Ανταπόκριση: STRIKELIGHT w/ Stress Case Scenario @ Remedy, Αθήνα (22/7/2017)

 

Τον Απρίλη που μας πέρασε οι Strikelight κυκλοφόρησαν τον τρίτο ολοκληρωμένο δίσκο τους, με τίτλο Beyond the Afterglow, μέσω της Eat Metal Records. Από τότε πέρασαν 3 μήνες και το συγκρότημα θεώρησε πως έφτασε ο καιρός για μια πλήρη ζωντανή παρουσίαση του δίσκου, η οποία και θα λάμβανε χώρα στο Remedy, στις 22 Ιουλίου, στα πλαίσια του καλοκαιρινού party του Metal Hammer. Μαζί τους θα εμφανιζόταν και η Hard Rock μπάντα Stress Case Scenario, σε μία βραδιά που υποσχόταν πολλά.

 

Η ώρα είχε πάει περίπου έντεκα παρά, και ενώ από τα μεγάφωνα παιζόντουσαν διάφορα ωραία metal κομμάτια, η μουσική ξαφνικά σταμάτησε και οι Stress Case Scenario ξεκίνησαν αμέσως με δυναμικό τρόπο το live τους. Γκαζωμένο Hard Rock και πολύ groove μας έβαλαν για τα καλά στο παιχνίδι και το κοπάνημα ήταν μονόδρομος. Ο Πάνος ο τραγουδιστής προλόγιζε σχεδόν το κάθε τραγούδι και ήταν πολύ ομιλητικός με το κοινό, σε σημείο που είπε "φτάνει, ε; να προχωρήσουμε καλύτερα". Όπως ήταν λογικό, τα δύο πρώτα κομμάτια ήταν από το επερχόμενο EP τους, το Too Late to Save Us και ήταν δυναμικά, σε mid tempo ταχύτητες και πολύ ανεβαστικά. Ο Πάνος ευχαρίστησε μετά το Remedy για τη φιλοξενία του, το Metal Hammer και τους Strikelight για την πρόσκληση, προτού συνεχίσουν το setlist τους που περιλάμβανε μία διασκευή στο “Sunshine of your Love” των Cream και ένα ήρεμο αλλά συνάμα δυνατό Hard Rock κομμάτι, με τις δίκασες του, τα breakdown του και τα τεχνικά solo του. Για το επόμενο κομμάτι μας είπαν ότι υπάρχει στο YouTube και σε αυτό το σημείο ο τραγουδιστής βρήκε και την ευκαιρία να ευχαριστήσει και εμάς για την παρουσία μας. Οι ταχύτητες εδώ ανέβηκαν κατακόρυφα και το Metal άρχισε να κάνει δυναμικά την παρουσία του, χωρίς όμως να διώξει το Rock. Το αποτέλεσμα ήταν ένα ακόμα ανεβαστικό τραγούδι που ξεσήκωσε τα πνεύματα στο Remedy. Αλλά εκείνο που πραγματικά ξεσήκωσε τους πάντες ήταν όταν μπήκε η δεύτερη διασκευή της βραδιάς και ακούστηκαν οι πρώτες νότες του "Sabbath Bloody Sabbath", τραγούδι που το εκτέλεσαν πολύ ωραία, ενώ ο κόσμος το ευχαριστιόταν όσο και η ίδια η μπάντα. Στη συνέχεια μας είπαν ότι θα έπαιζαν το τελευταίο κομμάτι, που ήταν και το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησαν ever, το" Serial Messenger", ένα ακόμα δυνατό κομμάτι με αρκετά βαρύ drumming και βαριές κιθάρες. Ένα πολύ αρμόζων τέλος μιας πολύ καλής εμφάνισης, που συνδύαζε τη μελωδία με την ένταση, με πολλές αργές στιγμές και αρκετά γρήγορα ξεσπάσματα.

