Ανταπόκριση: SOEN, Wheel, The Price @ Gagarin 205, Αθήνα (05/09/2019)

Οι πολυαναμενόμενη live εμφάνιση τον Soen έχει λήξει και με αυτή και η αγωνία το πώς θα ακουστούν τα πολύπλοκα και αρκετές φορές φορτωμένα κομμάτια τους .Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή. Οι πόρτες άνοιξαν 20:00 ακριβός και οι πρώτοι 30 που περιμέναμε μπουκάραμε να τσεκάρουμε merch και να πιούμε καμιά μπύρα. Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι η εταιρία παραγωγής Made Of Stone Productions έχει μπει εξαιρετικά στο δύσκολο σπορ της διοργάνωσης και εκτός της εκπληκτικής δουλειάς στο να φέρνει πολλά και διάφορα σχήματα για όλα τα γούστα και τις ποιο πολλές φορές αναμφισβήτητης αξίας , είναι εξυπηρετικοί με πρόγραμμα και σοβαροί σε αυτό που έχουν αναλάβει. Και μιλώντας για ακρίβεια λίγο μετά τις 20:25 βγήκαν οι Ιταλοί The Price. Χωρίς να έχω ακούσει κάτι από αυτούς ξανά έχω να πω ότι ο τραγουδιστής ήταν τρομερός και τα 4 πρώτα κομμάτια πάρα πολύ καλά , μου θύμισαν κάτι από Adema μουσικά .Τα δύο τελευταία κομμάτια δεν είχαν καμία σχέση με τα πρώτα κομμάτια τους με μπέρδεψαν λίγο γιαυτό μένω με την εξαιρετική φωνή και τα 4 πρώτα κομμάτια που ζέσταναν το αραιό κοινό εκείνη την ώρα ιδανικά.

 

 

Οι Wheel ξεκίνησαν και αυτοί στην ώρα τους με πολύ ωραία σκηνική παρουσία και έναρξη με το “Lacking” από το δίσκο τους “Moving Backwards” .Σε σχέση με τον ήχο ξεκίνησαν με λίγα προβληματάκια που διορθώθηκαν αρκετά γρήγορα . Όπως και να έχει δεν κατάφεραν να έχουν ηχητικά την απόδοση του δίσκου όμως παιχτικά ήταν άψογοι. Τα περίπου 50 λεπτά που έπαιξαν ήταν απολαυστικοί και ευτυχώς είχε αρχίσει να έρχεται και ο κόσμος για να τους παρακολουθήσει γιατί είναι μια πραγματικά καλή μπάντα . Προτρέπω να ακούσετε το δίσκο θα εκπλαγείτε . Ο τραγουδιστής κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα και η κορυφαία στιγμή ήταν το “Vultures” που ναι μοιάζει λίγο με το “Passenger” (Deftones) αλλά δεν μας χάλασε καθόλου . Οι λάτρεις τον Karnivool , Deftones , Tool σπεύσατε να πάρετε το δισκάκι τους.

 

 

Λίγο μετά τις 22:00 βγήκαν και οι Soen με το Gagarin 205 να έχει αρκετό κόσμο αλλά όχι όσο θα περίμενα ή άξιζε η μπάντα . Δεν θα επιμείνω στην προσέλευση γιατί ίσως να παίζουν διάφοροι παράγοντες όπως ας πούμε ότι ήταν καθημερινή. Η μπάντα βγήκε με το “Covenant” κομμάτι από το τελευταίο τους άλμπουμ Lotus. Και εδώ υπήρχαν κάποια προβληματάκια με τον ήχο πιο πολύ σε σχέση με την μίξη. Ο Joel Ekelöf ήταν καταπληκτικός από την πρώτη νότα μέχρι την τελευταία νότα του live . Δεν έκανε κοιλία πουθενά δεν έφυγε πουθενά τονικά ήταν απλά τέλειος . Το δεύτερο κομμάτι “Opal” από τον αγαπημένο μου δίσκο “Lykaia” έβαλε στο νόημα το κοινό από την αρχή . Ένας πανζουρλισμός με τον κόσμο να συμμετέχει και να εμφανίζεται ζεστός από τα πρώτα τραγούδια.

