Ανταπόκριση: ROTTING CHRIST, Vermingod, Meden Agan @Αίγλη Veso Mare, Πάτρα (19/05/2019)

 

Κατευθυνόμενος προς το συναυλιακό χώρο της Αίγλης η σκέψη μου ήταν η  εξης. "Επιτέλους ήρθε η ώρα για το πολυαναμενόμενο live". Ειδικά έπειτα από τα πρωτοφανή γεγονότα που είχαν σαν αποτέλεσμα να μην γίνει η συναυλία των Rotting Christ, Vermingod και Meden Agan στην Πάτρα στις 15 Απριλίου μετά από παρέμβαση των τοπικών αρχών. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να μπω στη διαδικασία να αναφέρω αναλυτικά τα περιστατικά που είχαν ως αφορμή την αναβολή του συγκεκριμένου live, μιας και είναι γνωστά υποθέτω σε όλους μας.

Η συναυλία ορίστηκε σε καινούργια ημερομηνία (19/5) στον ίδιο χώρο (να σας θυμίσω ότι οι πρώτες δικαιολογίες για την ακύρωση του event ήταν ότι ο χώρος είχε τεχνικό πρόβλημα). Πλέον το συγκεκριμένο live ήταν κάτι παραπάνω από μια συναυλία στα πλαίσια προώθησης του “The Heretics” για τους Rotting Christ και όχι μόνο. Όλοι όσοι νιώσαμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε να ξανασυμβεί ένα τέτοιο γεγονός ήμασταν εκεί. Αν έκανες μια μικρή βόλτα στο venue θα καταλάβαινες ότι δεν ήταν όλοι όσοι βρισκόντουσαν εκεί από την Πάτρα μόνο. Εμείς ξεκινήσαμε από Καλαμάτα, υπήρχαν άνθρωποι που ήρθαν από την Αθήνα αλλά και από τις υπόλοιπες πόλεις τριγύρω μόνο και μόνο να βροντοφωνάξουν παρών και να υψώσουν το μεσαίο δάχτυλο τους σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να μας φιμώσουν.

 

Αρχικά θα ήθελα να αναφερθώ με τα καλύτερα για τη διοργάνωση. Τόσο για την άκρως επαγγελματική στάση τους στην πραγματοποίηση του event, αλλά και στην επιμονή του να πραγματοποιηθεί η εν λόγω συναυλία, αποδεικνύοντας ότι ο μεσαίωνας και οι τακτικές φίμωσης ορισμένων προς την ελευθερία έκφρασης δεν θα περάσουν.
Ο χώρος πάρα πολύ καλός, ο κόσμος από νωρίς είχε μαζευτεί και δεν άργησε να γεμίσει σχεδόν από την πρώτη μπάντα που άνοιξε για τους Rotting Christ. Ο λόγος για τους Meden Agan που έδειξαν να κερδίζουν μεγάλο μέρος της προσοχής του κόσμου, παίζοντας υλικό από το "Catharsis", το τελευταίο άλμπουμ τους δηλαδή, αλλά και όχι μόνο.

 

Χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση τη θέση τους επι σκηνής πήραν οι πατρινοί Vermingod, οι οποίοι για 40 περίπου λεπτά έπαιξαν καλοδουλεμένο Death Metal απο τις 2 κυκλοφορίες τους και έκλεισαν με μια διασκεύη απο At The Gates, το Blinded By Fear. Είμαι σίγουρος οι Vermingod "ζέσταναν" με τον καλύτερο τρόπο το κοινό για τους Rotting Christ.

 

Ο χρόνος που μεσολάβησε πάλι ανάμεσα στις δύο μπάντες ήταν λίγος και έτσι ήρθε η ώρα για ένα από τα πιο πολύ αναμενόμενα Live στην χώρα μας, λόγω των συνθηκών που προανέφερα. Και αυτό είναι κάτι που έδειξε με τις αντιδράσεις του ο κόσμος από τα πρώτα δευτέρα της παρουσίας των Rotting Christ επί σκηνής οι οποίοι ξεκίνησαν με το "Hallowed Be thy Name".
`Αφού ο Σάκης χαιρέτησε το κοινό της Πάτρας έδωσε το σύνθημα για χαμό με το "Κατά το Δαίμονα εαυτού". Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι έχει γίνει πλέον αγαπημένο τραγούδι του κοινού και σε αυτό έγινε ο πρώτος πραγματικός χαμός.

 

Τα υπόλοιπα που διαδραματιστήκαν εκείνο το βράδυ είναι γνωστά. Οι Rotting Christ πάνω στην σκηνή τα δίνουν όλα χωρίς εκπτώσεις με ένα setlist γεμάτο αλλά και άδειο ταυτόχρονα αφού με μία τόσο γεμάτη δισκογραφία πάντα θα μένουν τραγούδια εκτός. Τελικά άφησαν εκτός τραγούδια από την μεσαία περίοδο του συγκροτήματος για να μπορέσουν να βρουν χώρο τα καινούργια τραγούδια από το “The Heretics”. Λογικό, αναμενόμενο και καλοδεχούμενο. Αφού τα καινούργια τραγούδια ταίριαξαν γάντι με τα παλιότερα με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ούτε ένα δευτερόλεπτο που ο κόσμος να μην συμμετέχει και να δυσανασχετεί. Με αποκορύφωμα το “πατροπαράδοτο” πλέον ανέβασμα του κόσμου στη σκηνή για το “Non Serviam”. Λόγο των γεγονότων που είχαν προηγηθεί το να βλέπεις ένα venue να τραγουδάει τους στίχους του τραγουδιού σαν μια γροθιά νομίζω ότι είναι η καλύτερη απάντηση στους υποστηρικτές του σκοταδισμού που προσπάθησαν να φιμώσουν τις φωνές μας .

 

 

 

Την συγκεκριμένη συναυλία στην Πάτρα οι Rotting Christ δεν θα την θυμούνται μόνο για τα γεγονότα που ανέφερα πιο πάνω αλλά και γιατί όπως ανακοινώθηκε την επόμενη μέρα ήταν και η τελευταία συναυλία του Βαγγέλη Καρζή με τους Rotting Christ ,που εκτελούσε τα χρέη του μπασίστα τα τελευταία 7 χρόνια.

Τελικά οι Rotting Christ έφυγαν νικητές και με ψηλά το κεφάλι από την Πάτρα και εμείς ζήσαμε ένα πολύ ιδιαίτερο live που θέλω να πιστεύω ότι θα είναι η αρχή ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοιες προσπάθειες ενάντια στην ελευθερία του λόγου. NON SERVIAM!

 

 

To Set List των Rotting Christ:
Hallowed Be Thy Name
"Κατά το Δαίμονα εαυτού
Fire, God and Fear
Elthe Kyrie
Apage Satana
Dies Irae
The Forest of N'Gai
Societas Satanas (Thou Art Lord cover)
Demonon Vrosis
King of a Stellar War
In Yumen-Xibalba Grandis Spiritus Diavolos
Encore: The Sign of Evil Existence
Non Serviam

 

Για το Rock Overdose
Kατσιρέας Χρήστος

Photo shooting
Λαγανάκος Πάνος

Comments