Ανταπόκριση: SEVI – Underhill West – Defision @Nostos Live, Ξάνθη (6/5/2017)

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, εμφανίστηκαν στη μοναδική λάιβ ροκ σκηνή της Ξάνθης, 3 αξιόλογα συγκροτήματα διαφορετικών ειδών το καθένα. Η συναυλία άρχισε καθυστερημένα, στις 11:30 λόγω του τελικού ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Ελλάδας.

 

Φωτογραφία του Ιωάννης Δασκάλου.

Πρώτοι εμφανίστηκαν οι DEFISION (George Keivanidis - Guitar/Vocals
Stratos Vrachiolias - Guitar
Giannis Kaltsidis - Guitar
Periklis Epitropou - Bass Guitar
Christos Panagis – Drums)

 

Aπό την Αλεξανδρούπολη, ένα heavy metal group με ετερόκλητες επιρροές που δε μπορείς να το κατατάξεις πουθενά γιατί είναι λίγο απ’ όλα. Το POWER συναντά το DEATH που παντρεύεται και εναλλάσσεται με το SPEED και το THRASH κι όλα αυτά συναντούν το CLASSIC METAL και το PROGRESSIVE. Ένα άκρως δυνατό, δεμένο και ενδιαφέρον σύνολο, που αν συνεχίσει έτσι, και εμβαθύνει τους πειραματισμούς και το μουσικό ψάξιμο και σε άλλα ακούσματα, θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον. Ο τραγουδιστής και ο lead guitarist του συγκροτήματος μπορούν να κάνουν πολλά σε αυτόν τον τομέα. Ο πρώτος γιατί επιτυχημένα εναλλάσσει τα καθαρά και συχνά μελωδικά με τα brutal φωνητικά και ο lead guitarist με το παθιασμένο παίξιμό του κυρίως στα σόλα έδειξαν ότι ψάχνονται σε πολλά είδη μουσικής και μαζί με τους υπόλοιπους μπορούν να καταφέρουν πολλά. Πολύ καλό και σταθερό το rhythm section αλλά και ο ρυθμικός κιθαρίστας του συγκροτήματος. Θα ήθελα το συγκρότημα να εκμεταλλευτεί περισσότερο στο μέλλον τους 2 κιθαρίστες με πολλές και μελωδικές φόρμες, περάσματα και δισολίες, εναλλαγή στα σολαρίσματα και από τους 2, και μελέτη και από τους 2 κιθαρίστες, τεχνικών παιξίματος των ULI JON ROTH, ALEX SKOLNICK, TONY MAC ALPINE, ERNIE C, VERNON REID, που έχουν να τους μάθουν πολλά στο παίξιμο, στο συναίσθημα, στην ψυχεδέλεια που πρέπει να δουλέψουν και να βγάζουν στο παίξιμο τους. Έχω βαρεθεί να ακούω ελληνικές μέταλ μπάντες των οποίων οι κιθαρίστες συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον στο ποιος παίζει πιο γρήγορα, αλλά τους λείπει μαζικά το συναίσθημα, το να «μιλάει» η κιθάρα και να διηγείται από μόνη της την ιστορία των στίχων του τραγουδιού. Τα παιδιά έχουν πολύ μέλλον, αγάπη και μεράκι γι αυτό που κάνουν, έμπνευση και ταλέντο και στο χέρι τους είναι να δουλέψουν σκληρά και να καταφέρουν πολλά.

 

DEFISION – SETLIST

The fallen demon
World in chains
Another tomorrow
Paragon of Mystery
The art of psychic incarceration
Strife – TRIVIUM
Medal of honor

 

Φωτογραφία του Ιωάννης Δασκάλου.
Και μετά από τους HEAVY METALERS DEFISION, ακολούθησαν οι τοπικοί ήρωες, οι Ξανθιώτες UNDERHILL WEST - Michalis Chatzopoulos (Vocals,Guitars)

Tasos Avramidis (Drums)

Paschalis Papoudas (Bass)

Michalis Mouchlianitis (Keyboards)

Ioannis Varelidis (Sound Engineer)

 