 

 

Το Tellurian είχε μόνο ένα τραγούδι για εκπρόσωπο και αυτό ήταν το “Tabula Rasa”. I will fight the system. Break it down and redesign it. I don't want anything the way it's created by them. Τραγούδαγε ο κόσμος και στο βάθος πίσω από το τοίχος του o Martin Lopez έσκαγε χαμόγελα ικανοποίησης . Κάπου στη μέση σκάει ο ύμνος “Jinn” από το “Lykaia” .Εδώ κάπου χάνουμε την μπάλα αφού τραγουδώντας όλο το “μαγαζί” την υπνωτική ανατολίτικη μελωδία υπό την καθοδήγηση του Ekelöf ξαφνικά αρχίζει να παίζει ένα ρυθμό τσιφτετέλι στα drums ο Lopez κάνα δυο αρχίζουν να χορεύουν γελάσαμε λίγο γέλασε και Lopez και συνεχίσαμε ακάθεκτοι στον prog παροξυσμό . Καπάκια έρχεται το “Opponent” πρώτο κομμάτι από το “Lotus” με την απίθανη γκρούβα του να μας επαναφέρει στην τάξη . Τελευταίο κομμάτι πριν το encore το “Slithering” από το πρώτο τους άλμπουμ“Cognitive” Kataton-ιλα full το κομμάτι headbang , φωνητικάρες στο χαλαρό σημείο , headbang και τα είπαμε , ευχαριστούν και παίρνουν το δρόμο για τα backstage.

 

 

Στο encore βγαίνουν με “Savia” , “Sectarian” και κλείνουν με την κομματάρα “Lotus” και λίγο πριν της 00:00 μας αποτελειώνουν . Η η μπάντα ήταν άψογη σε όλο το live και η προσθήκη του Cody Ford δεν ξέρω αν επηρεάσει συνθετικά αλλά έχει κολλήσει τρομερά με την μπάντα .Ο ήχος θα μπορούσε να ήταν και καλύτερος όχι οτι δεν ήταν καλός αλλά είχε περιθώρια κάποιας βελτίωσης .Σε γενικές γραμμές το live ήταν απολαυστικότατο όλες οι μπάντες παίξανε άψογα και οι Soen μας αποζημίωσαν με το παραπάνω , τρομακτικές ερμηνείες πώρωση σούπερ σετ λιστ.

 

 

Και κάτι για το τέλος , δεν ξέρω πότε θα γίνουμε Ευρωπαίοι, μάλλον ποτέ, αλλά το να βγαίνεις με το λαιμό τούμπανο και τα ρούχα να βρωμάνε τσιγαρίλα δεν ξέρω πότε θα σταματήσει. Ο κόσμος δεν ήταν τόσος πολύς και ο εξαερισμός είναι αρκετά καλός στο Gagarin γιαυτό δεν βρωμάγανε και τα σώβρακα μας . Σε άλλα live παίζει να βρωμάνε και αυτά. Επιτέλους δείξε λίγο σεβασμό , αν όχι για το φίλο μεταλά που δεν καπνίζει αυτόν που ξελαρυγγιάζεται για να μην χάσει νότα 2 ώρες τώρα , ας γίνει κάτι πια αρκετά γίναμε περίγελος της Ευρώπης.

 

SET LIST
Covenant
Opal
Rival
Tabula Rasa
Lascivious
Jinn
Opponent
Lucidity
Martyrs
Slithering
-------------
Savia
Sectarian
Lotus

 

 

Για το Rock Overdose,

Χρήστος Παπαδόπουλος

Φωτογραφίες: Alekos Kat. 

 

Comments