Ανταπόκριση: Rise Evolve – An Evening in Memory of Makis Tsamkosoglou (Mother Of Millions κ.ά.) @ Fuzz, Αθήνα (18/10/2019)

Είναι, βλέπετε, κάποιες φορές που δύσκολα μπορείς να περιγράψεις αυτό που βιώνεις σε συναυλιακό επίπεδο. Ένα τέτοιο ήταν το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου. Πέντε ονόματα της ελληνικής σκηνής, με ιερό σκοπό, μαζεύτηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη και το έργο του Μάκη Τσαμκόσογλου και με τη βοήθεια του κοινού να βοηθήσουν οικονομικά την οικογένειά του.

Καταλαβαίνετε ότι μικρή σημασία έχει να αναφέρουμε σκηνικές παρουσίες, να εστιάσουμε στον καλό ήχο ή στην εμφάνιση της κάθε μπάντας. Όλοι δώσανε το κάτι παραπάνω, σεβάστηκαν το σκοπό, τον κόσμο και τους οικείους του Μάκη που ήταν παρόντες, τιμώντας με το υλικό τους τη μνήμη του. Οι Poem με το progressive metal/ rock τους και με κεντρικό σύνθημα το Rise Evolve, σε έναν χώρο που γέμιζε γρήγορα, ανέλαβαν το ζέσταμα. Από το εναρκτήριο “False Morality” φτάσαμε στο “Euthanasia” και από εκεί…

Setlist:

  1. False Morality
  2. My Own Disorder
  3. Four Cornered God
  4. Euthanasia

 

 

…στο “Rememory” των Need, των έταιρων προοδευτικών, που για μισή ώρα κι αυτοί με τη σειρά τους βασίστηκαν στο “Hegaiamas - A Song For Freedom”, προσφέροντας ένα υπερτεχνικό μουσικό θέαμα, με τον βιρτουόζο Ravaya να μαγνητίζει το κοινό με το παίξιμό του.

Setlist:

  1. Rememory
  2. Alltribe
  3. Tilikum
  4. Mother Madness

 

 

Σειρά των ολοένα ανερχόμενων Playgrounded. Κινούμενοι σε παρόμοιο ύφος με τις δύο προηγούμενες μπάντες, όντας αρκετά heavy και με ήχους που συνδυάζουν το μοντέρνο metal με την electronica, ξεκίνησαν με το “Mute” και συνέχισαν με άλλες 4 συνθέσεις από το προ-διετίας “In Time With Gravity”.

Setlist:

  1. Mute
  2. Rotterdam
  3. The Stranger - Pt. 2 Killing
  4. Waves
  5. Crossing

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, νύχτα και εσωτερικός χώρος

 

Universe 217 στη συνέχεια, για ελληνικό, αργόσυρτο doom metal μέσω των “Harm” και “Rest Here”. Οι υπόλοιπες 4 συνθέσεις ήταν νέες κι ακυκλοφόρητες, κάτι σαν έκπληξη για το κοινό.

Setlist:

  1. Harm
  2. Intentions
  3. Furious
  4. Rest Here
  5. Mind
  6. Better

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

 

Τέλος, οι Mother Of Millions, η μπάντα με την οποία μεγαλούργησε ο Μάκης, θα έκλειναν τη βραδιά μέσα σε αποθέωση και συγκίνηση. Ήδη από το εναρκτήριο “Anchor” η ατμόσφαιρα ήταν βαριά. Καθηλωτικός φωτισμός, ήχος-διαμάντι και συγκλονιστικός Προκοπίου στα αγαπημένα “Silence”, “Amber” και “Rome”. Τα μέρη του Μάκη στα πλήκτρα ανέλαβαν ο Οδυσσέας και ο Αντώνης (πληκτράς των Need), βοηθώντας τους Mother Of Millions να αποδώσουν το τεχνικό κι ενίοτε εναλλακτικό prog rock/ metal τους, με ατμοσφαιρικά και indie στοιχεία. Έκπληξη αποτέλεσε το κλείσιμο με τη διασκευή στο “Wish You Were Here”, ολοκληρώνοντας μια νύχτα που έτυχε μεγάλης απήχησης, καθώς το κοινό στήριξε μαζικά το εγχείρημα αυτό. Για το Μάκη.

Setlist:

  1. Anchor
  2. Silence
  3. Amber
  4. Rite
  5. Soma
  6. Collision
  7. Spiral
  8. Rome
  9. Artefact
  10. Wish You Were Here

 

 Για το Rock Overdose,

Μιχάλης Τσολάκος, Χριστίνα Κατσαρού

Comments