Oι οποίοι έπαιξαν ένα χορευτικό ποπ ροκ groovy στυλ που άρεσε αρκετά παρότι το συγκεκριμένο συγκρότημα μας έχει συνηθίσει σε ένα classic rock –hard rock στυλ. Ίσως να έχουν αποφασίσει να κάνουν μια στροφή στο παίξιμο και στα τραγούδια τους σε πιο εμπορικούς groovy funky ρυθμούς. O χρόνος θα δείξει…. Στο συγκεκριμένο λάιβ, σε αντίθεση με προηγούμενα, επέλεξαν να παίξουν εμπορικά χορευτικά pop rock groovy funky κομμάτια δικά τους και διασκευές που τις απέδωσαν πολύ καλά. Το συγκρότημα πιο φρέσκο και δυνατό από ποτέ ενθουσίασε για μια ακόμη φορά το κοινό που ήρθε να τους δει και απέδειξε ότι μπορεί να αποδώσει εξίσου καλά και στις πιο rock – hard rock αλλά και στις πιο εμπορικές pop rock funky groovy στιγμές του. Είμαι σίγουρος ότι στο επόμενο λάιβ που θα κάνουν στο NOSTOS LIVE θα επιλέξουν πιο τραχύ ρεπερτόριο, rock τραγούδια για να ξεσηκώσουν ακόμη περισσότερο το κοινό τους που τους ακολουθεί και είναι πιστό και πολυπληθές. Πολύ καλοί μουσικοί όλοι, αλάνθαστοι και με πολύ καλές φωνητικές δυνατότητες όταν έκαναν backing vocal στον Μιχάλη, ο οποίος εκτός από δικηγόρος, είναι και πολύ καλός και ταλαντούχος τραγουδιστής και κιθαρίστας. Δυνατό και καλοκουρδισμένο rhythm section και πολύ καλά πλήκτρα. Θέλω στο επόμενο λάιβ τους να ακούσω σολάρισμα από έναν έναν από όλους τους, άλλα και λόγω των πολύ καλών τους φωνητικών, και να ερμηνεύσουν και οι υπόλοιποι μουσικοί από ένα τραγούδι, με τον Μιχάλη να αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την κιθάρα.
UNDERHILL WEST – SETLIST
Intro
In love
Nothing gets in my way
This love – MAROON 5
Ruby – KAISER CHIEFS
Dark necessities – RED HOT CHILLI PEPPERS
Justify my night
Uptown funk – MARK RONSON ft BRUNO MARS
Michael Jackson medley- Black or white – Billie jean- Smooth criminal
Woman
Never get down

 

Φωτογραφία του Ιωάννης Δασκάλου.
Μετά από 2 πολύ καλές ελληνικές αγγλόφωνες μπάντες εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, ήρθε η ώρα των headliners, SEVI (Sevi - vocals
Pavlin Ivanov - drums
Rally Velinov – bass
Delyan Ketipov – guitars) από την Σόφια της Βουλγαρίας. Ένα συγκρότημα που μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση, βλέποντας στην ιστοσελιδα τους στο φέισμπουκ, αλλά και στο you tube τα επαγγελματικά και πολύ προσεγμένα βίντεο κλιπ που έχουν κάνει, την απόδοση τους σε αυτά αλλά και στα λάιβ. Η φωνή της αρχηγού του συγκροτήματος πάρα πολύ καλή και με πολλά ηχοχρώματα, ζεστή, δυνατή και μεστή. Είχα την απορία αν θα απέδιδαν έτσι και στο λάιβ. Το συγκρότημα εμφανίστηκε πολύ δεμένο, σε μεγάλα κέφια με υψηλά στάνταρντς απόδοσης σε όλους τους τομείς. Πολύ καλή performer η SEVI, δεν έχει πτώση απόδοση η φωνή της σε σχέση με τα βίντεο, πολύ δεμένο, καλοκουρδισμένο rhythm section, μπάσο και τύμπανα, έδεναν μοναδικά μεταξύ τους, πολύ καλός ο κιθαρίστας κυρίως στα ακόρντα και στα ρυθμικά μέρη, λίγο βελτίωση θέλει, περισσότερη δουλειά, έμπνευση και φαντασία στα σόλο, και καλό θα είναι να έχουν και πλήκτρα στη σκηνή γιατί δένει πάρα πολύ καλά με την pop-rock-hard rock μουσική που παίζουν, και σίγουρα είναι χίλιες φορές καλύτερα το ζωντανό από το προηχογραφημένο. Παρότι έφτασαν αργά στην Ξάνθη, αν και ξεκίνησαν αργά λόγω του τελικού ποδοσφαίρου, και μολονότι παρουσιάστηκαν λίγο σφιγμένοι στην αρχή, σιγά σιγά χαλάρωσαν κι απέδωσαν πολύ καλά. Σίγουρα θα τους ξαναδούμε σύντομα στην Ελλάδα και για συναυλίες και για διακοπές.

