Ανταπόκριση: SEPTEMBER CODE –VERBAL DELIRIUM στο Κύτταρο (10/1/2014)

 Την Παρασκευή το βράδυ στο Κύτταρο απολαύσαμε τα δυο αυτά συγκροτήματα, κάνοντας υπομονή καιρό για την πολύ αναμενόμενη συναυλία...
 
.
    Πρώτοι λοιπόν βγήκαν οι September Code, ο ήχος τους σε συνεργασία με τον ηχολήπτη παράγωγο τους, ήταν απλά καλύτερος από ποτέ, καθαρός, καταλάβαινες τα πάντα, ένα ένα τα όργανα ξεχωριστά και όλα μαζί σε συνεργασία, απλά τέλειοι….
 
 
 
 
 
    Πραγματικά είναι ευλογία να μπορείς να ακούς συγκροτήματα στις μέρες μας τα oποια απαρτίζονται από άτομα μουσικούς , καθαρά μουσικούς, μέχρι και ο ντράμερ έχει γνώσεις μουσικής και δεν εννοώ μόνο ρυθμικές γνώσεις αλλά γνώσεις αρμονίας , φυσικά η παρουσία του στα back vocals διακριτική μα απολύτως απαραίτητη. Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας της μπάντας , solid παρουσία στην σκηνή, πιστέψτε με είναι ίσως από τους ελάχιστους κιθαρίστες τραγουδιστές που τον έχω δει να τραγουδά και να σολάρει μαζί.
 
    Ο δεύτερος κιθαρίστας της μπάντας που μόνο δεύτερος δεν είναι, ίσως από τους καλύτερους Έλληνες κιθαρίστες με πολύ προσωπικό ύφος και ήχο να πηγάζει από μέσα του , πραγματικά μένεις άφωνος με τον ήχο που βγάζουν τα δάκτυλα του.
 
 Προχωρώντας οφείλω να αναφέρω τον πληκτρά της παρέας, μορφή σκοτεινή αναπόσπαστο μέλος της μπάντας και όχι απλά κάποιος που γεμίζει νοτούλες.
 
   Τέλος ο μπασίστας της μπάντας εξαιρετικός σύνθετης και παίχτης τους κρατά όλους τέλεια δεμένους με τις παχιές φινετσάτες μπάσο γραμμές του.
 
    Θεωρώ ότι μια μπάντα σαν τους September οφείλουν να βγουν το συντομότερο δυνατό στην Ευρώπη να ακουστούν και να αγαπηθούν από τον ευρωπαϊκό και γιατί όχι και από τον υπόλοιπο κόσμο σε άλλες ηπείρους.
 
   Η μουσική τους κινούμενη σε progressive σύγχρονους ρυθμούς έχει ύφος πολύ προσωπικό, ξεχωρίζει αμέσως ο ήχος τους, κάτι το οποίο πηγάζει άμεσα από την ξεχωριστή προσωπικότητα του καθενός που στο σύνολο τους,  κτίζουν μια μπάντα ξεχωριστή σαν τους September Code.
 
 
 
Τώρα οι Verbal Delirium είναι μια μπάντα διαφορετική από οτιδήποτε άλλο έχουμε ακούσει και δει, τουλάχιστον στην εγχώρια σκηνή. Το καταλαβαίνεις αυτό αμέσως με το που θα βγουν στην σκηνή, έχουν τρεις πληκτράδες, μια κιθάρα, δυο φωνές, ντραμς και μπάσο.
 
    Η μουσική τους οφείλω να ομολογήσω ότι πραγματικά σου δημιουργεί εικόνες , υπάρχουν στιγμές που νομίζεις ότι ακούς κάποιο σάουντρακ ταινίας. Η δουλεία τους είναι εξαιρετική, είναι η δεύτερη φορά που τους ακούω και αυτή την φορά απήλαυσα περισσότερα κομμάτια, έτσι η εντύπωση που αποκόμισα ήταν ποιο ολοκληρωμένη.
 
    Επίσης παρόμοια με τους September Code οι Verbal Delirium απαρτίζονται από πολύ ψαγμένους μουσικούς με αναζητήσεις πολύ ξεχωριστές που δύσκολα θα σου θυμίσουν κάτι άλλο. Γεμάτες προσωπικό ήχο οι συνθέσεις τους θα μπορούσαν άνετα να κινηθούν στο εξωτερικό, το οποίο τους το εύχομαι σύντομα να γίνουν γνωστοί, γιατί στο ελλαδισταν τα νήματα συνήθως κινούνται κάτω από άλλες συνθήκες και συμφέροντα. Δεν θα αναφέρω έναν έναν τους μουσικούς γιατί ακόμα δεν γνωρίζω την μπάντα το ίδιο καλά σαν τουs September code, όμως θα κάνω μια εξαίρεση για τον μπασίστα τους ο οποίος είναι εξαιρετικός παίχτης και σύνθετης και σπουδαία παρουσία με τον ήχο του για την μπάντα.
 
    Τους ευχαριστούμε λοιπόν και αναμένουμε να τους ξαναδούμε γιατί όχι και μαζί ξανά.
 
 
Για το Rock Overdose
      Φάνης Γούλης

Comments