Ανταπόκριση: Rock N’ Roll Children, Saints & Sinners @Temple, Αθήνα (26/1/2019)

Μπορεί να είναι λίγες οι φορές που οι Rock N' Roll Children εμφανίζονται ζωντανά, εκτός της ετήσιας φιλανθρωπικής γιορτής τους στο Κύτταρο, αλλά όταν συμβαίνει αυτό, ειδικά και με τους εκλεκτούς καλεσμένους που τους συνοδεύουν, τότε πάντα γίνεται μία μεγάλη μάζωξη με καλές μουσικές από αθάνατους δίσκους του παρελθόντος. Έτσι και αυτό το Σαββατόβραδο, οι Rock N' Roll Children μαζί με τους Saints & Sinners υπόσχονταν μια νύχτα με μπόλικο hard rock, metal και κλασσικό rock n’ roll παλαιάς κοπής.

Έναρξη στις 9.30, στο Temple στο Γκάζι, το οποίο (παραδόξως) πρώτη φορά επισκέφθηκα, με τους Saints & Sinners, το ελληνικό tribute στους Whitesnake. Έχοντας δει ζωντανά για τελευταία φορά τον David Coverdale και την παρέα του πριν 8 χρόνια, η επιθυμία του να ακούσω ξανά συνθέσεις των Εγγλέζων hard/ hair/ glam rockers επί σκηνής ήταν μεγάλη. Και ευτυχώς δικαιώθηκα, διότι οι Saints & Sinners μέσα σε μιάμιση ώρα σκάναραν την δισκογραφία των Λονδρέζων rockstars, παίζοντας πολλά και αθάνατα όπως τα “Fool For Your Loving”, “Ready An' Willing”, “Guilty Of Love”, “Slow An' Easy”, “Looking For Love”, “The Deeper The Love” και διάφορα ακόμα. Ο Τσίγκος είχε πάρει θέση από νωρίς στα αριστερά της σκηνής για ένα μαραθώνιο για εκείνον live. O ήχος και ο φωτισμός τους ήταν άψογα, θυμίζοντας μια πραγματικά επαγγελματική μπάντα. Εξάλλου, όλοι τους είναι άψογοι μουσικοί και με τα προσωπικά τους συγκροτήματα, έχοντας εμπειρία και όρεξη.

 


Μοναδική δυσάρεστη στιγμή ήταν εκείνη που ο “γιατρός” μας ανακοίνωσε το θάνατο του Lee Kerslake, κάτι που δεν επιβαιβεώνεται ακόμα, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, αλλά είχε κυκλοφορήσει σαν φήμη στο διαδίκτυο. Ο λόγος που αναφέρεται είναι διότι οι Saints & Sinners, όντας σίγουροι για το θάνατο του ντράμερ, διασκεύασαν εκτάκτως το “The Hanging Tree” (αν δεν κάνω λάθος) των Uriah Heep από το “Firefly”. Όποια κι αν είναι η πραγματικότητα, ο Lee 'The Bear' Kerslake περνάει δύσκολες ώρες και ο καρκίνος του είναι σε προχωρημένο στάδιο. Περαστικό να είναι ευχόμαστε όλοι. Η τελευταία τριάδα κομματιών ήταν και η ιερή, καθώς ακούστηκαν τα “Don't Break My Heart Again”, “Here I Go Again” και “Still Of The Night”, δημιουργώντας ντελίριο και κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την εμφάνιση των Saints & Sinners.

Μικρό διάλειμα και οι μηχανές στο φουλ για Rock N' Roll Children. Ήταν η πρώτη φορά που έδινα το παρόν σε “κανονική” συναυλία τους, πέραν του Rock in Dio κάθε Μάιο, αλλά η ποιότητα παρέμεινε σταθερή. Rainbow, Black Sabbath, Dio και η τεράστια δυναστεία του θρυλικού κοντού, αποτυπώθηκε ξανά με τον καλύτερο και αρτιότερο δυνατό τρόπο στο τεράστιο ρεπερτόριο, 27 κομματιών και τρεις ώρες μουσικής, των Rock N' Roll Children. Λίγο μετά τις 11 ξεκίνησαν με το “Lady Evil” και το πάρτυ στήθηκε.

 

 

Πολλές οι συγκινήσεις της βραδιάς, όπως ξεχωριστές και οι συμμετοχές. Πρώτος ήταν ο Στέφανος Ζαφειρόπουλος των False Coda στο μικρόφωνο. Ερνήνευσε το “Gates of Babylon” και έδωσε αληθινό ρεσιτάλ στο λατρεμένο “Man on the Silver Mountain”. Στα μέσα του προγράμματος ήταν η σειρά του τραγουδιστή των μεγάλων Spitfire, Τάσσου Κροκόδειλου, να ηγηθεί στα “Kill the King” και “We Rock”, ενώ προς το τέλος ανέβηκε στη σκηνή η Maxi Nil, frontwoman των Jaded Star, Visions of Atlantis, Elysion και On Thorns I Lay για όσους θυμούνται. Η Μάχη χάρισε την πανέμορφη φωνή της στα “The Last in Line” και “All the Fools Sailed Away”, κάνοντας όλο το Temple να τραγουδάει μαζί της και δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στον Γιάννη Παπανικολάου να παίρνει τις ανάσες του.

Από άλλες επιτυχίες, το “The Temple Of The King” παίχτηκε σε ένα πιο heavy τόνο, ενώ από τα τελευταία που ακούστηκαν, ξεχώρισαν τα “Falling Off The Edge Of The World”, “Die Young”, η μπαλάντα του “Catch The Rainbow” και φυσικά το αιώνιο “Heaven and Hell” που έκλεισε και τη συναυλία μετά τις 2 τα ξημερώματα. Για μία ακόμα φορά ο Ronnie James Dio θα ένιωσε περήφανος που τιμήθηκε η κληρονομιά του και περιμένουμε το Μάιο από τώρα.

 

 

Για το Rock Overdose,
Μιχάλης Τσολάκος
Φωτογραφίες: Xριστίνα Κατσαρού

 

 

Comments