 

SEVI - SETLIST
Intro
Run away
Limited edition
You shook me all night long - AC/DC
Born to be wild - Hinder version
Screw you, honey
One time thing
Destiny
On my own
Speed up
The battle never ends
Victim
Don't hesitate (encore)

 

Φωτογραφία του Ιωάννης Δασκάλου.
Πολύ καλός ο ήχος για άλλη μια φορά από τον μετρ του είδους, ΑΛΕΞΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, που οργάνωσε στην εντέλεια για ακόμη μια φορά ένα φοβερό λάιβ, και του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΕΛΙΔΗ, υπεύθυνο για τον πάρα πολύ καλό ήχο των UNDERHILL WEST.
Δεν μπορώ βέβαια να μην αναφερθώ στην απαράδεκτη στάση του κόσμου, στην απουσία του από λάιβ που δεν ξέρει τις μπάντες. Ο κόσμος λοιπόν πλην ελαχίστων, απήχε από το λάιβ, αρνήθηκε να πληρώσει 5 ευρώ για είσοδο για να δει 3 πολύ καλές μπάντες, προτιμούσε να είναι στο κάτω μπαρ από το να ανέβει και να … ξηλωθεί ένα τάλιρο. Βέβαια, γέμισε ασφυκτικά, σχεδόν 200 άτομα κατέκλυσαν το NOSTOS LIVE για να ακούσουν ΜΠΙΓΑΛΗ χωρίς μπάντα, προηχογραφημένη τη μουσική των τραγουδιών, με ένα μικρόφωνο και πολύ λαϊκό πρόγραμμα, με διπλάσιο εισιτήριο. Αυτοί είμαστε, δυστυχώς… Η στάση αυτή του κόσμου, επέδρασε αρνητικά και συσσωρευτικά στην ψυχολογία του συγκροτήματος, που εξαιτίας και της κούρασης και του προχωρημένου της ώρας, διέκοψε αρκετά απότομα την εμφάνιση του, εμφανώς απογοητευμένο από την πολύ μικρή προσέλευση και παίζοντας για 1 ώρα συνολικά, αντί για σχεδόν 2 που μπορούσε και ήθελε, ανεβαίνοντας ξανά για encore παίζοντας μόνο ένα τραγούδι ακόμα. Παρήγορο, το ότι, όλοι όσοι ήμασταν μέσα φωνάζαμε WE WANT MORE WE WANT MORE, αλλά και το ότι πούλησαν αρκετά CD & T-SHIRTS από το καλό, οργανωμένο και οικονομικό merchandise που είχαν. Αυτό όμως θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους, αν θέλουμε τα λάιβ στην Ξάνθη, τι λάιβ θέλουμε, και αν μας αρκεί ότι βλέπουμε αρκετές καλές μπάντες ΔΩΡΕΑΝ στις γιορτές παλιάς πόλης, στο καρναβάλι, στις γιορτές νεολαίας, γιορτές ΔΑΦΝΩΝΑ και ΝΕΣΤΟΥ. Αν αυτό θέλουμε, όλα ΔΩΡΕΑΝ, και δε μας ενδιαφέρει καθόλου να στηρίξουμε νέες μπάντες, ελληνικές και ξένες, εεε, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας και σκηνές που παλεύουν να φέρουν καλά συγκροτήματα και καλλιτέχνες είτε θα κλείσουν κι αυτές ή θα το γυρίσουν στο εμπορικό, το λαϊκό, το mainstream που πουλάνε. Τροφή για σκέψη, προβληματισμό, περίσκεψη και περισυλλογή.

 
Για το Rock Overdose,
Ανταπόκριση και φώτο
Γιάννης Νorth
Με την ευγενική παραχώρηση κάποιων φώτο από τον Αλέξη Θεοδωρίδη

 

 

Φωτογραφία του Ιωάννης Δασκάλου.Φωτογραφία του Ιωάννης Δασκάλου.Φωτογραφία του Ιωάννης Δασκάλου.Φωτογραφία του Ιωάννης Δασκάλου.Φωτογραφία του Ιωάννης Δασκάλου.Φωτογραφία του Ιωάννης Δασκάλου.Φωτογραφία του Ιωάννης Δασκάλου.Φωτογραφία του Ιωάννης Δασκάλου.Φωτογραφία του Ιωάννης Δασκάλου.Φωτογραφία του Ιωάννης Δασκάλου.Φωτογραφία του Ιωάννης Δασκάλου.Φωτογραφία του Ιωάννης Δασκάλου.

Comments