Ανταπόκριση: SEPTICFLESH, Scar Of The Sun, One Step From The Edge @ Stage, Ιωάννινα (20/04/2018)

Τρία χρόνια πέρασαν από την τελευταία συναυλία των SepticFlesh στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.
Οι τιτάνες της Ελληνικής Metal σκηνής, έπειτα από μεγάλη περιοδεία στο εξωτερικό, επέστρεψαν και για το ελληνικό tour. Τέταρτος από τους έξι σταθμούς στη χώρα μας ήταν τα Ιωάννινα, την Παρασκευή 20 Απριλίου. Ο κόσμος είχε ήδη αρχίσει να μαζεύεται από τις 20:00 η ώρα. Το live ήταν αναμενόμενο να κινήσει το ενδιαφέρον όλης της metal κοινότητας των Ιωαννίνων αλλά και των γύρω περιοχών. Οι Septic Flesh, μαζί με τους Γιαννιώτες One Step From The Edge και τους Αθηναίους Scar Of The Sun, δημιούργησαν μια διαφορετική metal βραδιά στα Ιωάννινα.

Πρώτοι, χωρίς πολλά πολλά, βγήκαν στη σκηνή οι One Step From The Edge, ένα σχήμα γνωστό στο Γιαννιώτικο κοινό, το οποίο προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, τόσο σε όσους τους έβλεπαν για πρώτη φορά, αλλά και σε όσους είχαν ξαναβρεθεί σε live τους. ΤΟ συγκρότημα κινείται σε melodic death/heavy metal ήχο, με συνδυασμό καθαρών και harsh φωνητικών να εναλλάσσεται σε όλα τους τα τραγούδια. Μας παρουσίασαν κομμάτια από τον πρώτο τους full-length δίσκο, ονόματι "Beneath The Surface" και ξεσήκωσαν το ήδη ανυπόμονο κοινό, αποτελώντας το ιδανικό έναυσμα για μια πολλά υποσχόμενη βραδιά.

One Step From The Edge setlist:
1. Beneath the surface
2. No more
3. Reigning Machine
4. Trip
5. From the edge
6. Waver

Στη συνέχεια, την σκυτάλη πήραν οι melodic/groove  metallers, Scar Οf Τhe Sun από την Αθήνα. Το συγκρότημα έπαιξε κυρίως κομμάτια από τον τελευταίο τους δίσκο "Ιn Flood" (2016), το οποίο πέρα από τις καλές κριτικές που έχει δεχθεί, έδειξε να το γουστάρει πολύ ο κόσμος, που τους αποθέωνε μετά το τέλος κάθε κομματιού. Με ωραία σκηνική παρουσία και αρκετά δυναμικά, οι Scar Of The Sun έδειξαν να απολαμβάνουν το κάθε λεπτό τους πάνω στη σκηνή, με πολύ χτύπημα τόσο από τη μεριά της μπάντας όσο φυσικά και από το κοινό, που πλέον είχε αρχίσει να "ζεσταίνεται" για τα καλά.

Scar Of The Sun setlist:
1. Among Waters And Giants
2. An Ill-Fated Wonder
3. Sand
4. Versus The World
5. The Truth About The Lies
6. Ode To A Failure
7. Inertia
8. Gravity


Ωστόσο, όλοι μας περιμέναμε με ανυπομονησία να βγούνε στη σκηνή οι Septicflesh. Έτσι κι έγινε, λίγη ώρα αργότερα, μετά τις απαραίτητες αλλαγές στα σκηνικά. Η στιγμή των moshpits και walls of death ήρθε. Το set τους άνοιξαν δυναμικά με την κομματάρα "Portrait Of A Headless Man", από την τελευταία τους δισκάρα, "Codex Omega". Για την επόμενη μία ώρα και 20 λεπτά ακριβώς, οι Septicflesh έσπειραν πανικό, και έκαναν πολλά κεφάλια να φύγουν απ' το χτύπημα, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει στα live τους. Φυσικά, από το set δεν θα μπορούσαν να λείπουν κλασσικές κομματάρες όπως "The Vampire From Nazareth", "Communion", "Persepolis", "Prometheus" και φυσικά το αγαπημένο όλων, "Anubis", στο οποίο η ατμόσφαιρα έφτασε στο ζενίθ της. Άψογη εμφάνιση και απόδοση από τη μπάντα, με τον Seth να δίνει πόνο στη φωνή και μπάσο, Χρήστο Αντωνίου και Psychon σε κιθάρες να μας παίρνουν τα μυαλά και μια ακούραστη μηχανή που φέρνει στο όνομα Krimh να τραντάζει όλο το μαγαζί με τις διπεταλιές του και το δυναμικό του drumming. Συνοψίζοντας, τόσο οι SepticFlesh όσο και οι δύο προηγούμενες μπάντες ήταν εξαιρετικοί και μας χάρισαν μια βραδιά γεμάτη metal που δύσκολα θα ξεχάσει το κοινό των Ιωαννίνων. Πολλά συγχαρητήρια!

SepticFlesh setlist:
1. Portrait of a headless man
2. The Vampire from Nazareth
3. Martyr
4. Prototype
5. Pyramid God
6. Enemy of truth
7. Communion
8. Prometheus
9. Lovecraft’s death
10. Persepolis
11. Dante’s Inferno
12. Anubis
13. Dark Art

Για το RockOverdose,
Χάρης Πλεξίδας
Φωτογραφίες: Γιώργος Μουζακίτης

Comments