Ανταπόκριση: SCORPIONS MTV UNPLUGGED στο θέατρο ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ | 12 Σεπτεμβρίου 2013

Σείστηκε για άλλη μια βραδιά χθες στους ρυθμούς των Scorpions το κατάμεστο  θέατρο του Λυκαβητού  με τους θρύλους της ροκ να αποδεικνύουν περίτρανα πως μία φορά δεν είναι ποτέ αρκετή ! (ΕΔΩ το ρεπορτάζ της πρώτης βραδιάς: http://www.rockoverdose.gr/news_details.php?id=25759). Στη δεύτερη απο τις τρεις προγραμματισμένες τους συναυλίες στη χώρα μας στο πλαίσιο του MTV Unplugged, οι «Σκορπιοί» χάρησαν στο κοινό τους άλλη μια μουσική πανδαισία παρασύροντας το σε ένα πραγματικό ταξίδι των αισθήσεων υπο τη συνοδεία έγχορδων, κρουστών και χορδόφωνων οργάνων και βεβαίως με τη μοναδική φωνή του Klaus Meine.

Οι πόρτες ανοιξαν κι εχτές λίγο πριν τις 18.30 κι ενώ οι πρώτες “ουρές” είχαν  ήδη σχηματιστεί έξω απο την είσοδο. Οπως είχε συμβεί και την πρωτη ημέρα  ένα πλήθος οπαδών περίμενε απο νωρίς το μεσημέρι έξω απο το θέατρο προκειμένου να πιάσει μία καλή θέση όσο το δυνατόν πιο κοντά στη σκηνή.
Αν εξαιρέσουμε την προσθήκη περισσότερων θέσεων στην αρένα, δεν υπήρξε κάποια άλλη αλλαγή στο όλο σκηνικό συγκριτικά με την προχθεσινή συναυλία.


Κατα τις 20.30 οι Scorpions βγήκαν στη σκηνή για να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα : να μας ροκάρουν!!! Το σετ λιστ κινήθηκε στα ίδια πλαίσια, με τη διαφορά οτι η μπάντα ήταν πιο δεμένη απο προχθές, δημιουργόντας ελαφρώς την εντύπωση οτι η συναυλία της Τετάρτης αποτέλεσε περισσότερο πρόβα τζενεράλε. Η ενέργεια στη σκηνή ήταν διάχυτη και όλα κύλησαν ομαλά χωρίς απρόοπτα όπως συνέβη κατα τη πρώτη τους εμφάνιση (αναλυτική αναφορά στο live review που δημοσιεύτηκε εχθές). Απο τις ωραιότερες στιγμές της συναυλίας ήταν το υπέροχο σκηνικό που δημιούργησε το ελληνικό φαν κλαμπ των Scorpions κατα τη διάρκεια της μπαλάντας “Born to touch your feelings”, όταν τα μέλη του ύψωσαν προς τον ουρανό δεκάδες sparkles κουνόντας τα ρυθμικά. Στο τέλος της βραδιάς ο Klaus Meine παρακάλεσε το κοινό να παραμείνει στις θέσεις του διότι έπρεπε να επανηχογραφηθούν δύο κομμάτια στα οποία συμμετείχαν καλεσμένοι τραγουδιστές τους. Αυτά ήταν το “Rock you like a Hurricane” με το νεαρό Johannes Strate των Revolverheld και το “Wind of Change” με τον Morten Harket των A-ha, μιας και την πρώτη φορά που το ερμήνευσαν ο γνωστός τραγουδιστής καθυστέρησε να “μπει” στο κομμάτι.


Στο τέλος της συναυλίας ο κόσμος έδειχνε εξτασιασμένος, ενώ δε σταματούσε να φωνάζει με ενθουσιασμό «We want more!». Οι Scorpions κοιτάχτηκαν μεταξύ τους και μετά απο μία γρήγορη συνεννόηση ξεκίνησαν να παίζουν μία απο τις μεγαλύτερες και πολυαγαπημένες επιτυχίες τους, το “Holiday”! Ο Klaus προέπτρεπε το κοινό να τραγουδήσει μαζί του δίνοντας του κάθε τόσο το μικρόφωνο. Οι οπαδοί είχαν ανέβει πάνω στα καθίσματα τους και τραγουδούσαν με όση δύναμη και φωνή τους είχε απομείνει μετά απο το περίπου δύο ωρών σε διάρκεια σόου!  Το Θέατρο ξέσπασε σε χειροκροτήματα και οι Σκορπιοί ανανέωσαν το ραντεβού με τους φίλους τους για το Σάββατο.

Οι Scorpions απέδειξαν για άλλη μια φορά πως κάθε συναυλία τους, ακόμα και με το ίδιο σετ λιστ, μπορεί να προσφέρει πολλαπλές συγκινήσεις και εκπλήξεις! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ένα συγκρότημα παραμένει στη κορυφή για τόσα χρόνια και με το πέρας των ετών «μυούνται» στη μουσική του όλο και περισσότεροι, ενώ συνεχίζουν να γαλουχούν ολόκληρες γενιές.
Όσο για εμάς, ανυπομονούμε να τους ξαναδούμε το Σάββατο σε ένα σόου χωρίς καρέκλες στην αρένα να μας εμποδίζουν να χορέψουμε!...
 

 

Για το Rock Overdose.gr: Χρύσα Δρακοπούλου
Φωτογραφίες: Γιάννης Λιβανός

 

Comments