Ανταπόκριση: THERAPY?, Day Oof, Cellar Dogs, One Block Society @Gagarin 205, Αθήνα (24/11/2017)

Το GAGARIN έκλεισε αισίως τα 15 χρόνια ύπαρξης του καί διοργανώνει κάποια επετειακά live γιά νά το γιορτάσει. Την Παρασκευή λοιπόν την τιμητική τους είχαν οι alternative metalers THERAPY?

 

Την βραδιά άνοιξαν 3 εγχώριες μπάντες διαφορετικού ήχου αλλά λόγω του εργάσιμου της ημέρας πρόλαβα μόνο να δη τούς DAY OOF (πρόλαβα και 2 κομμάτια από τους CELLAR DOGS, μία μπάντα με δυναμική στο Stoner πού ελπίζω να τους δω σε κάποια άλλη εμφάνισή τους).

 

Οι Αθηναίοι DAY OFF  είναι ένα σχήμα που κινείται στον χώρο της Punk rock σκηνής. Το κέφι και η τρέλα περίσσευαν στα μέλη της υπερκινητικής αυτής μπάντας και ήταν αρκετό για να ξεσηκώσουν τον κόσμο.

 

Έπαιξαν κάποια δικά τους κομμάτια αλλά και διασκευές και πραγματικά ήταν πολύ καλοί και ιδίως ο τραγουδιστής-κιθαρίστας ήταν πέραν τού δέοντος ικανοποιητικός και εκφραστικός αλλά και γεμάτος ενέργεια.

 

 

Η βραδιά όμως ανήκει στους THERAPY?.Το τριμελές σχήμα από την Ιρλανδία (ό ντράμερ από την Αγγλία για να είμαστε ακριβείς) ανέβηκε στην σκηνή με τον αέρα της εμπειρίας που τούς διακατέχει αφού έχουν καταγράψει πολλά ''χιλιόμετρα'' στις παγκόσμιες σκηνές δίπλα σε μεγάλα ονόματα.

 

Το playlist τούς ήταν ένα best of και περιείχε κομμάτια από όλη τους σχεδόν την πορεία που χρονολογείται από το 1990.

 

Κεφάτοι και παρόλο που το κλαμπ ήταν μισογεμάτο έδειχναν να το διασκεδάζουν όσο και αυτοί που ήμασταν εκεί και μάλιστα κάποιοι ήταν και πολύ εκδηλωτικοί. Τραγουδίσαμε μαζί τους, χειροκροτήσαμε ρυθμικά σε πολλά κομμάτια όταν μας το ζήτησαν και πραγματικά περάσαμε πολύ όμορφα. Τώρα, σε κάποια μικρολαθάκια κανείς δεν έδωσε σημασία αφού η ενέργεια που έβγαζαν μας παρέσυρε και η μία κομματάρα υποδεχόταν την άλλη ασταμάτητα για περίπου δύο ώρες!!

 

 

Μόνο ένα παράπονο θα εκφράσω για τον φωτισμό, ήταν τόσο άστοχα έντονος, αναβόσβηνε πολύ το λευκό-μπλε χωρίς κάποιο λόγο που σε πολλούς προκάλεσε έντονη δυσφορία σε βαθμό να κοιτάμε κάτω αντί για την μπάντα για να ξεκουράσουμε τα μάτια μας!!!

 

Σε γενικές γραμμές ήταν ένα όμορφο live και περάσαμε όμορφα με την αγαπημένη μας μπάντα σε πολύ καλό mood και με τα κομμάτια που όντως θα θέλαμε να ακούσουμε.

 

 

set list

 

KNIVES

TRIGGER INSIDE

ISOLATION

TURN

TIDES

STORIES

SPAT OUT

UNBELIEVER

MISERY

INSECURITY

NAUSEA

STILL HURTS

SISTER

DEATHSTIMATE

TEETHGRINDER

DIE LAUGHING

DIANE

NOWHERE

D.W.M.

MEAT ABSTRACT

POTATO JUNKIE

STOP IT

SCREAMAGER

 

Για το Rockoverdose.gr,

Κείμενο: Στέλιος Παλαμιδάς
Φωτογραφίες : Γιάννης Λιβανός ( https://www.facebook.com/JohnMetalmanPhotography/ )

Comments