Ανταπόκριση: SPIRITUAL BEGGARS, Full House Brew Crew, SixForNine, Drunk Motherfuckers στο Κύτταρο (11/10/2013)

Γεμάτος συναυλίες φέτος ο Οκτώβρης, επιφυλάσσει στους λάτρεις του σκληρού ήχου και όχι μόνο - πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση. Να 'μαστε λοιπόν και πάλι αυτή τη βδομάδα για τους Spiritual Beggars - στην πρώτη τους συναυλία για την φθινοπωρινή τους περιοδεία η οποία ξεκινά από την Αθήνα και το Κύτταρο, που με τόσες συναυλίες φέτος κυριολεκτικά κοντεύει να γίνει δεύτερο σπίτι μας!
 
 
 
 
 
 
  
 
Οι πόρτες άνοιξαν γύρω στις 19:00 και μία ώρα μετά πρώτοι τη σκηνή άνοιξαν οι Drunk Motherfuckers , έμπειροι στο «σανίδι», ορεξάτοι και φυσικά με . "καύσιμο" το αλκοόλ,  παρά τον λιγοστό κόσμο που είχε εκείνη την στιγμή μέσα στο Κύτταρο, δημιούργησαν μια αρκετά stoner ατμόσφαιρα, της παλιάς καλής εποχής .που εμένα μου θύμισαν ευχάριστα τους πατέρες του είδους - Kyuss (σκέτο)- , με sludge στοιχεία σε ορισμένα κομμάτια από το debut album τους ".Αnd Αlcohol for All"!
 
 
 
Σειρά είχαν οι Six For Nine (6for9), οι οποίοι στην παρθενική τους live εμφάνιση κατάφεραν από το πρώτο κιόλας κομμάτι να εντυπωσιάσουν το κοινό, το οποίο είχε αρχίσει ήδη να ζεσταίνεται κυριολεκτικά και μεταφορικά! Οι Six For Nine με εναλλακτικό metal ήχο και prog επιρροές, έχουν το πακέτο να εξελιχθούν σε σπουδαία μπάντα! Εξαιρετική σκηνική παρουσία , μουσική που παρά τον σκληρό της ήχο, χάρη στο ταλέντο του Fotis Bernardo (drummer των Septic Flesh) καταφέρνει να έχει τόσο καθαρά όσο και brutal φωνητικά. Ήταν η ευχάριστη έκπληξη της βραδυάς και σαφώς αξίζουν την προσοχή μας! 
 
 
 
 
 
Τη σκυτάλη πήραν οι πιο έμπειροι Full House Brew Crew, σε πιο heavy rock ήχο με εμφανείς επιρροές από Black Label Society αλλά και πιο groove στοιχεία παρουσίασαν μέρος της δισκογραφίας τους, η οποία κυριολεκτικά αποτελεί «άσσο στο μανίκι» και ενδείκνυται για headbangin'. Εμπνευσμένα riffs και solos από τον ταλαντούχο VanAce, ο οποίος δεν είναι τυχαία μέλος των Rotting Christ! 
 
 
 
Η ώρα να ανέβουν οι Σουηδοί στη σκηνή έφτασε. Λίγο μετά τις 23:00 οι Spiritual Beggars αναλαμβάνουν να ανεβάσουν τον παλμό, ξεκινώντας -λίγο μουδιασμένα - με τα Throwing Your Life Away και Left Brain Ambassadors. Η συνέχεια πιο δυναμική και δραστήρια περιείχε κομμάτια από όλο το φάσμα της δισκογραφίας τους με highlights κατ' εμέ τα "Young Man, Old Soul", φυσικά το εξαιρετικό "Dreamer" (*τραγούδι του "λιονταριού της blues" Bobby Blue Bland (RIP) που τραγούδησε και η Etta James (RIP) στον τελευταίο δίσκο της) , το πιο funky "One Man Army", που και να ντρέπεσαι να χορέψεις σε ξεσηκώνει αλλά και ένα από τα πιο αγαπημένα μου "KingMaker" - Laugh in the face of the Enemy. Leaving all my fears behind. - (για να σκάσουν οι εχθροί μας) και πολλά άλλα. Τελευταίο του encore έπαιξαν το "Euphoria" κάτι που αντικατοπτρίζει πλήρως το συναίσθημα όλων μετά το τέλος της συναυλίας! 
 
 
 
Οι πάλαι ποτέ stone rockers Spiritual Beggars μετά από 20 χρόνια καριέρας, και με σημαντικές αλλαγές στη σύνθεση τους σε όλη αυτή τη περίοδο, εμφανίστηκαν στην σκηνή του Κύτταρου με ένα παλαιομοδίτικο στυλ 70ς hard rock έχοντας στις αποσκευές τους τον ολοκαίνουργο δίσκο τους "Earth Blues" (2013), 3 χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα και σα να μη πέρασε μια μέρα το σκηνικό ήταν περίπου το ίδιο. 
 
Μπορεί το Κύτταρο να ήταν χλιαρά γεμάτο αλλά παρόλα αυτά ο κόσμος που τίμησε τη βραδιά το διασκέδασε με το παραπάνω! Λίγο η τσιμπιμένη για κάποιους τιμή του εισιτηρίου, λίγο το τριήμερο σερί συναυλιών που πραγματικά δε ξέρεις τι να διαλέξεις - όπως και να 'χει , όλος ο καλός ο κόσμος ήταν εκεί - οι συνήθεις ύποπτοι θαμώνες και όχι μόνο - είχαν μία ακόμη ευκαιρία να δουν ένα από πιο σπουδαία σκανδιναβικά super-groups, μαζί με  μερικά από τα ανερχόμενα ταλέντα της ελληνικής σκηνής.
 
Μετά το συγκεκριμένο live αποδεδειγμένα πλέον για μένα, μπορώ να πω πως οι παλιο-ροκιές χτυπάνε άσχημα εγκέφαλο στους metalάδες , με την καλή έννοια..
 
 
Για το RockOverdose.gr: Βιβή Ζαπαντιώτου 
 
Φωτογραφίες : John Metalman (Γιάννης Λιβανός)
 
 

Comments