Ανταπόκριση: The Fuzztones, Rosewood Brothers @ Gagarin 205, Αθήνα (26/9/2019)

Εγκαινιάσαμε και το Gagarin για φέτος. Αυτή τη φορά για χάρη των Fuzztones, για να ακούσουμε και να δούμε την πιο εμβληματική garage rock μπάντα, αυτή που έφερε την περίφημη αναβίωση του ήχου αυτού πίσω στα ‘80s.

 

Προτού όμως δούμε τον Rudi Protrudi και την παρέα του, για πολλοστή φορά στην Αθήνα, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τους Rosewood Brothers. Στις 9.45, οι Αθηναίοι ανέλαβαν να μας χαρίσουν το αμερικάνικο, μοντέρνο blues τους, ξεκινώντας με το "Me We". Ενέσεις από funk, soul και rock στα κομμάτια τους, groovy ήχος με fuzzy κιθάρες και southern αέρα συνθέτουν το μουσικό προφίλ της μπάντας. Παρέταξαν 3 κιθαρίστες (εκ των οποίων ο ένας και τραγουδιστής), μπασίστα και ντράμερ, μένοντας για 40 λεπτά στη σκηνή. Παρότι είναι ενεργοί δισκογραφικά από το 2011, παρουσιάζονται αρκετά ελπιδοφόροι, ειδικά μετά το προπέρσινο LP τους, “Soul Blossom”. Αποχώρησαν στις 10.25, μπροστά σε ένα σχετικά μισογεμάτο Gagarin.

 

Ούτε μισή ώρα αργότερα και ο κιθαρίστας Rudi Protrudi, το μοναδικό αυθεντικό μέλος, τραγουδιστής και αρχηγός της μπάντας, έφερε ξανά τους Fuzztones μπροστά στο ελληνικό κοινό. Μαζί με 2 ακόμα κιθαρίστες, μπασίστα, ντράμερ και έναν keyboard-ίστα ξεκίνησαν στις 10.50 με το “Blues Theme”, διασκευάζοντας Davie Allan & The Arrows. H πρώτη ολόδική τους σύνθεση ήταν το “Bad News Travels Fast”, γυρίζοντάς μας πίσω στο “Horny as Hell” του 2008. Ακολούθησαν άλλα 19 κομμάτια ατόφιου garage rock από ένα απ’ τα κορυφαία ονόματα του είδους.

 

Τα “Ward 81” και “She's Wicked” διακατέχονται από το ίδιο rock & roll πνεύμα, όπως το 1985, ενώ το “Romilar D” ακούστηκε πιο pop από ποτέ. Επιπλέον, οι Fuzztones μας προσέφεραν 7 διασκευές, από Blue Öyster Cult (“Transmaniacon MC”) και The Sonics (“Cinderella”) μέχρι The Jolly Green Giants (“Caught You Red-Handed”) και Johnny & The Shy Guys (“Black Lightening Light”). O κόσμος ήταν σχετικά λίγος, ο εξώστης κλειστός αλλά ο Protrudi φάνηκε να ενοχλήθηκε από τους καπνιστές του χώρου και ευγενικά, μέσω μικροφώνου, ζήτησε να μην καπνίζουν στις μπροστινές σειρές.

 

Στο encore, είχαμε 2 επιπλέον κομμάτια, με το “Strychnine” (την έταιρη διασκευή σε Sonics) να κλείνει την εμφάνιση των Fuzztones στις 12.30. Το αραιοβαλμένο κοινό χάρισε το χειροκρότημά του στη μπάντα και αμφότερες οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη φορά.

Setlist:

  1. Blues Theme
  2. 1-2-5
  3. Bad News Travels Fast
  4. I Never Knew
  5. Ward 81
  6. Hurt on Hold
  7. Action Speaks Louder Than Words
  8. Nine Months Later
  9. Blood From a Stone
  10. Romilar D
  11. Get Naked
  12. Transmaniacon MC
  13. Barking Up the Wrong Tree
  14. Don't Speak Ill of the Dead
  15. Marble Hall
  16. Hallucination Generation
  17. Johnson in a Headlock
  18. Caught You Red-Handed
  19. Black Lightening Light
  20. She's Wicked

Encore:

  1. Cinderella
  2. Strychnine

Για το Rock Overdose,

Μιχάλης Τσολάκος

Comments