Ανταπόκριση: TARJA TURUNEN, Devilfire, Anvision @Principal (6/2/2017)

Μια από τις πιο αγαπημένες τραγουδίστριες του ελληνικού κοινού, η Τarja Turunen, επισκέφθηκε για άλλη μια φορά τη χώρα μας, στα πλαίσια του νέου της άλμπουμ “The Shadow Self” και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη, στις 6 Φεβρουαρίου, όπου εμφανίστηκε στο Principal.

 

Η συναυλία ξεκίνησε με τους 'Αγγλους hard rockers Devilfire, οι οποίοι εντυπωσιασμένοι από την υποδοχή του ελληνικού κοινού δεν σταματούσαν να το ευχαριστουν ενώ το κοινό είχε ήδη ξεσηκωθεί και χειροκροτούσε ασταμάτητα. Τη σκυτάλη πήραν οι Πολωνοί progressive rockers AnVision οι οποίοι κατάφεραν να διατηρήσουν το κλίμα θερμό μέχρι την άνοδο της Tarja στη σκηνή.

 

Λίγο μετά τις 10 και με ένα γεμάτο Principal εμφανίστηκε στη σκηνή η Tarja και η συναυλία ξεκίνησε δυναμικά με το “Demons In You”, ενώ το κοινό φώναζε και κοπανιόταν προκαλώντας την Tarja να τους ευχαριστήσει στα ελληνικά, στα αγγλικά αλλά και με διάφορες χειρονομίες. Το σετ συνεχίστηκε με κομμάτια όπως το “Bitter End”, “Lucid Dreamer” “Calling From The Wild” και “500 letters”, ενώ πανικός έγινε κατά τη διασκευή του “Supremacy” των Muse και φυσικά του medley από παλιά αγαπημένα των Νightwish το οποίο περιλάμβανε το  “Ever Dream”, “The Riddler” και κορυφώθηκε με το “Slaying The Dreamer'.

 

Ακολούθησε ενα μινι accoustic set που περιλάμβανε μεταξύ άλλων το “I Walk Alone”. Ακολούθησε το Victim Of Ritual ενώ το live έληξε με “Innocence”, “Die Alive” και “Until My Last Breath”. Κατά τη διάρκεια του δύωρου σετ της η Τarja δεν παρέλειψε να αλλάξει 3 φορές outfit ενώ κατέβηκε από τη σκηνή μαζί με την εξαιρετική μπάντα της να πλησιάσει το κοινό και να τους ευχαριστήσει για την στήριξη όλων αυτών των χρόνων..και των 20 όπως χαρακτηριστικά τόνισε!

 

Μετά τη λήξη της συναυλίας τα συγκινημένα και χαρούμενα πρόσωπα ήταν πολλά με ένα δεδομένο. Ότι η “μεγάλη ντίβα της μεταλ” αγαπά το ελληνικό κοινό όπως και αυτό εκείνη, έτσι δεν θα αργήσουμε να την ξαναδούμε στη χώρα μας σύντομα.

 

Για το Rock Overdose,

Κείμενο: Κρυσταλλία Λατσάρα

Φωτογραφίες: Γιάννης Αντωνίου

Comments