Ανταπόκριση: THUNDER, SL Theory, Kingdragon @Gagarin205, Αθήνα (19/5/2018)

Επιτέλους, ύστερα από καθυστέρηση μόλις 30 ετών,ένα από τα πιο ποιοτικά hard rock σχήματα ήρθε στην χώρα μας και πραγματοποίησε μία αξέχαστη εμφάνιση, ανάλογη με αυτήν που λεγόταν πως κάνουν,δηλαδή άκρως επαγγελματική από πλευράς ήχου και παιξίματος, αλλά και εντυπωσιακή σκηνική παρουσία,ιδίως από τον Danny,που το μόνο που του έλειπε από τα '90s ήταν η πλούσια κόμη του.

 

 

Την αρχή έκαναν οι Αθηναίοι KINGDRAGON.Παρά την μακρά αποχή τους από το σανίδι, μας ξεσήκωσαν με το melodic hard and heavy στιλ τους και σίγουρα ήταν το καλύτερο ορεκτικό για αυτό που θα επακολουθούσε.
Ο Γιώργος Ασπιώτης χαμογελαστός και κεφάτος με την μελωδική φωνή του, έδινε το απαραίτητο συναίσθημα στα όμορφα τραγούδια της μπάντας και φυσικά σε ανάλογη απόδοση ακολούθησαν ο Γίωργος Παπάζογλου στα τύμπανα o Αναστάσης στην κιθάρα και στο μπάσο ο Παναγιώτης Ζούβελος πού κλήθηκε να αντικαταστήσει το μόνιμο μέλος και τα κατάφερε άψογα.Τα κομμάτια που παρουσίασαν ήταν από το album HID THE SUN και σύντομα θα είμαστε στην θέση να ακούσουμε την δεύτερη δουλειά τους.Μας άφησαν άριστες εντυπώσεις και πραγματικά ζέσταναν το κοινό που τους το ανταπέδωσε με το χειροκρότημα τους.

SET LIST:

Last Time

Hide The Sun

Burn It Down

Bridges Of War

Dreams Are Broken

Victim Of Love

Asian

Star Man Of Yesterday

 

 

Η συνέχεια άνηκε στους SL Theory.Ένα σχήμα με πολύ ιδιαίτερο ήχο και στιλ,prog/rock πολυδιάστατο και σίγουρα πολύ ενδιαφέρον,αλλά ίσως λίγο παράταιρο με το mood της βραδιάς. Παρ' όλα αυτά έδειξαν το πόσο καλοί μουσικοί είναι όλοι τους και σίγουρα δεν βλέπεις εύκολα 10μελής μπάντα άψογα εναρμονισμένοι μεταξύ τους. Στην σχεδόν 1 ώρα παρουσία τους, μας παρουσίασαν τα κομμάτια του ομώνυμου album τους και ξεσήκωσαν τον κόσμο κλείνοντας με την διασκευή “Icarus” των Kansas!! Το μέλλον δικό τους!!

 

SET LIST:

Saintz & Sinnerz

Couting My Pieces

Run Into The Night

Ghostly Train

Afterlife

On My Way

Song About Nothing

Now

Supersonic Rocket Man

Icarus (Kansas)

 

 

Κατά τις 10:30 τα φώτα χαμήλωσαν και από τα ηχεία ακουγόταν η εισαγωγή του “Thunderstruck” των AC/DC! Η ιαχή Thunder δονούσε το Gagarin και στην σκηνή εμφανίστηκαν οι THUNDER!

Οι Βρετανοί δεν άφησαν σε κανέναν μας περιθώριο αμφισβητήσεις και έδωσαν μαθήματα για το πως πρέπει να είναι οι μπάντες πάνω στην σκηνή.Απίστευτη ενέργεια,κέφι,χιούμορ,επικοινωνία με το κοινό,άρτιο παίξιμο και ένας Danny να τραγουδάει λες και δεν πέρασε ούτε χρόνος από το 1990!

 

 

Απίστευτη φωνή,χαρισματικός performer πού έπιανε το feeling του κοινού και η αλληλεπίδραση μαζί του ήταν κάτι το μοναδικό,τελικά αυτά που ακούγαμε για τα live αυτής της μπάντας ήταν πέρα για πέρα αληθινά.
Το set list υποδειγματικό,ένα best of που δεν άφησε κανέναν ανικανοποίητο (ίσως 2-3 κομματάκια ακόμα θα χωρούσαν). Ο αριστερόχειρας Luke Morley στην κιθάρα εντυπωσιακός γεμάτος ενέργεια με περιστροφές της κιθάρας του και χαμογελαστός δεν έχασε νότα όπως και ο Chris Childs στο μπάσο,αλλά και ο μικροκαμωμένος αλλά ''τεράστιος'' παιχτικά πίσω από τα kit του Gary James.
Αξίζει να σημειωθεί πώς ένα μικρό ατύχημα 3 μέρες πριν το live άφησε στην πατρίδα του τον έτερο κιθαρίστα Ben Matthews αλλά άξιος αντικαταστάτης αποδείχτηκε ο Dean Howard.

 

 

Πραγματικά χωρίς ίχνος υπερβολής περάσαμε όλοι ...ΟΛΟΙ όμως, ένα υπέροχο rock βράδυ που θα θυμόμαστε για πάρα πολύ καιρό ( προσωπικά αξέχαστο).
Θα ήθελα να γκρινιάξω όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου που θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη και όχι 600 μόνο άτομα για ένα σχήμα που πρώτη φορά ήρθε και μάλιστα με τις καλύτερες συστάσεις όσον αφορά τις εμφανίσεις που κάνουν,αλλά και από πλευράς ιστορίας στον χώρο του μελωδικού ροκ...κρίμα...αλλά μην γκρινιάζετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έρχονται συνέχεια τα ίδια σχήματα..υποστηρίξτε τέτοιες προσπάθειες για να δούμε ''νέα'' πράγματα...Επόμενο ραντεβού λοιπόν 6 Ιουλίου στο Κύτταρο ο RICHIE KOTZEN!

SET LIST:

Wonder Days

The Enemy Inside

River Of Pain

Resurrection Day

Low Life In High Places

Backstreet Symphony

Higher Ground

The Thing I Want

The Devil Made Me Do It

Serpentine

Love Walked In

I Love You More Than Rock’n’Roll

ENCORE:

Stand Up - Dirty Love

 

 

Πριν κλείσω θα ήθελα να τονίσω τις ευχαριστίες της μπάντας μέσα από το επίσημο site τους, στον κόσμο στους promoter και στον Dean που βοήθησε στην δεύτερη κιθάρα, δείτε τι έγραψαν:
''Το πρώτο μας ταξίδι στην Αθήνα ήταν το πιο υπέροχο. Οι δονήσεις ήταν υπέροχες, το κοινό ένα από τα πιο δυνατά, και το τραγούδι τους μαζί μας ήταν θεαματικό. Ο Ντιν έπαιξε στα τυφλά, και έσωσε την παρτίδα. Οι φερπλέι (οι διοργανωτές) ήταν οι πιο ευγενικοί οικοδεσπότες, και είχαμε ένα λαμπρό Σαββατοκύριακο. Με βάση τα στοιχεία, ελπίζουμε να μπορέσουμε να το ξανακάνουμε κάποια στιγμή σύντομα..΄΄
Εις το επανιδείν λοιπόν...

 

 

Για το Rock Οverdose,

Στέλιος Παλαμιδάς

Φωτογραφίες: Πέτρος Παπαπέτρος 

 

 

Comments