Ανταπόκριση: SLASH ft. MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORS, στο Zala Hristo Botev,Students Town, Σόφια, Βουλγαρια, 29-6-2015

Μετά από το εκπληκτικό, πολυποίκιλο σε ηχοχρώματα λάιβ των ΤΟΤΟ, είχε σειρά το βρώμικο, αλήτικο, απέριττο, δυναμικό ροκ του πρώην κιθαρίστα των GUNS'N'ROSES, Slash μαζί με τον τραγουδιστή Myles Kennedy & The Conspirators.
Ο χώρος που επιλέχτηκε να γίνει αυτό το λάιβ, σαφέστατα μικρότερος απ΄αυτόν που έγινε την προηγούμενη μέρα το λάιβ των ΤΟΤΟ, αλλά ασφυκτικά γεμάτος, σε αντίθεση με τον προηγούμενο, που δεν κατάφερε να γεμίσει. Οι ηλικίες, σαφώς μικρότερες, 20-30 άρηδες στη συντριπτική τους πλειοψηφία με παλμό, νεύρο, και αστείρευτο κέφι, χωρίς καθόλου βίαιες αντιδράσεις, που είχαν έρθει απλά για να απολαύσουν το λάιβ και να περάσουν καλά. Να σημειώσω πως το Ελληνικό κοινό είναι σίγουρα πολύ πιο παθιασμένο, εκδηλωτικό και συμμετέχει ενεργότερα στα λάιβ.
 
Η συναυλία ξεκίνησε με την Milena Slavova, μια πολύ γνωστή ρόκερ της γειτονικής χώρας, η οποία μαζί με το συγκρότημα της έπαιξαν με πολύ πάθος, δικά της τραγούδια στη βουλγαρική γλώσσα, και το κοινό ανταποκρίθηκε και συμμετείχε ενεργά σε όλα, και έδειξε ότι την αγαπάει. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στον κιθαρίστα του συγκροτήματος της, Yavor Despotov, μέλους των RAMPART, που στο λίγο χρόνο που κράτησε η εμφάνιση, έδειξε πολύ καλά στοιχεία.
 
Μετά από 30 λεπτη παύση για να αλλάξει το σκηνικό εμφανίστηκε στη σκηνή ο SLASH με το τελευταίο του, εδώ και 4 χρόνια, συγκρότημα. Ένας εκπληκτικός κιθαρίστας που είχα την τύχη να δω όταν είχαν έρθει στην Ελλάδα οι GUNS'N'ROSES, για την προώθηση του δίσκου τους, Use your Illusions 1 & 2, μαζί με την αυθεντική τους σύνθεση. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε, αλλά ο SLASH δεν άλλαξε καθόλου εμφανισιακά. Μουσικά αντίθετα, μετά από τόσες συμμετοχές και συνεργασίες, έχει εξελιχθεί πάρα πολύ, έχει ωριμάσει, και άξια κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων ροκ κιθαριστών παγκοσμίως.
 
Εκπληκτικό όλο το συγκρότημα - MYLES KENNEDY (vocals), BRENT FITZ (drums) and TODD KERNS (bass), πάρα πολύ καλός και ικανότατος και ως τραγουδιστής και ως frontman, ο Myles Kennedy, εκφραστικότατος, απολαυστικός και ο μπασίστας τους, ο οποίος απέδειξε ότι είναι σπουδαίος και ως τραγουδιστής. Για τον SLASH, τι να πρωτοπεί κανείς. Ότι δεν έχασε καμία νότα, ότι ήταν απλά ΤΕΛΕΙΟΣ, ότι στα σόλο του, έσταζαν τα δάχτυλα του, από τόνους  ιδρώτα (Sticky Fingers), ότι μας χάρισε ανεπανάληπτα σόλο γεμάτα πάθος, δύναμη, συναίσθημα, και ταχύτητα, όταν χρειαζόταν, ότι αποδείχτηκε δεξιοτέχνης και της ισπανικής και gypsy κιθάρας  ; Ότι και να πούμε γι αυτόν τον υπέροχο μουσικό και καλλιτέχνη, λίγο θα είναι. Έπαιξε τραγούδια, από όλη την καριέρα του σόλο και μη, σε ένα σόου που διήρκησε 2 ώρες και 10 λεπτά, μας άφησε όλους άφωνους με την ποιότητα, την πληρότητα και την τεχνική του και αγαπήσαμε όλοι, τον ίδιο και το συγκρότημα του.
 
Πολύ καλός και αυτός ο χώρος στη φοιτητούπολη της Σόφιας που επιλέχτηκε για τη συναυλία αν και επειδή γέμισε ασφυκτικά, η ζέστη ήταν έντονη. Ο ήχος πάρα πολύ καλός, αν και κάποιοι Βούλγαροι φίλοι μου είχαν πει ότι δε θα ήταν τόσο καλός, όσο ήταν τελικά, πολύ καλό και οργανωμένο το merchandise. Συνολικά, ήταν μια πάρα πολύ καλά οργανωμένη συναυλία.
 
 
 
 Setlist:
 
·  You're a Lie
·  Nightrain (Guns N' Roses cover)
·  Avalon
·  Standing in the Sun
·  Back from Cali (Slash cover)
·  Wicked Stone
·  Double Talkin' Jive (Guns N' Roses cover)
·  You Could Be Mine (Guns N' Roses cover)
·  Doctor Alibi (Slash cover) (Todd Kerns on lead vocals)
·  Welcome to the Jungle (Guns N' Roses cover) (Todd Kerns on lead vocals)
·  Starlight (Slash cover)
·  Beneath the Savage Sun
·  The Dissident
·  Rocket Queen (Guns N' Roses cover)
·  Bent to Fly
·  World on Fire
·  Anastasia
·  Sweet Child O' Mine (Guns N' Roses cover)
·  Slither (Velvet Revolver cover)
 
·  Encore:
·  Paradise City
 
Για το Rockoverdose,
 
Γιάννης North
 
 
 

Comments