Ανταπόκριση: Rock In Dio – Vol. 8 @Κύτταρο, Αθήνα (14/04/2018)

Δεν είναι συναυλία, είναι γιορτή. Δεν είναι μια ακόμα ζωντανή εμφάνιση των Rock 'n' Roll Children, είναι θεσμός. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να ξανακούσεις τα τραγούδια του αγαπημένου μας Ronnie James Dio με τη συμμετοχή πολλών φίλων και μουσικών! Είναι ό,τι αρτιότερο κυκλοφορεί στην παγκόσμια μουσική σκηνή και σχετίζεται με την κληρονομιά του μεγάλου Κοντού. Να το ξαναγράψω; Ό,τι αρτιότερο ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Βαρύγδουπη δήλωση ναι, αλλά με πλήρη συναίσθηση των γραφομένων μου.

 

Σάββατο 14 Απριλίου στο Κύτταρο της Ηπείρου 48 & Αχαρνών, ανήμερα των 30ών γενεθλίων μου, για 8η συνεχόμενη χρονιά γιορτάσαμε τη δισκογραφία και το μουσικό έργο της κορυφαίας φωνής του metal σύμπαντος με την ετήσια φιλανθρωπική συναυλία της ελληνικής hard rock και heavy metal σκηνής. Όλα τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης, έγιναν δωρεά στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία "Το Εργαστήρι".

 

Περί τους 800 νοματαίους, λοιπόν, μαζεύτηκαν ξανά και δημιούργησαν την καλύτερη ατμόσφαιρα για την έναρξη του προγράμματος των Rock 'n' Roll Children και των πολλών και αξιόλογων καλεσμένων τους. Sold out ξανά, η ώρα 9.30 και φύγαμε… Με το που μπήκα στο χώρο ακούγονταν οι πρώτες νότες της ευχάριστης έκπληξης που ακούει στο όνομα “Sunset Superman”, το οποίο έκλεισε τα 31 του χρόνια. Ορεξάτη η μπάντα, με καλό ήχο και ένα ταξίδι 4,5 ωρών μόλις ξεκινούσε.

 

Ακούστηκαν οι κλασσικοί σούπερ υπερύμνοι όπως τα “Children of the Sea”, “The Mob Rules”, “Stargazer”, “Holy Diver”, “Gates of Babylon”, το αγαπημένο μου “Man on the Silver Mountain”, το “Tarot Woman”, η αιώνια μπαλάντα που σκορπά συγκίνηση “The Temple Of The King”, το “Falling Off the Edge of the World” (και πολλά πολλά άλλα) και κάποιες, ας πούμε, εκπλήξεις (καλοδεχούμενες πάντα) όπως τα “Night People”, “All the Fools Sailed Away”, “Catch the Rainbow” και “Don't Talk to Strangers”.

 

Μου άρεσε ιδιαίτερα και φέτος η εκτέλεση του “Kill the King”, όπως και του “We Rock” με τη συμμετοχή του Δημήτρη Νάπα (SIRIOUS, REPENTLESS - Slayer Tribute Band) στην κιθάρα. Τις εντυπώσεις έκλεψε σίγουρα ο τεράστιος Kevin Goocher (ex-OMEN) στα φωνητικά, που ταξίδεψε από Αμερική για να τραγουδήσει δυό κομμάτια μόνο, έστω κι αν κάτι ξέχασε στο “Rainbow in the Dark” και αμέσως μετά έβαλε τα γέλια. Είναι τέτοια η φωνάρα του, στα 55 του παρακαλώ, που προκαλεί δέος και σεβασμό.

 

Όλοι οι καλεσμένοι ήταν εξαιρετικοί, με τον Στέλιο Μαγαλιό (SOBER ON TUXEDOS), την Έλενα Στατηγοπούλου (FRAGILE VASTNESS), το Δημοσθένη Ντόβα (NORTHWIND, HERITAGE) και το Ρωμανό Κοντολέφα (SOUNDTRUCK) να μου κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση με τις φωνές τους και την Κατερίνα Παπαδάτου, Μαριλένα Πλίτση και Στέργιο Cozy (DEAD OR ALIVE BAND - Bon Jovi Tribute) σε πλήκτρα και τύμπανα αντίστοιχα, χωρίς να θέλω να αδικήσω ΚΑΝΕΝΑΝ μουσικό που τα πήγε περίφημα σε όποιο τραγούδι κλήθηκε να συμμετάσχει.

 

Η ώρα κυλούσε ευχάριστα, η εξυπηρέτηση στα μπαρ ήταν ταχύτατη παρά την πολυκοσμία και ο εξαερισμός, για μια ακόμα φορά, άξογος. Ακούγονται οι πρώτες νότες του “Die Young” και, παρότι είναι περασμένα μεσάνυχτα, οι αντοχές και η διάθεση δεν εγκαταλείπουν τους Rock 'n' Roll Children. Ο Γιατρός ανεβάζει ρυθμούς και ο Παπανικολάου αποδίδει με σεβασμό και με το δικό του ‘χρώμα’ το τραγούδι.

 

Η ώρα κοντεύει 1.30 και οι δυνάμεις μου αρχίζουν να με εγκαταλείπουν απότομα, λόγω της συνεχούς ορθοστασίας. Τα 45 λεπτά που απομένουν φαίνονται βουνό, μερικοί αποχωρούν δειλά δειλά, η πλειοψηφία όμως επιμένει να καταναλώνει μπύρες και ποτά υπό τους ήχους του αθάνατου Ronnie James Dio. Η προσωπική ευχαρίστηση που αισθάνομαι κάθε χρόνο στο Rock In Dio είναι ανεκτίμητη. Μακάρι και του χρόνου να μπορέσουμε άπαντες να στηρίξουμε το όλο εγχείρημα…for Ronnie and for the children !!!

 

 

 

Για το Rock Overdose,
Μιχάλης Τσολάκος

 

 

Comments