 

 

 

 

 

 

Δεν πέρασε πολύ ώρα, έγινε ένα απαραίτητο mini soundcheck, και η ώρα των Strikelight είχε έρθει. Οι δυνατές True Heavy Metal μελωδίες τους κατέκλυσαν το Remedy και ο κόσμος δεν χρειάστηκε πολύ για να αρχίσει να γουστάρει στο φουλ, έχοντας γεμίσει το χώρο μπροστά στη σκηνή και χτυπώντας τους σβέρκους στο ρυθμό που έδινε η μπάντα. Πολύ ωραία δυνατά κομμάτια που έβγαζαν ακριβώς το συναίσθημα του παλιού Heavy Metal, λες και πήραμε μια χρονομηχανή και πήγαμε στη δεκαετία των 80s. Τα τρία πρώτα κομμάτια ήταν από τον καινούριο τους δίσκο και μόλις τελείωσε το τρίτο βρήκαν την ευκαιρία να ευχαριστήσουν και αυτοί με τη σειρά τους εμάς για την παρουσία μας, αλλά και το Metal Hammer για αυτή τη βραδιά. Στο επόμενο κομμάτι από τον καινούριο δίσκο, μας είπαν ότι είχε συμμετοχή ο Γιάννης Παπανικολάου από τους Diviner, ο οποίος δεν μπόρεσε να ήταν παρών αφού μάλλον ήταν σε κάποια παραλία. Το τραγούδι πάντως ήταν πολύ δυνατό, ξεσηκωτικό, με κάποια αργά περάσματα, που όμως δεν κρατούσαν και πολύ. Μετά άρχισαν να μπαίνουν και στοιχεία από Speed Metal και το μεταλοθερμόμετρο άρχισε να ανεβαίνει σε επικίνδυνα επίπεδα, με τον κόσμο να χτυπιέται, να γουσταρει και να χειροκροτεί ζεστά μετά από κάθε τραγούδι. Όσο περνούσαν τα τραγούδια του καινούργιου δίσκου, καταλάβαινες ότι πρόκειται για ένα δυνατό άλμπουμ με ωραία κομμάτια που τιμούν στο έπακρο το πνεύμα του old school Heavy Metal. Έπαιξαν μάλιστα κι ένα τραγούδι από το πρώτο τους CD single, αφού όπως μας ενημέρωσαν φέτος ήταν η επέτειος των δέκα χρόνων από την κυκλοφορία του. Στη συνέχεια επέστρεψαν στον καινούργιο δίσκο και όπως μας ενημέρωσε ο Γιώργος ο τραγουδιστής θα έπαιζαν σερί μια τετραλογία, η οποία τα περιείχε όλα: και αργά, μελωδικά και μπαλαντοειδή περάσματα, και πιο mid-tempo ταχύτητες, αλλά και πιο γρήγορα ξεσπάσματα, και τεχνικά solo και τδιρίδες και γενικά όλα εκείνα τα μοναδικά στοιχεία που το παλιό Heavy Metal ξέρει να προσφέρει και να μας κάνει να γουστάρουμε. Μόλις τελείωσε αυτό το σερί, συνέχισαν με το “Youthful Fire”, από το δίσκο “Taste my Attack”, για να γουστάρει, όπως είπε ο Γιώργος, ο κόσμος και να ανέβει. Και όντως ο κόσμος ανέβηκε και μάλιστα για τα καλά.

 

Το live έφτανε σιγά σιγά προς το τέλος του και παρόλο που ο κόσμος πέρναγε φοβερά, οι Strikelight είπαν να μας παίξουν μια διασκευή, και αυτή δεν ήταν άλλη από το "Heavy Metal Angels" των Heavy Load. Περιττό βέβαια να σας πω τι έγινε. Άντε θα σας πω, με μια λέξη: πά-νι-κος! Με το που τελείωσε η πρώτη διασκευή, που υποτίθεται θα ήταν και το τελευταίο τραγούδι, ο Νίκος ευχαρίστησε το Remedy, τους Stress Case Scenario και το Hammer.

 

Γενικά, και οι Stress Case Scenario και οι Strikelight μας πρόσφεραν δυο πολύ δυνατές εμφανίσεις που ικανοποίησαν όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι φάνηκαν ότι πέρναγαν σούπερ από την πρώτη έως την τελευταία νότα.

 

Για το Rock Overdose,

Μίνως Ντοκόπουλος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Comments