Ανταπόκριση: RICHIE KOTZEN @Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη (5/7/2018)

Είναι 5 Ιουλίου και η ζέστη έχει αρχίσει να "χτυπάει" κόκκινο!Το μυαλό όλων είναι πως θα βρουν ευκαιρία να βρεθούν σ' ένα δροσερότερο μέρος. Το live όμως του Richie Kotzen δεν χανόταν!

Πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη "κουβαλώντας" μια μεγάλη καριέρα με πολλά άλμπουμς και παγκόσμιες περιοδείες. Ο κόσμος βρέθηκε από νωρίς στο χώρο του Principal καθώς δεν υπήρχε support μπάντα και έπιασε τις "καλές θέσεις".

 

 

Στις 10:15 ανέβηκε στη σκηνή το τρίο του Richie Kotzen για να μας παρουσιάσει κομμάτια από την προσωπική καριέρα του Kotzen.Ο Richie με απαράμιλλο στυλ και αγέρωχο ύφος ξεκίνησε να ξεδιπλώνει τα χαρίσματα του.Η φωνή του από την αρχή μας εντυπωσίασε και το κιθαριστικό του ταλέντο απλά μας άφησε άφωνους!Αναρωτιέμαι πόσοι μουσικοί υπάρχουν στον κόσμο που έχουν τόσο καλή φωνή και είναι ταυτόχρονα και τόσο καλοί κιθαρίστες.Νομίζω ελάχιστοι! Και δεν έφτανε αυτό,έπαιξε και πλήκτρα με την ίδια άνεση και δεξιότητα, κάτι που ίσως λίγοι γνώριζαν!

Στο κοινό εντόπισα πολλούς μουσικούς από τη Θεσσαλονίκη και ιδίως κιθαρίστες,οι οποίοι
παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι το ίνδαλμα τους.
Τον Richie πλαισίωσαν ο μπασίστας Dylan Wilson και ο ντράμερ Mike Bennett,οι οποίοι δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους και μας παρουσίασαν με αντίστοιχα solos τις δικές τους ικανότητες. Ο Kotzen σ' όλη τη διάρκεια του live ήταν σεμνός στις κινήσεις του και δεν αναλώθηκε σε λόγια.

 

 

Άφησε να μιλήσουν τα τραγούδια του και απλά ευχαρίστησε.Η ιδιαίτερη όμως τεχνική του
να παίζει ηλεκτρική κιθάρα χωρίς πένα και ταυτόχρονα να βγάζει blues λυγμούς,δεν άφησε κανέναν ανεπηρέαστο και το χειροκρότημα ήταν θερμό.

Μετά τη λήξη της συναυλίας,αρκετοί ήταν αυτοί που περίμεναν τον Richie για μια φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο,αλλά δυστυχώς δεν μας έκανε τη χάρη.Κρίμα γιατί μ' αυτόν τον τρόπο θα τελείωνε ιδανικά η βραδιά. Όπως και να χει έκλεισε ουσιαστικά η φετινή σαιζόν των μεγάλων συναυλιών στους κλειστούς χώρους με τον καλύτερο τρόπο!Από Σεπτέμβριο πάλι με υγεία!

 

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Δημήτρης Καραγεωργίου

 

 

 

 

Comments