Ανταπόκριση: ROCKWAVE FESTIVAL 2018 – ARCTIC MONKEYS, Alt-J, Miles Kane, κ.α. @ Terra Vibe, Μαλακάσα (06/07/2018)

6 Ιουλίου… Η πολύ-αναμενόμενη ημέρα είχε πλέον φθάσει και οι ίδιοι κατηφορίζαμε τα μονοπάτια πoυ οδηγούν στο Terra Vibe Park γεμάτοι ανυπομονησία και προσδοκίες για ένα από τα πιο περιβόητα επερχόμενα event για το 2018!

 

Πρώτοι στο stage οι Core The Band! Σε alternative διαθέσεις, εκτέλεσαν τόσο δικό τους υλικό όσο και διασκευές, πάντοτε σε εξαιρετική επικοινωνία με το κοινό, παρά τη δυσκολία που επέφερε η ώρα εμφάνισης αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες.
Τους Core The Band στη σκηνή διαδέχτηκαν οι Get Well Soon! Οι ποικίλες επιρροές στη μουσική τους, οι οποίες κυμαίνονται από την κλασσική έως τη folk και την electro, προσέγγισαν σημαντικά το ενδιαφέρον του κοινού, σε μια performance που διήρκησε σχεδόν μια ώρα.

 

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.

 

Και…next on stage: MILES KANE! Φυσικά, ο Kane δεν θα μπορούσε να λείπει από το συγκεκριμένο live δεδομένου της φιλίας και της μουσικής του συνεργασίας με τον Turner. Ο Miles Kane και η μπάντα του, σε μια άρτια, δυναμική performance συνολικής διάρκειας 60 λεπτών, κατάφεραν να ξεσηκώσουν το κοινό το οποίο συμμετείχε χορεύοντας και τραγουδώντας τα γνωστά hits όπως το “Don’t Forget Who You Are”και το “Come Closer” αλλά και διασκευές όπως το πασίγνωστο “Hot Stuff”. Ο Miles Kane ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της μπάντας του και το ελληνικό κοινό και εγκατέλειψε το stage προαναγγέλλοντας την επερχόμενη εμφάνιση των Alt-J και Arctic Monkeys. (Ωστόσο, φημολογείται ότι δεν θα ήταν η τελευταία φορά που θα τον βλέπαμε on stage!)

 

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.

 

Λίγη ώρα αργότερα, ενώ τα φώτα και τα σκηνικά είχαν πλέον στηθεί, το «φαινόμενο» Alt-J κυριολεκτικά κατέλαβε τη σκηνή! Αν αξίζει να παραδεχτείς για έναν λόγο τη συγκεκριμένη μπάντα, είναι το γεγονός ότι παρά τα τόσα τεχνικά μέσα που αξιοποιεί μουσικά, η ποιότητα της performance της on stage είναι ανάλογη και ίσως ξεπερνά εκείνη των δίσκων της! Η φανταστική τους εμφάνιση συνεπήρε το κοινό το οποίο τραγουδούσε δίχως σταματημό τα πασίγνωστα “In Cold Blood”, “Tesselate”, “Matilda”, “Taro”, “Left Hand Free” και το δικό τους farewell song…”Breezeblocks”!

 

 

Τα φώτα έσβησαν, η σκηνή ξεστήθηκε και στήθηκε πάλι από την αρχή και όλοι μας οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι νιώσαμε κάποια μικρά “goosebumps” όταν το σκηνικό “MONKEYS” φωτίστηκε για πρώτη φορά…

Μετά από ένα μικρό ορχηστρικό του “Claire de Lune” του Debussy και ενώ το κοινό είχε αρχίσει ήδη να ζητοκραυγάζει… Οι Arctic Monkeys εμφανίστηκαν στο stage «λουσμένοι» από το χειροκρότημα και τους πανηγυρισμούς! “Four out of Five”, το πρώτο τους κομμάτι, προερχόμενο από τον πιο πρόσφατο τους δίσκο που κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες, στο οποίο μπορούσες να ακούσεις ξεκάθαρα τις φωνές του κοινού σε συχνότητες που πλησίαζαν έως ένα βαθμό εκείνες της μπάντας! Ο ήχος τους ποιοτικά πέρα από εξαιρετικός, η σκηνική τους παρουσία ανεπανάληπτη… Δεν είναι άδικος ο χαρακτηρισμός που τους αποδόθηκε ως μια από τις καλύτερες σύγχρονες rock μπάντες της εποχής μας! Το ρεπερτόριο συμπεριελάμβανε κομμάτια από όλους τους τους δίσκους, και παρά το γεγονός ότι οι Monkeys φημίζονται για τον πολυμορφικό χαρακτήρα τους από τον ένα δίσκο στον άλλο, η ροή ήταν εκπληκτική! Αν και κατά βάθος κανείς δεν το πίστεψε, οι Arctic Monkeys χαιρέτησαν το κοινό και άφησαν τη σκηνή, ωστόσο, σύντομα επέστρεψαν για ένα φανταστικό Encore τριών κομματιών- το ένα καλύτερο από το άλλο! Στο “Star Treatment” το Terra Vibe φώτισε από τα χιλιάδες χέρια με κινητά που σηκώθηκαν στον αέρα θυμίζοντας αναπτήρες… Στο Arabella χορέψαμε και τραγουδήσαμε δίχως σταματημό… Και τέλος στο 505, ο Turner έκανε team up με τον Kane στο stage και ανάψανε κυριολεκτικά φωτιές! Σε μια από τις πιο άρτιες, ποιοτικές και γεμάτες ενέργεια performances που έχουμε βιώσει «συναυλιακά», οι Arctic Monkeys απέδειξαν γιατί τους αξίζει να βρίσκονται δικαιωματικά στην κορυφή του κόσμου!

 

 

Συνολικά, μια συναυλία-ορόσημο στο χρονικό των ελληνικών συναυλιών, μια εξαιρετική διοργάνωση και πάνω απ’ όλα μια μοναδική βραδιά που θα θυμόμαστε και για την οποία θα μιλάμε για πολλά χρόνια! Ελπίζουμε να μας επισκεφθούν σύντομα εκ νέου, όλοι τους! Until the next one…

 

 

ARCTIC MONKEYS Setlist:
Four Out of Five
(Followed by Brianstorm false start)
Do I Wanna Know?
Brianstorm
Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair
Crying Lightning
The View From the Afternoon
Teddy Picker
She Looks Like Fun
Tranquility Base Hotel + Casino
Do Me a Favour
Cornerstone
Why'd You Only Call Me When You're High?
Knee Socks
One Point Perspective
Pretty Visitors
I Bet You Look Good on the Dancefloor
R U Mine?
Encore:
Star Treatment
Arabella
505 (with Miles Kane)

ALT-J Setlist:
Deadcrush
Fitzpleasure
Something Good
The Gospel of John Hurt
In Cold Blood
❦ (Ripe & Ruin)
Tessellate
Every Other Freckle
Bloodflood
Matilda
Dissolve Me
Pleader
Taro
Left Hand Free
Intro (An Awesome Wave)
3WW
Breezeblocks

 

 

Για το Rock Overdose,
Ελπίδα Βουνζουλάκη (Hope Vnz)
Φωτογραφίες: Ιωάννης Λιβανός (JohnMetalmanPhotography/)

 

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.

Comments