και Brightside για το Eject Festival, πραγματικά άλλο τόσο λυπήθηκα για τις δύο μπάντες που δεν βραβεύτηκαν.

 

 

Επιστροφή στο φουαγιέ για να ανταλλάξουμε e-mails με τη διοργάνωση και να ανασάνουμε τον υγιή ενθουσιασμό που δονούσε ακόμη τον αέρα.

Βραδιά με καρδιά, ψυχή και τσαμπουκά που ‘και πόλεις γκρεμιζει’.

Δεν ξέρω αν θα ακούσουν τη συμβουλή μου οι διοργανωτές: θάταν ωραία κίνηση να βγάλουν “VIP pass’s”  και για τα μέλη των 2 συγκροτημάτων του τελικού που δε βραβεύτηκαν, στα 2 festivals.

 

Πάντως, σε όλα τα συγκροτήματα του τελικού –καθώς και γενικότερα, στα ‘νέα’ συγκροτήματα- θα έλεγα: ακόμη κι η παρουσία σε τελικό μεγάλου διαγωνισμού είναι κάτι καλό για σας. Καλά τα media αλλά ο θησαυρος κρύβεται ΜΕΣΑ σην μπάντα. Θυμάμαι τη δική μου μπάντα, στις αρχές, όταν μέσα σε 2-3 μήνες είχαμε κάνει σχεδόν ..αφύσικη πρόοδο!

Απλούστατα: άμα γράψετε κομματάρες και τις παίζετε και καλά, προχωράτε.

Υπάρχουν αμέτρητες ..μετριότητες που ‘κάπου-κάποτε’ έπαιξαν ένα ή πιο πολλά ‘support’ και ξεχνιούνται – ταλέντο, δουλειά και πάθος λοιπον.

“Better days comin’”, έτσι λέγεται το νέο, ωραίο άλμπουμ των Winger.

Amen to that. 

 

Έξω μας περίμενε η Αθήνα με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο, να απολαμβάνουν μία από τις πρώτες καλοκαιρινές βραδιές αψηφώντας ποδόσφαιρο και tv.

Mέλη από το μέλλον των ελληνικών συγκροτημάτων έβγαιναν με τις παρέες τους για να συνεχίσουν το πάρτυ κάπου αλλού στου Ψυρρή.

 

 

Για το Rock Overdose,

Νάσος Καββαθάς

Comments