Ανταπόκριση: ROTTING CHRIST, Dementia @ Cine Studio, Ηράκλειο Κρήτης (8/4/17)

 

Λίγες είναι οι φορές που μία μπάντα κάθε φορά και που τη βλέπεις live γίνεται και καλύτερη!

 

Με τη πάροδο του χρόνου αυτό είναι συνήθως μη εφικτό, εκτός ίσως από τους Rotting Christ, ενός συγκροτήματος που παρακολουθώ τις live εμφανίσεις του από το 1995 και συνεχώς όλο γίνονται και καλύτεροι!!

 

Μα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

 

Καλή η επαρχία ιδιαίτερα στις μέρες μας, αλλά όταν ζεις σε αυτήν στερείσαι βασικά στοιχεία ηδονής, όπως το να παρακολουθήσεις ένα συγκρότημα που σου αρέσει ας πούμε!

 

Παρολ' αυτά υπάρχει μια σχετική πρόοδος, οπότε όταν ακούς πως για παράδειγμα οι Rotting Christ θα επισκεφθούν το τόπο σου, δε το πολυσκέφτεσαι.. πας!

 

Μαζί με τους Dementia ένα τοπικό τριμελές συγκρότημα από το Ηράκλειο, μας έδωσαν τα μυαλά στα κάγκελα!!

 

Οι Dementia άνοιξαν τη συναυλία με τα μελωδικά death metal κομμάτια τους και με το παρεΐστικο μα αληθινό κλίμα που μας πρόσφεραν, κατάφεραν εύκολα να μας ζεστάνουν για τη κόλαση που θα πρόσφεραν λίγο αργότερα οι Rotting Christ!

Δυστυχώς τους Dementia δεν τους είχα ξαν' ακούσει και αν και πρόκειται για ένα σχήμα που ο ήχος τους δεν είναι και τόσο φιλικά προσκείμενος στα δικά μου γούστα, αρκετά από τα κομμάτια που έπαιξαν μου άρεσαν πραγματικά και κρίμα που όταν αναζήτησα μετά το πέρας της συναυλίας merchandise τους, αυτό δεν υπήρχε..

 

Πάντως συγκινήθηκα με τη προσπάθεια τους, διότι είναι αυτό που λέμε "true"! Καλή συνέχεια εύχομαι στα παιδιά γιατί και μπορούν και το αξίζουν!

 

Η σκυτάλη πέρασε στους Christ, που μόνο άγνωστοι δεν είναι στο νησί της Κρήτης!

 

Απλά τα έκαναν "όλα π@τ@ν@" και το κατάμεστο Cine Studio έκανε ανελέητο headbanging σε ολόκληρο το show!!

 

Επίσης το ότι μετά από πολλά χρόνια είδα τέτοιο moshing, μ' έκανε να χαρώ, να ξαναγίνω πάλι έφηβος και να νιώσω υπερήφανος που στη Κρήτη τα νέα παιδιά "το' χουν" και δε μασάνε να το δείξουν!!!!

 

Ο Sakis χώριζε τη σκηνή στα δύο, έδινε το παράγγελμα και.. πολύ ξύλο λέμε!!!

 

Δίχως να έχω στα χέρια μου το playlist της βραδιάς, να αναφέρω μερικούς από τους ύμνους που ακούστηκαν εκείνο το βράδυ.

 

Έχουμε και λέμε.. " In Yumen / Xibalba", " Archon", "Athanati Este", "After Dark I Feel", "King Of A Stellar War", "Grandis Spiritus Diavolos", "Societas Satanas" και φυσικά μετά από δύο ώρες έπους, μας δίνουν κι ένα "Non Serviam" και μας αποτελειώνουν οριστικά, κάνοντας με προσωπικά να θεωρώ το χρόνο που διήρκεσε το Live "λίγο", μιας και η πώρωση είχε φτάσει στα ουράνια, ή καλύτερα στα κατάβαθα θα έλεγα και τίποτα δεν ήταν αρκετό!!

 

Μεγάλη τύχη και εμπειρία να βλέπεις αυτή τη μπάντα live, μάλιστα θα πρόσθετα και τιμή αφού μας έχουν κάνει υπερήφανους σε όλο το πλανήτη!

 

Όσοι ήταν εκεί, απλά ήταν πολύ τυχεροί!!

 

Εις το επανιδείν! ! !

 

Heavy Metal ρεεεεεεε!!!!!!

 

 

Για το Rock Overdose,

Μιχάλης "The Lone Werewolf" Κανακουσάκης

 

 

 

 

 

 


Comments