Ανταπόκριση: RIOT V – Power Crue στο Κύτταρο

Οι RIOT ή RIOT V όπως είναι πια το όνομά τους μετά το θάνατο του Mark Reale,​ είναι μια από τις μακροβιότερες και πιό συνεπείς μπάντες του metal.Στην πολύχρονη παρουσία τους μας έχουν χαρίσει δίσκους και τραγούδια διαμάντια,διαχρονικά και αξέχαστα.

Έτσι η χθεσινή τους παρουσία στο Κύτταρο αποτελούσε πόλο έλξης,για αρκετούς όπως αποδείχτηκε τελικά.

Μαζί τους θα εμφανιζόταν μια από τις παλιότερες και πιό τίμιες μπάντες της ελληνικής σκηνής,οι POWER CRUE

 

'Ετσι κάποια στιγμή,κι ενώ ο κόσμος δυστυχώς είναι ακόμα λίγος(μην το ανοίξω πάλι το στόμα μου...),επί σκηνής βρίσκεται η  ελληνική πεντάδα.

 

 

 

 

 

Για πολλοστή φορά απέδειξαν γιατί αντέχουν στο χρόνο και γιατί χαίρουν της εκτίμησης του κοινού.Ατόφιο,απλό και σταράτο metal,χωρίς φανφάρες,στολίδια και "πόζα"...από την αρχή μέχρι το τέλος του set ήταν δυνατοί,με πολύ καλή σκηνική παρουσία και επαφή με τον κόσμο.Ακούσαμε στο λιγοστό σχετικά χρόνο που είχαν αρκετά αγαπημένα κομμάτια από όλες τις περιόδους τους.Πρωτοτύπησαν,αφού σπάνια κάνουν διασκευές στις ζωντανές εμφανίσεις τους,παίζοντας και το "Riding the storm" των RUNNING WILD, ανεβάζοντας ακόμα πιό πολύ τη διάθεση του κοινού.

Το τελευταίο τους κομμάτι,το "Stay heavy"  το αφιέρωσαν στο παλιό τους μέλος,τον Γιώργο Ροδόπουλο και στον Mark Reale,που δυστυχώς και οι δύο δεν είναι πια μαζί μας ...

Γενικά η εμφάνισή τους ήταν η αναμενόμενη και κινήθηκε πάλι σε υψηλά επίπεδα.Το μόνο αρνητικό,που σχολίασαν και άλλοι,ήταν ότι η ένταση ήταν σε κάποια σημεία πολύ δυνατά με αποτέλεσμα να χάνονται κάπως οι κιθάρες,αλλά αυτό με τίποτα δεν αλλάζει τη θετική εικόνα της εμφάνισής τους.

 

Και μετά από την αποχώρησή τους και τις απαραίτητες αλλαγές επί σκηνής φτάνει η ώρα για τους RIOT V!!!

Πριν ανέβουν στη σκηνή η θήκη της κιθάρας του Mark Reale  έχει τοποθετηθεί μπροστά μας και μας θυμίζει τη σημαντική αυτή απώλεια,όχι ότι μπορεί εύκολα να ξεχαστεί έτσι κι αλλιώς...

 

 

 

Και ήρθε η ώρα να ξεδιπλωθεί μουσικά μπροστά μας η υπέροχη ιστορία της αγαπημένης μπάντας.Ήδη ήταν γνωστό ότι το setlist θα ήταν χορταστικό με 19 τραγούδια και απέμενε πια να δούμε πως θα αποδίδονταν από τη νέα μορφή της μπάντας.Κάθε αμφιβολία,ανησυχία η προκατάληψη καταρρίφτηκε με τον πιό όμορφο τρόπο.Μπήκαν με τα χίλια και έτσι συνέχισαν στο σχεδόν ένα δίωρο που έπαιξαν.

Τα ακούσαμε όλα,από το πιό παλιό τους έως και ένα ολοκαίνουργιο εξαιρετικό τραγούδι,το "Metal warrior"  που θα περιέχεται στον νέο τους δίσκο.Όλη η μπάντα,παλιοί και νέοι απέδωσαν εξαιρετικά.Οι Mike Flyntz και Don Van Stavern έχουν δώσει πια εδώ και πολλά χρόνια τα διαπιστευτήριά τους και κρατούν ψηλά τον πήχυ της μπάντας,ο "νέος" Frank Gilchriest (VIRGIN STEELE, LIEGE LORD) στα ντράμς ήταν πραγματικός ογκόλιθος και ο επίσης νέος Nick Lee στη άλλη κιθάρα δικαίωσε την επιλογή της μπάντας και κυρίως του Mike Flyntz  ο οποίος ήταν δάσκαλός του για 8 χρόνια.

 

 

 

 

Όσο για τον Todd Michael Hall (BURNING STARR, REVERENCE) στα φωνητικά,ό,τι και να πείς θα είναι λίγο.Άψογος από κάθε άποψη,τόσο ερμηνευτικά,δείχνοντας τις ικανότητές του ακόμα και στα πιό δύσκολα μέρη,όσο και σαν frontman αφού είχε μοναδική επαφή με το κοινό,συνομιλούσε,αστειευόταν,κυρίως για το t-shirt που φόραγε και το οποίο δεν ήταν και το πιό heavy,(αλλά τα ράσα δε κάνουν τον παπά),είχε κέφι και δύναμη.

Κάποια στιγμή το show φτάνει στο τέλος,αποχωρούν και αναμένουμε εναγωνίως το encore,το οποίο έρχεται να μας αποτελειώσει ευχάριστα με τα "Warrior" & "Thundersteel"  με όλο τον μόσμο να τραγουδάει,όπως έκανε και σε πολλά άλλα τραγούδια μέχρι εκείνη τη στιγμή.Η μπάντα πάει να αποχωρίσει οριστικά αλλά κοινό και διοργανωτές δε την αφήνουν,όλοι θέλουν κι άλλο και οι Riot V δε τους χαλάνε χατήρι,και μη έχοντας έτοιμο άλλο τραγούδι ξαναπαίζουν το "Fight or fall" και κάπως έτσι φτάνουμε στο τέλος μιας πραγματικά υπέροχης βραδυάς απ'όλες τις απόψεις.

 

Ένα από τα πιό τίμια και δυνατά live περνά στο παρελθόν έχοντας αποζημιώσει πλήρως όσους βρέθηκαν εκεί και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και συναισθήματα.Είχα καιρό να δω τον κόσμο να είναι τόσο ενθουσιασμένος αλλά και τόσο συναισθηματικά φορτισμένος σε μερικά σημεία και αυτό σημαίνει πολλά για ένα live!

Συγχαρητήρια και στις μπάντες και στον κόσμο αλλά και στους διοργανωτές για την επιλογή τους και την άρτια διοργάνωση.

 

Για το Rock Overdose,Πάνος Warlord Μπούγαλης

 

Photos & videos by Πάνος Warlord Μπούγαλης

 

 

 

 

 

 

 

Comments